Doç. Dr. Gökçen Erdoğan Genital estetik boş bir heves değil
HABERİ PAYLAŞ

Genital estetik boş bir heves değil

Genital estetik boş bir heves değil

Estetik operasyonların yapılmaya başlandığı ilk zamanları hatırlıyor musunuz? Yalnızca ünlülerin ve çok zenginlerin rağbet ettiği, onların da çoğunlukla saklamayı seçtiği operasyonlardı. Oysa cerrahi operasyonlar da medikal müdahaleler de saklamanızı gerektirmeyecek kadar normal. Ve artık orta sınıf da erişebiliyor, tercih ediyor ve neredeyse kimse saklamıyor. Memelerinizin küçüklüğü, büyüklüğü, karnınızın sarkıklığı, burnunuzun çıkık kemeri, yayvan kenarları, saçsızlığınız, ince dudaklarınız her ne sizi rahatsız ediyor, öz güveninizi kırıyorsa onu değiştirmek hakkınız. Peki ya genital estetik? 10 yıl önce bunun bu kadar yaygınlaşacağını ve yüksek bilinçle tercih edileceğini söyleselerdi inanır mıydınız? Ben söylemiştim, inanmış mıydınız?

Haberin Devamı

Genital estetik boş bir heves değil

İYİLEŞME SÜRECİM AĞRILI GEÇTİ

SORU: Hocam, Fransa’da yaşıyorum. İki yıl önce burada vajina daraltma operasyonu geçirdim. Eski haline döndü ama iyileşme sürecim çok uzun ve ağrılı geçti. Çok korkuyorum ama yeniden yaptırmak istiyorum. Zararı olur mu ve kaç gün içinde geri dönebilirim?

CEVAP: Genital estetik operasyonlarında işe, sosyal hayata dönme hızı yüksek. Yani bir hafta sonu bunun için yeter de artar. Elbette sonrasında dikkat etmeniz gereken şeyler var ama sizin iyileşme sürecinizde bir komplikasyon ya da yanlış giden bir şeyler olmuş olmalı. Doktorunuza bunu sorabilirsiniz. Ama daha da önemlisi operasyonun başarısızlığı hangi sebepten kaynaklanıyor, bunu bilmemiz gerek. Revizyon operasyonu yapmakta hiçbir sakınca olmaz genelde. Muayene sonucunda kesin bir şey söylemek mümkün ama en sık karşılaştığım revize sebebi, daraltmanın hem içten hem dıştan yapılmamış olması ve dolayısıyla ilişki esnasında maksimum verime ulaşılamaması. Genital bölgeyi altın kafese koymuşlar ama Türk hekimlerinin de başarısı ortada. Şaka bir yana kaygılanmayın ve en kısa zamanda güvendiğiniz bir hekime muayene olun, her şey çözülür.

Genital estetik boş bir heves değil

YILLARDIR MAYO, BİKİNİ GİYEMİYORUM

SORU: Hocam, yıllardır mayo, bikini giyemiyorum. Ya şortla giriyorum ya da sadece yalnızken havuza, denize girebiliyorum. Çünkü vajina dudaklarım çok büyük ve sarkık. İlişkiye girerken de iç çamaşırı giyerken de rahatsız oluyorum, tahrişten dolayı acı duyuyorum. Görünüşü de cabası. Ama ameliyat olma fikrinden de korkuyorum. Ne kadar zor olduğunu bilmem gerekiyor.

Haberin Devamı

CEVAP: Bu çok güzel bir soru. Neden biliyor musunuz? Ben gerçeğin aktarılmasına çok önem veriyorum. Acıyacaksa ne kadar acıyacağını, iyileşme süreci uzun sürecekse bu süreyi doğru bilmeli hasta. Beklemediğiniz bir şey sizi daha çok rahatsız eder çünkü. Hazır olmalı ve süreci öylece karşılamalısınız. Labioplasti, genital bölgede dudaklardaki anomalileri gidermeye yarayan operasyondur. Çoğunlukla genel anestezi altında yapılır. Operasyon sonrası yürüyerek çıkabilirsiniz hastaneden. Akabindeki 4-6 hafta cinsel ilişki önermeyiz. Dikişleriniz bu haftalar içerisinde emilmeye başlar. İşinize dönme sürenizse ortalama 2-3 gündür. Acı, ağrı çok beklemeyiz ancak kişiye göre değişir ve doğru bakımla ağrı kesiciler durumu idare etmenize yeter. Kaşıntı, iğne batma hissi ve gerginlik olabilir. Ama korkmayın, bir ay sonra yeni mayolar bikiniler bakın.

Haberin Devamı

Genital estetik boş bir heves değil

DAHA FİT GÖRÜNÜM İSTİYORUM

SORU: Hocam, eşimin genital bölgemi görmesini istemiyorum çünkü dudaklarım çok etli. Çok kaba görünüyor. Ve asla filmlerdeki gibi görünmüyor. Onları küçülttürmek istiyorum. Geniş değil, ilişkiden aldığımız haz anlamında bir sorun yaratmıyor ancak görünümünden hiç memnun değilim. Daha fit bir görünüm isterdim. Bunun da estetiği var mı?

CEVAP: Elbette fiziksel olarak memnun olmadığınız şeyler konusunda tıp size sonsuz imkan sunuyor. Ama bir hekim olarak önerim; size işlevsel bir zorluk sunmayan ve anomali olarak değerlendiremeyeceğimiz fiziksel özellikleriniz için kendinizi üzmemeniz. Zira etli dudakların cinsel yaşamda güzel karşılık bulduğu da ortada. Ama en önemlisi; erkekler kendi fiziksel özelliklerini asla sizin kadar kafaya takmıyorlar. Haz odaklılar ve doğrusunu yapıyorlar aslında. Yerinizde olsam cinsel ilişkide hiçbir sorun olmamasında bunun olumlu katkısı üstüne düşünürdüm. Ama yine de muayene olabilirsiniz. Tek isteğim imkanlardan faydalanmanız ama bedeninizle de barışık olmanız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder