Doç. Dr. Gökçen Erdoğan Kadını suçlamak kolay
HABERİ PAYLAŞ

Kadını suçlamak kolay

Cinsel ilişkide erkeğin kendini odak kabul etmesine alışmayı reddetmemizi seviyorum.

Kadını suçlamak kolay

KİLOLUYUM EŞİM BENİ BEĞENMİYOR

Hocam, kendimi bildim bileli kiloluyum. Diyet yapmama rağmen asla fit bir görünüme kavuşamıyorum. Kilo versem de sonra fazlasıyla alıyorum. Güzel görünen bir vücudum yok. Ve bu nedenle eşim ereksiyon sorunu yaşıyor. Aramız gerçekten bozulmak üzere. Genital bölgeden yağ alınma gibi bir işlem var mı?

Çiftlerin birbirlerinden fiziksel olarak etkilenmesi elbette cinsel çekimi artırabilir. Ancak ereksiyon sorununun altında böyle bir nedene çok nadir rastlamışımdır bunca yıl içinde. Eşiniz kendince dünya güzeli bulmadığı biriyle birlikte olmaktan mutsuz oluyor ve erekte olma kabiliyeti örseleniyor diyelim; siz nasıl biriyle birlikte oluyorsunuz? Bütün kadınların hayal ettiği ve birlikte olmak için sıraya dizildiği bir fiziksel üstünlük mü var eşinizde? Ereksiyon bozukluğu, bir sağlık sorunudur ve hem fizyolojik hem de psikolojik sebepleri olabilir. Eşinizin doktora gitmesini öneririm. Bu sorun, sorumluluğu birine yükleyip yüzleşmekten kaçılıp çözümü ertelenecek bir sorun değil. Sizin sağlıklı bir kiloya erişmenizi çok isterim ama sizin için isterim. Bunun çözümü de katı diyetler değil, beslenme alışkanlıklarınızı değiştirmek, spor rutini oluşturmak olur. Tiroid, insülin direnci vs. tüm değerlerinize baktırın lütfen. Genital estetik elbette ihtiyaca bağlı olarak yapılabilir ama önceliğimiz sağlık taramalarımız olsun.

Haberin Devamı

Kadını suçlamak kolay

KOCAMDAN ÇOK UTANIYORUM

Hocam, kocamdan çok utanıyorum ve ışık açıkken yanında soyunamıyorum. Ama bu doğumdan sonra oldu. Çünkü sürekli gülerek ‘senin karım olduğuna inanmıyorlar, ablam sandılar’ gibi şeyler söylüyor. Aslında olanı anlatıyor ama ben içime kapandım ve cinsel isteğim yok denecek kadar azaldı. Ne yapabilirim, kayganlaştırıcılardan yardım alabilir miyim birlikte olurken, kendimi nasıl motive edebilirim?

Cinsel hayatımızda yaşadıklarımızın etkisiyle iniş çıkışlar olabilir. Hatta yaşamadıklarımızın etkisiyle de olabilir. Değerli, güzel ve özel hissettirilmek, arzulandığımızı görmek, hassasiyetle, nezaketle yaklaşılması... Öncelikle evlilik birliği içinde birbirimizin kölesi değiliz. Doğum bütün kadınları, bir miktar yıpratabiliyor. Bebeğe bakım vermek, çoğu zaman destek alamamak, fiziksel, hormonal dönüşümler... Eşinizin kendini iyi hissetmek için sizi ezmesi belki onun da kendince komplekslerini işaret ediyor. Ama ne olursa olsun size kendinizi kötü hissettirmeye hakkı yok. Hem belki biz kadınlar, toy görünen değil de olgun görünen erkeklerden etkileniyoruzdur, bunu hiç düşünmüş mü? Söyleseniz bozulur. Çünkü onların erkekliğe ilişkin varlıkları, dokunulmaz kabul ediliyor. Kayganlaştırıcı sonraki iş. Önce eşinizle davranışları üzerine konuşun ve mecbur olduğunuz için sevişme hissinden kurtulun. Çok değerlisiniz.

Haberin Devamı

Kadını suçlamak kolay

İYİ SEVİŞME İLE KÖTÜYÜ NASIL AYIRIRIM?

Hocam, 7 yıllık sevgilim tarafından terk edildim. Ortak arkadaşlarımıza cinsel olarak aradığını bulamadığını söylüyormuş. Benim bildiğim gayet normal bir cinsel hayatımız vardı. Tamam filmlerdeki gibi değildi ama ikimiz de tatmin oluyorduk. Çok kırıldım. Benim iyi sandığım sevişmeler kötü müymüş? Bunu nasıl ayırır, anlarım?

Haberin Devamı

Aradığını bulamadığını 7 yılda anlamışsa ne aradığını kendisi de bilmiyor olabilir. Kızarak söylemiyorum bunu; gerçekten cinsel yaşamdan beklentisi üzerine bir kafa karışıklığı ya da belirsizliği olabilir. Ayrılıklar çok normal. 30 yıllık evli insanlar da ayrılıyor. Hayat devam ediyor. Seveceğiniz başka biriyle tanışırsınız. Tabii özel hayatınızla ilgili bilgileri başkalarıyla paylaşması canınızı sıkabilir, bu anlaşılabilir bir şey. Ama bunu geride bırakın. İnanın her partnerinizle yaşamınız farklı olacak. Çünkü herkesin teni, teri, dokunuşu, sesi farklı. Dolayısıyla ikinizi de başka tecrübeler bekliyor. En iyi sevişme, henüz yaşamadığınız olabilir yani. O ilişkide mutluymuşsunuz, tatmin olmuşsunuz. Demek ki iyiymiş. Daha da iyileri olsun!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder