Doç. Dr. Gökçen Erdoğan Çoktan seçmeli çocuk
HABERİ PAYLAŞ

Çoktan seçmeli çocuk

Erkek çocuk doğurma baskısı yüzünden kadınlar ne çileler çekiyorlar, bir bilseniz... Neyse ki erkek doğurmak için bile kadına muhtaç bu düzen. Şaka bir yana, bakış açımızı değiştirmemiz şart. Toplumsal dinamiklerimiz, erkeğin varlığına bağlı değil ve olamaz. Kadın ve erkeğin dengesi aslolan.

Çoktan seçmeli çocuk

ERKEK OLMASI İÇİN NE YAPABİLİRİM?

SORU: Hocam, gelin geldiğim ailede erkek çocuk sahibi olmak çok önemli. Ben 5 haftalık hamileyim. Kız çocuk istememe rağmen üzerimde korkunç bir psikolojik baskı var ve oğlum olsun diye dua edecek hale geldim. İlkinde kız olsa bile ikincide erkek olması için yapabileceğim bir şey var mı?

Haberin Devamı

CEVAP: Bazen delireceğim hissi geliyor, biliyor musunuz? Hayır kızmıyorum, üzülüyorum. Kadınların üzerinde yaratılan bu haksız baskıya ve bizim yaranma, yer edinme iç güdüsüyle hayallerimizden bile vazgeçmeye hazır olmamıza. Önemli olan tek şey çocuğunuzun sağlıkla dünyaya gelmesi. İddiası olan varsa buyursun oğlanı doğursun. Bu konuda -evet bazen çok zor olduğunu biliyorum- ama taviz vermeyin ve eşinizle de hem fikir hem ağız birliği yapın. Hamileliğinizi sağlıklı ve keyifli geçirmeye odaklanın çünkü stres size de bebeğe de iyi gelmez. Dünyayı sizin gibi pırlanta kızlarla oğlanlar birlikte güzelleştiriyor. O oğlanları da gül gibi kız evlatlar büyüyüp doğuruyor.

Çoktan seçmeli çocuk

BOŞANMA AŞAMASINA GELDİM

SORU: Hocam, boşanma raddesine geldim. Çünkü 31 yaşındayım ve 3 kızım var. Çok varlıklı bir ailedeyim. Erkek çocuk olmadığı için sorunlar artıyor ve eşimle aram açılıyor. Erkeğe hamile kalmanın belli günleri var mıdır?

CEVAP: Eşine, kızına, gelinine erkek çocuk baskısı yapan herkese şunu okutun; cinsiyetin belirleyicisi olan şey, ne sevişme tarihleridir ne de başka şey. Hatta ülkemizde sanıldığının aksine kadın da değildir. Cinsiyeti, erkeğin genetik yapısı belirler. Şöyle ki; kadının genetik yapısı 46XX şeklindedir ve tüm hücrelerinde X kromozomu vardır. Erkeklerin genetik yapısı ise 46XY’dir. Dolayısıyla bazı sperm hücrelerinde X kromozomu bazılarında ise Y kromozomu vardır. Y kromozomu taşıyan bir sperm yumurtayı döllerse erkek bebek, X kromozomu taşıyan sperm yumurtayı döllerse kız bebek oluyor. Dolayısıyla doğacak bebeğin cinsiyeti, galip gelen spermin X ya da Y kromozomu taşımasına bağlı. E öyleyse bu mücadelede erkeklerin spermlerine başarılar dilerim! Ama şansınızı denemek isterseniz ihtimali kuvvetlendiren -asla kesinleştiren değil- birliktelik zamanı yumurtlamaya en yakın zaman. Yani adetin 14-16’ncı günüdür.

Haberin Devamı

Çoktan seçmeli çocuk

KIZ İSTİYORUZ

SORU: Hocam, herkes oğlu olsun diye uğraşır ama ben kız çocuk istiyorum. Eşim de kız çocuk istiyor. Üstelik bir kızımız var zaten. Yeniden kızımız olması için sevişme günlerimiz ne olmalıdır?

CEVAP: Nadiren duyduğumuz cümleler ve beni mutlu ettiler. Yumurtlamanızdan üç ya da daha fazla gün öncesinden ilişkiye girmeniz kız çocuk ihtimalini artırabilir ancak asla garantisi yoktur, bunu eklemeliyim. Ve ister kız olsun ister erkek, çok sevinecek çok da seveceksiniz.

Çoktan seçmeli çocuk

MUZ İŞE YARAR MI?

SORU: Hocam, yaşadığımız bölgede erkek çocuk doğurmanın anahtarının muz olduğu kabul ediliyor. Ve evlendiğimden beri muzdan nefret eder oldum. Çünkü kayınvalidemle görümcem sürekli muz yediriyorlar. Gerçekten bebeğin erkek olmasına etki eder mi?

Haberin Devamı

CEVAP: Kabız olmayın da erkek doğuracağım derken... Muz potasyum açısından zengindir ve potasyum spermleri iyileştirmeye yarar. Ama spermleri erkek bebeğe dönüştürecek bir sihre sahip değildir. Zaten bana başvuran kadınlardan anladığım kadarıyla her bölgede farklı besinlerle cinsiyet belirlenmeye çalışılıyor. Ege’de kız için tüketileni Karadeniz’de erkek için tüketebiliyorlar mesela. Çünkü bunlar rivayetlerden yola çıkılarak, kulaktan kulağa yayılan ve o arada değişebilen, tıbbi olarak doğruluğu ortaya konmamış bilgiler oluyor genelde. Canınız ne istiyorsa onu yiyin lütfen. Zaten ne yerseniz yiyin, bir bebeğin kız ya da erkek olma ihtimali yüzde 50, yüzde 50. Sağlıklı olsun yeter. Erkek çocuk ihtimalini artıracak biçimde sperme destek veren besinler şunlar olarak geçiyor; proteinler, et, balık, çikolata, tuz. Ancak asla ve asla garantisi olan besinler değil. Ama bilimsel olarak söylenebilecek tek şey yumurtlama günlerini gözetmeniz olabilir ki bunun da garantisi yoktur. Erkek bebek için yumurtlamaya en yakın olan zaman en elverişli zamandır diyerek özetleyeyim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder