Doç. Dr. Gökçen Erdoğan Kadınların yılı
HABERİ PAYLAŞ

Bu gece bir yılı daha geride bırakıyoruz. Yeni şeyler ümit etmekten bıkanlardan, vazgeçenlerden değilim ben. Umut hiç tükenmemeli. ‘Gelen, gideni aratmasın yeter’ diyenlerden de değilim. Her yıl, acılar kadar mutluluklar da barındırdı içinde. Büyük yıkımların arasından hep yeni yaşamlar doğmadı mı? Gidenler kadar gelenler olmadı mı? Yine öyle olacak. Yorgun ve umutluyum. Hepimiz için en iyisini diliyor ve hak ettiğimizi tüm kalbimle biliyorum. Ama durup beklemek değil, isteyip emek vermek gerekir. “Kader, gayrete aşıktır.”

Haberin Devamı

Kadınların yılı

SEVGİ DOLU BİR HAYAT İSTEYİN

Kadınlar için düşlediğim dünya da ülke de bugünkünden çok başka. Yeni yıldan da, bundan sonraki tüm yıllardan da önce sağlık diliyorum elbette. Biz hekimler, ne eksik olalım başınızdan ne de muhtaç olun bize. Ama dinleyin kendinizi, tanıyın bedeninizi, yanlış gideni, tehlike sezdireni ayırt edebilin. Kendinizi önceleyip ne kadar iyi olduğunuzun ve daha ne kadar iyi olabileceğinizin peşine düşün hep. Sevgi dolu aşklar, ilişkiler, evlilikler isteyin ve onları yaşayın. İstemediklerinize mahkum, istediklerinizden uzak olmayın dilerim. Değerinizin bilinmediğini anladığınızda, değerinizi hatırlayın ve yolunuzu ayırın. Okuyun, çalışın, kendi ekonomik gücünüzü elde etmek için bir başlangıç yapacak gücü arayın hep kendinizde. Kolda altın bilezik, kavanozda reçel turşu, ipe inci boncuk fark etmez; kendiniz için güzel meşgaleler bulun. ‘Hayır’ demeyi öğrenin henüz öğrenmediyseniz, veda etmeyi ve aynı biçimde kucaklayabilmeyi yeniyi. Kendinize yeni yaşamlar da kurabilin gerekince. Yıpratarak eskiyen şeylere miras gözüyle bakmayın ve elden çıkarın hak etmediniz acıları. Mutluluk, doğal bir hak ediştir; uzatın elinizi ve alın.

Kadınların yılı

KENDİNİZ İÇİN YAŞAMAYI UNUTMAYIN

Lafa gelince kolaydır söylemesi, elbette biliyorum. Yaşarken, içindeyken insana neler oluyor, her gün onlarcasını görüyorum. Ama solup gitmeyi, kaçınılmaz bir son gibi görmeyi mi salık vereyim size? Nefretle, şiddetle iç içe yaşamaya alışmanızı mı öğütleyeyim? Başkaları için yaşamanızı ve kendinizi unutmanızı mı en doğru diye sunayım size? Bir kadının bunları hak ettiğini nasıl düşünürüm! Nasıl bunları dileyeyim size? Çocuklarınız için, sevdikleriniz için hayatta olmanız kadar bu hayatta mutlu olmanız da önemli. Mutlu ve güçlü annelerle büyümeli çocuklar ve güç, asla hak etmediklerine boyun eğmek, katlanmak değildir buralarda sanıldığının aksine. Güç, duygularından, hatta yenilgilerinden kaçmamak, her şeye rağmen ümit edebilmek, yeniden başlayabilmek ve gülmek için bakabilmektir, ağlamaktan da utanmadan. Güç, hayatın tadını çıkarmak için direnebilmektir.

Haberin Devamı

Kadınların yılı

ÇABALAMAKTAN VAZGEÇMEYİN

Bizler kendi bedenlerini ve ruhlarını tanımaya ant içmiş kadınlarız. Kendi sevgilerine sahip çıkmayı ve kendi yollarını çizmeyi öğrenen kadınlar, öğrenecek olan kadınlar. Her yeni yılda yaşam koşulları ne olursa olsun her zaman bir yerden çiçeklenmeye devam edecek kadınlarız biz. Yeni yıl dilerim ki bize renk renk çiçekler, temiz ferah nefesler, aralamaya değer kapılar versin. Yollar, yolculuklar, kavuşmalar, başlangıçlar versin. Siz de ne olur kendiniz için en güzeli dileyin, tüm kalbinizle ve ümit etmekten, çabalamaktan bir an bile vazgeçmeden.

Haberin Devamı

HOŞ GELSİN 2024! BU YIL KADINLARIN YILI OLSUN!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder