Doç. Dr. Gökçen Erdoğan Genç meslektaşlarım ben buradayım
HABERİ PAYLAŞ

Genç meslektaşlarım ben buradayım

Dünyanın en iyi, en fedakar doktorlarını yetiştiriyor ve onlar sayesinde dünyanın pek çok ülkesinden ileri seviyede sağlık hizmeti veriyoruz. Gitmek zorunda kalan, gitmeyi seçenler elbette haklı, herkesin haklı gerekçeleri var. Ancak kalanların da haklı gerekçeleri ve duyguları var. Kalanlarla dayanışacak ve her şeyi yoluna koyacağız. Bugün bir başkalık yapmak ve genç meslektaşlarımdan gelen soruları yanıtlamak istedim. Her gün onlarcasına yanıt vermeye çalışıyorum. Belki siz de onları yakından tanımak istersiniz. Sağlıkta şiddeti bitireceğimize ve insanca dayanışıp kıymet bileceğimize inanmak istiyorum.

Haberin Devamı

GENİTAL ESTETİKTE UZMANLAŞMAK İSTİYORUM AMA NASIL İLERLEYECEĞİMİ BİLMİYORUM

SORU: Hocam, genç bir meslektaşınızım. Yıllar önce katıldığınız bir programı izleyip kadın hastalıkları seçmeye karar vermiştim. Ama branşıma karar veremiyordum. Şimdi genital estetik konusunda uzmanlaşmak istiyorum ancak nasıl ilerleyebileceğime dair bir fikrim yok. Bana yol gösterir misiniz?

CEVAP: Öncelikle ülkemizde çok değerli hocalarımızın verdiği eğitimler var. Bu programlara ulaşmak için mezunu olduğunuz tıp fakültesindeki hocalarınıza danışabilir ve internette teyitli bir arama gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca uluslararası üniversitelerin çeşitli eğitim ve sertifika programları da var. Sıkı bir çalışma ve gerçek bir ilgiyle en iyi şekilde tamamlayacağınızdan eminim. Ama iş orada bitmiyor. Pratiğiniz çok önemli. Bunun için de genital estetik konusunda uzmanlaşmış meslektaşlarınızın operasyonlarını izleyebilir, bir nevi stajınızı gerçekleştirebilirsiniz. Bu konuda size mihmandarlık etmekten mutluluk duyarım. Eğitiminizi tamamladığınızda operasyon pratiği için lütfen bana yeniden ulaşın.

SOĞUK OLDUĞUM İÇİN HASTALAR DİĞER DOKTORLARI TERCİH EDİYOR

SORU: Sevgili hocam, sizin gibi Uludağ Tıp Fakültesi’nden mezunum. Branşım başka olsa da sormak istediğim bir soru var; ben başvurduğum, tanıştığım diğer doktorlara göre hastalarımla daha mesafeli bir çizgi oluşturmuşum fark etmeden. Hastalarımla sizinki gibi bir bağ kuramıyorum. Bilgimden ve başarımdan hiç şüphem yok. Ama soğuk olduğum için beni değil, aynı hastanedeki diğer doktor arkadaşlarımı tercih eden hastalar olduğunu duyuyorum. Mesleğimi büyük bir aşkla yapıyorum ancak hasta doktor sınırını aşmaktan korktuğum için çok net bir çizgim var sanırım. Bunu nasıl değiştireceğimi de bilmiyorum. Fakat bana güvensinler, benimle iletişimleri sizinle olduğu gibi olsun da istiyorum.

Haberin Devamı

CEVAP: Her kimseniz, nasılsanız o kişi olarak çok özelsiniz. Bizler aynı tornadan çıkmadık. Hepimizin farklı kişilik özellikleri var. Ama bu aslında siz değilseniz ve doktor olduğunuz için bu çizgiye geldiğinizi düşünüyor, daha sıcak ilişkiler kurmak istiyorsanız yapabilirsiniz. Ben çok sıcak olmakla birlikte, otoriter olduğumu biliyor hastama da bunun güvenini yansıtıyorum. Yani konuşan, gülen, şarkı söyleyen, şakalaşan da olsam; bilen, uygulayan, en doğru kararı verecek olan, riskleri hesaplayan, kriz çözücü olan da benim. Ayrıca tek tük konuşan ama konuştuğunda en lazım geleni söyleyen bir doktor da pekâlâ aynı güveni verebilir. Benzer bir samimiyet, mutlak ihtiyaç değildir. Mutlak ihtiyaç, doğru iletişimi kurmaktır. Soruları yanıtlamak, kaygıları azaltmak, empati yapabilmektir. Hastalarınızla aranızda olması gereken mesafeyi zaten biliyorsunuz. Ancak onun dışında onu sizin ailenizden biri gibi görerek bu hissiyatla onu anlayarak yaklaşmak bir artıdır evet, en azından benim için böyledir. Yine de kimse olmaya çalışmayın, olduğunuz kişinin harika olduğundan eminim. Biraz akışına bırakın.

Haberin Devamı

MADDİ YÜKÜMLÜLÜĞÜM ÇOK FAZLA HAYALİMDEKİ BRANŞ İLE PARA KAZANDIRAN ARASINDA KALDIM

SORU: Hocam, hayalimdeki branşla en çok para kazandıran branş arasında gidip geliyorum. Çünkü ülke gerçekleri... Ailemde birden fazla engelli birey var ve geçimleri artık bana emanet. Ne yapacağımı bilemiyorum. Bana ne önerirsiniz?

CEVAP: Hayalinizdeki branşla da hem etik kalabilir hem de daha çok kazanabilirsiniz. Yeter ki dünyadaki gelişmeleri takip edin ve yenilikçi olun. Bu arada kalma halini çok iyi anlıyorum ama biliyorum ki sevdiğiniz şeyi yapmazsanız mutsuz olacaksınız ve sevmeden yapılan işlerde gelişmenin çok daha zor olduğunu düşünüyorum. Elbette bu ekonomik kaygıları anlıyorum. Ama hangi branşı seçerseniz seçin başlangıçta zaten biraz zorlanacak ve hayalinizdeki ekonomik düzeye gelmek için en az birkaç yıl çaba harcayacaksınız. İstediğiniz branşa dair yapabileceklerinizi konuşmak için sizi kliniğime bekliyorum. Neden sizinle global bir eğitim programı oluşturmayalım? Gençler bana ilham veriyor; inanın ben size değil siz bana yardım etmiş olacaksınız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder