Doç. Dr. Gökçen Erdoğan Kaç çeşit orgazm
HABERİ PAYLAŞ

Vajinal orgazmın olmazsa olmaz olduğu yanılgısı nasıl oluştu bilmiyorum ama bunu değiştireceğiz. Pek çok kadını hazzın tadını çıkarmaktan alıkoyan bu inanış, konuşa konuşa, bilgiyi paylaşa paylaşa silinip gidecek. Vajinal orgazm yaşamayan kadınların eksik ve mahrum kaldığı inancını taşıyan sizlere kızamıyorum çünkü öğretilen buydu. Oysa dünyanın en büyük gerçeklerinden biri şu; orgazm orgazmdır. Bunun vajinali, klitorali yoktur. Erkek orgazmının kategorize edilmediği bir dünyada kadın orgazmının kategorize edilmesini yadırgamıyor musunuz? İster mastürbasyonla, ister penetrasyonla, ister sürtünmeyle orgazm olun. Bunun ismi orgazmdır. Tadını çıkarın ve yanlış bilenlerle bu bilgiyi paylaşın. Bu konuyla ilgili o kadar çok soru alıyorum ki birkaçını buraya taşımak istedim.

Haberin Devamı

Kaç çeşit orgazm

20 YILDIR HİÇ OLMADI VE CESARET EDEMİYORUM

SORU: Hocam, 20 yıllık evliyim ve hiç orgazm olmadım. Siz hep söylüyorsunuz öğrenebilirsiniz diye ama cesaret edemiyorum. Bazen eşime rol yapıyorum. Anlayacak diye de korkuyorum. Bazen eşime kızıyorum, bunu bana neden yaşatmıyor diye. Bana ne önerirsiniz?

CEVAP: 20 yıllık evlilik elbette orgazm olamamak için çok uzun bir süre. Ancak asla tam anlamıyla geç değildir, hâlâ olabilirsiniz. Burada kilit nokta şu; kendi orgazmınızdan kendiniz sorumlusunuz. Elbette partneriniz orgazmınızdan bağımsız değil, birlikte yaşadıklarınızın sonucunda her ikinizin de orgazmı değerli. Ancak bunu sağlamak sadece partnerinizin görevi değil. Yapılacakların ucundan tutmalı ve orgazm olma hakkınıza sahip çıkmalısınız. Neyi kastettiğime gelince; bedeninizi tanıyacak ve partnerinize de tanıtacaksınız. Haz noktalarınızı keşfedecek, bunları paylaşacaksınız. Harekete geçirici olmaktan korkmayın. Her zaman oyuna kaldırılmazsınız, bazen de siz kolundan tutup oyuna çekeceksiniz karşınızdakini. Birlikte öğreneceksiniz. Kadın vücudunda sadece orgazmdan sorumlu bir organ var, bunu biliyor musunuz mesela? Adı klitoris. Genital bölgede idrar yaptığınız deliğin birkaç cm üstünde düğme gibi olan yapı. Bu alanı keşfetmelisiniz. Bu alanda biraz hareket etmeli, denemeler yapmalısınız. Yaygın ve kısıtlı bilgiler ışığında sanıyorsunuz ki; erkeklerin fizyolojileri gereği penetrasyon esnasında hem boşalmak hem de üremek için kullandıkları organ penis olduğundan bizde de sadece vajinanın bir işlevi var. Oysa klitorisle tanışma orgazma giden yolu hızlıca açar. Bu bilgiler ve sizin de isteğinizle 21. yüzyılda aynı derde sahip olmazsınız, bana güvenin.

Haberin Devamı

NORMAL BIR DURUM MU?

SORU: Seks sırasında orgazm olmuyorum. Eşim boşalıyor, o duşa gittiğinde ben kendi kendime oynayarak orgazm oluyorum. Bu normal mi hocam?

CEVAP: O kadar çok kadın bunu yaşıyor ki, bilseniz şaşarsınız. Duş alacağım diyerek gizli gizli banyoya giden kadınları bir araya toplayıp onlara şunu söylemek isterdim; pek tabi orgazm olmak en doğal hakkınız, öyleyse bunu neden eşinizle birlikte yaşamıyorsunuz? Bunu ona neden yaptırmıyorsunuz ya da onunla konuşmuyorsunuz? Utanmadan, sıkılmadan bunu onunla paylaşın ve deneyin, ona bu keyfi de yaşatın. Açık iletişimin en önemli olduğu yerlerden biri yatak odanız. Utancı onun kapısının dışında bırakın. Zaten arzularınızı dillendirmeyi öğrendiğinizde, sonucu da gördüğünüzde bu sizde bir yaşam biçimi halini alacak, ben eminim.

Haberin Devamı

BÜYÜK ÖDÜL YERİNE MANSİYONLA İDARE EDİYORUM

SORU: Hocam, hiç vajinal orgazm olmadım. Eşimle birliktelikte üstten orgazm oluyorum. Ama kendimi eksikmiş gibi hissediyorum. Sanki esas ödülü alamamışım ve mansiyonla idare ediyorum gibi geliyor. Oysa daha fazlasını hak ettiğimi hissediyorum. Bu eksiklik mi?

CEVAP: Yalnız bu benzetmeye bayıldım. Mansiyona razı gelmek zorunda değilsiniz ama zaten aldığınız mansiyon değil. Haz, öyle değerli bir şey ki pozisyonun, bölgenin, zamanın önemi yok. Orgazm olduysanız ödülü almışsınız demektir. Detaylarda boğulup bütünün anlamını yitirmeyin. Ne sizde bir eksik var ne eşinizde. Bu bir sorun ya da kusur değil. Üstelik orgazm gelişime açıktır, her zaman daha iyisini, yoğununu yaşamanız mümkünken, akışta kalın ve yaşadığınızı hissedin. Ve şöyle bilimsel bir bilgi vereyim de kadınlar arasında söylenen ya da sürekli konuşulan yanlış bilgiler değişsin. Kadınlarda penetrasyonla orgazm olma oranı sadece yüzde 4. Şok oldunuz değil mi? Klitorisi uyararak orgazm olma oranı yüzde 34. İlişki ile birlikte klitorisi uyararak orgazm olma oranı yüzde 43... Sürekli vajinal orgazm olma beklentisinden uzaklaşın. Sizde olmayana değil olana odaklanın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder