Doç. Dr. Gökçen Erdoğan Erkekleri anlamak çok mu kolay?
HABERİ PAYLAŞ

Erkekleri anlamak çok mu kolay?

Hep kadınları anlamanın zor olduğuyla ilgili yazılar, kitaplar, filmler... Erkekler çok mu kolay? Hiç sanmıyorum. Şaka bir yana dilerim bugün bu köşeyi en çok onlar okur.

Erkekleri anlamak çok mu kolay

MUTLUYUZ SANIYORDUM AMA EŞİM TERAPİDE BENİM BİN TANE KUSURUMU SAYDI

SORU: Eşimle aile terapisine gidiyoruz ve orada şu ana dek bana hiç söylemediği bin tane kusurumu saydı. Çok mutluyuz zannederken memnun olduğu tek bir şeyim bile olmadığını öğrendim. Buna cinsel konular dahil. Ama evlendiğimiz günden beri orgazm olurum ve o da olur. Haftada 4 kez birlikte oluruz. Yaptığı nankörlük gibi geliyor ve sorun çözeceğiz derken kırgın buldum kendimi. Nasıl davranmam gerek bilmiyorum ama rol de yapamıyorum.

Haberin Devamı

CEVAP: Aile terapisine gitme kararınız, zaten iki başınıza çözemediğiniz bir şeyler için profesyonel destek almak amaçlı değil miydi? Bazen açığa çıkanlar can sıksa de sonucunda faydaya ve dönüşüme evrilir. Hayatın her alanında böyle değil mi? Eşinizin, kırmamak, küstürmemek için ya da nasıl söyleyeceğini bilemediğinden bir uzmandan yardım alarak her şeyi yoluna koyma isteği değerli. Şu an size öyle görünmediğini biliyorum. Ayrıca haksızlığa uğradığınızı düşünüyorsanız kendinizi savunabilirsiniz. Tabii ki düzenli seks ve orgazm büyük artı, bu anlamda şanslı çiftlerdensiniz. Ancak insanoğlunun beklentileri çeşitlidir ve ‘daha ne olsun’ yerine ‘e şu da olsun’ demek kötü bir şey değil. Sizinle mutlu ki sizinle çözmek ve gelişmek istiyor. En doğrusunu, şu an terapi aldığınız uzman bilecektir. Bana söylediklerinizi seansınız esnasında dürüstçe söyleyin. Siz de orada duygularınızı, fikirlerinizi açmak için bulunuyorsunuz. Terapiye gitmek isteyen erkek de kolay bulunmuyor.

BAŞKA KADINLARLA YAZIŞMAK, KONUŞMAK ALDATMA DEĞİL MİDİR?

SORU: Eşimi defalarca başka kadınlarla yazışırken yakaladım. Hayatımda duymadığım güzel şeyleri onlara yazıyor, saatlerce somurtup oturan TV’ye bakan adam onlara gelince şair kesiliyor. Ama fiziki bir şey asla yok. Zaten öyle bir vakti de nakti de yok. Beni aldattığı için kavga ediyorum ama bunun aldatma olmadığını, yatmadığını söylüyor. Beni ikna ediyor. Kavga ederken kendimi özür dileyip alttan alırken buluyorum. Yazışmak, bakmak, konuşmak, telefonlaşmak aldatmak mıdır?

Haberin Devamı

CEVAP: Öyle bir vakti ve nakti olsa yapacak öyleyse, doğru mu anladım? Aldatma konusu gerçekten çok kişisel. Sizin nasıl etkileneceğinize, neyi önemsediğinize bağlı. Soru şu; roller değiştiğinde, aynısını siz yaptığınızda aldatmış sayılacak mıydınız? Cevap: Evet. Eşiniz de aldatıyor. Duygularını, düşüncelerini ve ilgisini sizden başka bir kişiye ve hatta kişilere yönlendirmesi, onlara zaman harcaması, emek vermesi aldatmaktır. Üste çıkabilmesi ise kusura bakmasın ama pişkinlik. Elbette aradığı bir şeyler olabilir. Zaten muhtemelen kendisini heyecanlandıran şeylerin peşine düşmüş. E bunları sizinle paylaşsın, TV izlerken somurtacağına. İlişkinize renk getirmeye emek versin, eğer böyle bir beklentisi varsa. Sizinle açık açık konuşsun, eyleme geçsin. Siz de ona içtenlikle eşlik edin. Affedersiniz, hoş görürsünüz, ayrılırsınız; bunlar sizin bileceğiniz şeyler. Ama ayaklarınız yere bassın biraz. Renkse renk, heyecansa heyecan; hepimiz ortalığa düşüp başka renkler, heyecanlar mı arayalım? Evlilik bu mu?

Haberin Devamı

Erkekleri anlamak çok mu kolay

EVLENENE KADAR BAŞKALARIYLA BİRLİKTE OLMAYA MECBURMUŞ!

SORU: Hocam, nişanlıyım ve evlenene kadar birlikte olmama konusunda nişanlımla anlaştık. O da böyle istiyor. Görücü usulü tanıştık, anlaştık, hızlı oldu. O tabii ki bu aşamadan önce cinsel hayatı olan biri ve evlenene kadar bu ihtiyacını başkalarıyla gidermeye mecbur olduğunu söyledi. Ne diyeceğimi bilemedim. Asla istemiyorum ama bir şey demeye hakkım var mı bilmiyorum ki?

CEVAP: Mecbur muymuş! Zorunlu hizmet mi bu? Neden mecbur olsun, lütfen biraz mantıklı ve biraz da duygulu olalım. Evlilik birliği içinde kalmak için ilk adımı atmış insanlarsınız. Evlilik, sadakati de içinde barındırır alışılagelmiş haliyle. Siz bundan rahatsız olmayacak olsanız herkes serbest olsun, tamam. Ama içiniz içinizi yiyecek, üzüleceksiniz. Bunu onaylamadığınızı, hayatında biri varken başka kadınlarla birlikte olmanın aldatmak olduğunu açıkça söyleyebilirsiniz. Evlenene dek birlikte olmama kararınızı paylaşıyorsa gereğini yapıp ihtiyacını başka biçimde çözüme ulaştırabilir. ‘Hep bana’ demenin başka biçimlerini görüyorum sayelerinde.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder