Doç. Dr. Gökçen Erdoğan Evleniyorum ve durum çok acil
HABERİ PAYLAŞ

Evleniyorum ve durum çok acil

Evlenirken bir başka oluyor genital bölge sorunlarının çözüm telaşı. Evlilik telaşı yetmezmiş gibi bir de var sayılan kusurların giderilmesi işine girişiliyor can havliyle. Elbette bunlar bireysel kararlarınız ve nasıl isterseniz öyle çözer, tedavinize öyle başlarsınız. Ama yardım almaktan, bu sorunları sevdiklerinizle paylaşmaktan da çekinmeyin isterim. Hepsi doğal, hepsi biz kadınlar için. Hem erkeklerin de kendi sorunları yok mu dersiniz? Bizim kadar dert ediyorlar mı, orası ayrı.

DÜĞÜNDEN ÖNCE AMELİYAT OLMAK İSTİYORUM

Haberin Devamı

SORU: Sevgili hocam, nişanlıyım ve 2 ay sonra düğünüm var. Vajina dış dudaklarımda orantısızlık var. Doğuştan gelen bir şey ve bu nedenle yıllardır etekli mayo giyerim. Ama artık kendi paramı kazanıyorum ve yetişirse düğünden önce ameliyat olmak istiyorum. Eşime söylemeyi düşünmediğim için iyileşmesi önemli. Beni yönlendirebilir misiniz?

CEVAP: Öyleyse oyalanmadan süreci başlatmanız gerekiyor çünkü genelde 1.5-2 aydır genital estetik operasyonlarından sonra verdiğimiz cinsel perhiz. Ve bu da iyileşme süreniz göz önünde bulundurularak belirlenir. Oyalanmayayım diye de hekim seçiminizi aceleye getirmeyin tabii. Genital estetik tecrübesi fazla olan bir meslektaşımla yürümenizi öneririm. Yaşadığınız şehirde ya da yakın büyük şehirlerde eminim doğru hekimle en güzel şekilde tamamlayacaksınız süreci. Ve özellikle belirtmek istiyorum; genç kadınların kendi paralarını kazanmaya başlayıp kendi beden ve ruh sağlıklarına yatırım yapmalarına bayılıyorum. Ve şart değil ama müstakbel eşinizle de paylaşabilirsiniz; bundan utanmanız gerekmiyor.

VAJİNİSMUSTAN 1.5 AYDA KURTULABİLİR MİYİM?

SORU: Hocam, evlenmek üzereyim ve vajinismusum. Bunu daha önce yakınlaşmaya çalıştığımda anlayıp kendimi geri çektim ve eşime de hiç söylemedim. Ama evliliğimde bunu yaşamak istemiyorum. 1.5 ay gibi bir sürede tek başıma vajinismus tedavisi olmam mümkün mü acaba? İlk gecenin gerçekleşmesini istiyorum. Aslında eşim anlayış gösterebilecek biri ama ben bunu çözmek istiyorum.

CEVAP: Vajinismus tedavisinde süreç çok kişisel ilerler. Yani ta başından ne kadar süreceğini bilemeyebiliriz. Ama önceliğimiz ne biliyor musunuz? Gerçekten vajinismus olup olmadığınızı bilmek. Çünkü bazen isteksizlik ya da isimsiz bir korku da vajinismus sanılabiliyor. Özellikle de cinsel deneyimi olmayan kişilerde. Eğer gerçekten vajinismussanız tedavisi mümkün tabii ki. Önce jinekolojik muayene, sonra da vajinismus bulgularını incelemeyle başlayan süreç, tedaviyle devam eder. Hastalarım içinde 2 günde çözüme ulaşan da var 10 gün süren de. Sizinle tanışmadık ama genel olarak söyleyeyim; 1.5 ay yeterli bir süre olabilir elbette. Ancak oldu da yeterli gelmedi; ilk geceniz her zaman birlikte olduğunuz ilk gecedir, düğünü baz almayın derim. Ve eşinizin desteğini almaktan da çekinmeyin, eğer iş oraya gelirse.

Haberin Devamı

ÖNCE İLİŞKİ SIRASINDA İDRAR KAÇIRDIM ARTIK GÜNDÜZ DE TUTAMIYORUM

SORU: Hocam, yeni evliyim ve ilişki sırasında bir kez idrar kaçırdım. Bundan aşırı utandığım için idrarımı normalde de tutmaya başladım ve idrar kaçırma durumum günlük yaşama yani gündüze de taşındı. Ama o ilişkiye kadar böyle bir şey yaşamamıştım. Sebebi ne olabilir ve çözümü mümkün mü?

Haberin Devamı

CEVAP: Seks sırasında idrar kaçırmayla karşılaşıyoruz ve bunu iki başlıkta inceleyebiliriz. Birincisi, orgazm esnasında mesane kaslarının fazla kasılmasından kaynaklanır ve doğaldır, korkmanız ya da utanmanız gerekmez. Ayrıca aşırı ıslaklık halinde sıvıların ne olduğu da birbirine karışabilir. Psikolojik olarak ve idrar tutmaya başlamanızın da etkisiyle (ki bunu asla önermeyiz) gündüze taşınmış olabilir ve mutlaka bir uzmana görünmeniz gerekir. İkincisi ise, tedavi gerektiren idrar kaçırma sorununun bir parçasıdır. Yani idrar torbasının sarkması, mesane kaslarının güçsüzleşmesi ya da sinirsel hastalıkların neden olduğu ve müdahale gerektiren idrar kaçırma hali. Bunda da muayene olmanız şarttır. Her hâlükârda idrar kaçırmanın sebebini anlamak ve tedavisine girişmek için vakit kaybetmeden muayene olmanızı öneririm.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder