Doç. Dr. Gökçen Erdoğan Evlendim iyi mi ettim
HABERİ PAYLAŞ

Evlendim iyi mi ettim

EVLİLİK KONUSUNA NEDEN ÇOK SIK DEĞİNİYORUZ BİLİYOR MUSUNUZ?

Milyonlarca öykü barındırıyor çünkü. Evliliğin sebeplerinden sonuçlarına,insanda bıraktığı ışıltıya ya da hasara dek çok çeşitli senaryolar var. Kafa karışıklıkları, sorular ve sorunlar var. İstiyorum ki herkes kendi ikilemi için bir şeyler bulabilsin burada. Herkes kendi öyküsüne dair başka bir bakış açısı da kazanabilsin.

EVDEN KAÇABİLMEK İÇİN EVLENDİM

SORU: Canım hocam, ben 18 yaşımda evlendim. Evden kaçabilmek için evlendim çünkü üvey annem çok iyi, babam rezil biriydi. Hatta üvey annem çok uğraştı vazgeçirmek için. Ama dinleyecek durumda değildim. 23’ümde boşandım ve şimdi yeniden evlilik hazırlığındayım. Üvey annem yine karşı 'hiç mi akıllanmadın, gel otur yanımda' diyor. Ama babamın ağzına laf vermek ve onlarla aynı evde yaşamak istemiyorum. Tek başıma ev tutacak gücüm de yok. Evlilik benim tek seçeneğim. Hem artık çocuk değilim. Yanlış mı yapıyorum bilmiyorum.

Haberin Devamı

CEVAP: Doğruya yanlışa, hele de sizin hayatınızla ilgili ben karar veremem. Ancak evliliğin tek seçenek olduğuna asla katılmıyorum. Üstelik yalnızca evden kaçmak için kötü bir evlilik yapmışken. Belki şu anki nişanlınız iyi biridir ve mutlu olacaksınız; bilemem. Ama yaşınız hala küçük. Geçmiş deneyiminizin izleri silinmemiştir. Bir işe girip bir süre ailenizle yaşayıp sonra yolunuzu çizmek için yeni yollar arayabilirsiniz. ‘Bonus anne’ tanımını birinden duymuş çok sevmiştim. Üvey anne değil de bonus anneyim diyordu. Sizinki de öyleymiş. Çok mutlu oldum bir kadının sizinle böyle dayanışmasına. Ondan destek alın isterim. Evliliği zaman içinde iyice değerlendirirsiniz. Babanızdan iyi olan bütün erkeklere yıldızlı pekiyi vererek yaşlanamazsınız. Bundan başka bir kriter geliştirmelisiniz.

Evlendim iyi mi ettim

BUGÜNKÜ AKLIM OLSA DAHA GEÇ EVLENİRDİM

SORU: 34 yaşındayım. 4 yıl önce evlendim. Eşimi çok seviyorum ve gerçekten mutluyum. Evlendiğime pişman da değilim. Ancak bugünkü aklım olsa 35’i beklerdim. Kariyerime odaklanır ve yapmak istediğim seyahatleri yapardım. Şimdi de yapıyoruz ama evlilik için 30’un erken olduğunu düşünüyorum. Birine bunu anlattığımda, genç kızlara öğüt verdiğimde vs. eşim çok bozuluyor. Oysa bu onunla ilgili bir şey değil. Yanlış mı düşünüyorum hocam? Alınganlık yapmasını gerektirecek bir şey değil bu söylediğim.

Haberin Devamı

CEVAP: Kadın erkek fark etmez, çoğu kişi bunu kişisel alabilir. Ancak ben sizi anlıyorum. Benim gibi anlayanlar da çoktur. Önümüzde bir ihtimaller denizi var; onu öyle yaparsak mutlu oluyoruz ama böyle yaparsak da mutlu oluyoruz. Yani mutluluk, tek ihtimalle sınırlı değil. Keza mutsuzluk da öyle. Hayata bakışınızın değişmesi, evliliği deneyimlemeniz, geçmişin yani hayatınızın muhasebesini yapmanız; bu mutluluğu 35’te de yakalayabilecekken 30’da acele etmişsiniz gibi hissettirebilir. Bunda ne siz suçlusunuz ne eşiniz. Zaten birileri de bu 30’ları 35’leri duyunca kalp krizi geçirebilir. Malum liseyi bitirir bitirmez evlenmeyi doğru bulanlar da var (işte burada bir ‘hayır’ demeliyim). Mutluysanız ve seviyorsanız, yaşamın sizin için biçtiği en doğru zamanda yaşanmıştır her şey. Geçmişe çok da kafa yormayın ve kariyerinizle, seyahatlerinizle ilgili yapabileceklerinize odaklanın. Gelecek cebinizd

Haberin Devamı

 

Sıradaki haber yükleniyor...
holder