Doç. Dr. Gökçen ErdoğanErkeklerin sorunları
HABERİ PAYLAŞ

Erkeklerin sorunları

Erkeklerin sorunları yok mu sizce? Bizden daha zor itiraf etseler de cinsel yaşamlarına dair sorunları, bazen boylarını aşıyor. Boy dediysek hemen kötü düşünmeyin. Şaka bir yana elbette cinsel sorunların çözümü var ve en az mide, bağırsak sorunları kadar olağanlar.

Erkeklerin sorunları

İLK BİRLİKTELİĞİMİ YAŞADIM ÇOK ÇABUK BOŞALDIM

SORU: Hocam ben 19 yaşındayım ve ilk birlikteliğimi yaşadım ama çok çabuk boşaldım. Partnerimin de tecrübesiz olması nedeniyle fark ettiğini sanmıyorum ama başkasıyla olsa çok utanırdım. Bunu nasıl yenerim?

Haberin Devamı

CEVAP: Hayatın her alanında, iç güdülerimizle ilgili konularda dahi bizi iyileştiren ve geliştiren şey, deneyimdir. Hem ilk olması nedeniyle gerilmiş ya da heyecanlanmış olmanız olası. Merak etmeyin zamanla her şey daha iyi olacak. Kimse işin ilk günü terfi hak etmiyor.

Erkeklerin sorunları

YAKALANMA KORKUSU YÜZÜNDEN ERKEN BOŞALMA SORUNUM VAR

SORU: Hocam erken boşalma sorunum nedeniyle 6 yıl içinde 3 farklı doktorla çalıştım. Terapiye gittim. En sonunda çocukluğumda mastürbasyon yaparken defalarca yakalanmama geldi konu. Yani terapistim bunun erken boşalmaya neden olduğunu söyledi. Ama zamanı geri alma şansım yok. Dolayısıyla terapinin bunu olmamış kılma şansı da yok. Nasıl düzelecek ve gerçekten bu olabilir mi sebep?

CEVAP: Erken boşalmada çok sık rastladığımız bir kök neden bu. Ve hatta önceki iki tedavi sürecinizin başarıya kalıcı olarak ulaşmamış olması da bu sorunun görülememesi ve buna dair bir yaklaşımla iyileşme gözetilmemiş olması olabilir. Mastürbasyon yaparken yakalanmak, hem hazza ulaşmanın zihnimizde suçla eşleşmesi hem de yakalanmamak için acele etmek ve bu yüzden normal zamanlamanın dışına çıkmak gibi sonuçlar doğurur. Birden fazla kez yaşanmış olması, bir an önce halletme gerekliliğini de birden fazla kez kodlamak anlamına gelebilir. Dolayısıyla evet ilişkili. Zamanı geri alamayız ama bilinçaltımızdaki bu kodu değiştirebiliriz terapi yardımıyla. “Hayır artık acelen yok. Yakalanmayacaksın. Bir partnerin var ve ondan gizlemen gereken değil paylaşman gereken hazza çok yakınsın. Tadını çıkar” mesajını yüklemek mümkün. Lütfen sürecinizi yarım bırakmayın ve çözüme odaklanın.

Haberin Devamı

Erkeklerin sorunları

EŞİM İLİŞKİDEN SONRA MASTÜRBASYON YAPIYOR

SORU: Hocam eşim ilişkiden hemen sonra ikimiz de orgazm olsak dahi bazen mastürbasyon yapıyor ve bunu gizlemiyor. Bu beni kırıyor nedense. Çünkü gerçekten iyi bir cinsel yaşamımız var. Bendeki hangi eksiklik onu buna itiyor olabilir sizce?

CEVAP: Çiftlere bir tavsiye vereyim sizin aracılığınızla. Sekste alıngan olmayın. Eşinizin bir fantezisi, hoşuna giden bir rutin, bir ek ders, yemek üstü bir tatlı neden sizin eksikliğinizden kaynaklanmak zorunda olsun ki? Gizli saklı da yapmıyor. Size vermek istediği bir mesaj olduğunu sanmıyorum. Ama yine de en iyi yanıtı kendisinden alırsınız. Eşinize sorun. Açık iletişim pek çok sorunu, daha başındayken çözer. Karşılıklı yapmanızı bekliyor bile olabilir. Ya da size açılmak için sormanızı. Mastürbasyon ilişki açısından bir tehlike değildir. Ama bir partner varken sadece mastürbasyondan zevk alınıyorsa işte o noktada profesyonel destek almak önemlidir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder