Doç. Dr. Gökçen ErdoğanOperasyon şart mı?
HABERİ PAYLAŞ

Operasyon şart mı?

Genital estetik operasyonların kişinin iç dünyasına ya da cinsel yaşamına katkıları bir yana, bu yönde bir baskı görmek ve buna mecbur hissetmek başka bir yana. İkisini birbirinden ayırmak çok önemli.

Operasyon şart mı

EŞİM BANA AMELİYAT AYARLAMIŞ ŞİKAYETİ OLDUĞUNU BİLMİYORDUM

SORU: Hocam, eşim bana genital estetik ameliyatı ayarlamış hediye olarak. Ve, ‘Bu nereden çıktı?’ diye sorduğumda sizin bir sosyal medya paylaşımınızı gösterdi. Bunun çok iyi bir hediye olduğunu söylemişsiniz. Ordan aklına gelmiş. Ama ben böyle bir şikayeti olduğunu bilmiyordum ve ameliyat olmayı düşünmemiştim. Sizce olmalı mıyım? Çünkü 'hayır' diyemedim.

Haberin Devamı

CEVAP: Beni anlamış ama yanlış anlamış. Canlarım, tabii ki sevdiğiniz birine, istediği, düşündüğü bir nesneyi ya da başka herhangi bir şeyi hediye etmek iyi bir fikir. Kadın bunu istiyor ama nasıl bütçe ayıracağını bilemiyorsa eşin bunu özel günde hediye olarak organize edip paylaşması çok güzel. Hastalarımda çokça da görüyorum. Ama kadının böyle bir düşüncesi, genital bölgesiyle bir sorunu yoksa ve eş de herhangi bir anomaliden, sorundan, şikayetinden bahsetmediyse durduk yere bunu dayatmak doğal olarak ters teper, iyi hisler uyandırmayabilir. Daraltma operasyonu mudur mesela bu hediye etmek istediği? Eğer öyleyse genişlemenin cinsel ilişkinizi geriye düşürdüğünü düşünüp çözüm bulmak istemiş olabilir. Tabii önce bunu sizinle paylaşmalıydı. Ya da tamamen bilinçsizce durduk yere, hiç ihtiyaç yokken sırf hediye olsun diye mi organize etmiş; işte o hiç olmaz. Muayene olup güvendiğiniz bir meslektaşımla buna ihtiyaç var mı diye öğrenmek istersiniz belki. Ya da hayır istemiyorsanız bunu açık biçimde ifade edebilirsiniz. Hoşunuza gidecek bir hediye düşünsün. Aayy biz durduk yere penis büyütme ameliyatı hediye ediyor muyuz yaa bu erkeklere! Şaka bir yana; operasyonun şakası olmaz ve tamamen sizin kararınız olmalı. Geri çevirmekten de istiyorsanız kabul etmekten de hiç çekinmeyin.

Operasyon şart mı

ÜÇÜNCÜ KEZ DARALTMAMI İSTİYOR ÇOK ÜZGÜN VE TEDİRGİNİM

SORU: Hocam, ben iki kez vajina daraltma operasyonu oldum. İlkinde yeni evliydim ve 50 kiloydum. Hissettiğim hiçbir sorun yoktu ama eşim çok istedi. İkinci ise doğumdan sonraydı ve kendim fark etmediğim halde belki genişleme olmuştur diye kabul ettim. Ama daha 2 sene geçmedi, eşim yeniden yaptırmamı istiyor. Cidden üzgün ve tedirginim. Doğumum normal bir doğum bile değildi. Ne kadar genişlemiş olabilir ki? Onu kaybetmek istemiyorum ama ne yapacağımı da bilemiyorum.

Haberin Devamı

CEVAP: Estetik operasyonlar, başkasının isteğiyle yapılmaz. Kendiniz istemelisiniz. Genital estetik de keyfi bir şey değildir. Bazen bir operasyonu siz çok istersiniz ve doktorunuz der ki, ‘Hayır şu an böyle bir ihtiyaç, onarılması gereken bir deformasyon yok. Bunu ileride değerlendirelim’. Ya da bazen cinsel hayatınıza olumsuz etki eden bir durum vardır ve siz fark etmeseniz bile partneriniz fark edebilir. Ancak bu durumda da operasyon kararı sizindir. Partnerinizin ne aradığını tam olarak bilmediği böylesi bir durumda, sürekli onu memnun etmek adına bıçak altına yatacak haliniz yok. Size hissettiği sorunun ne olduğunu tam olarak söylesin. Siz de eğer isterseniz muayene olun ve bu muayenenin sonucunda gerek duyarsanız dilediğinizi yaparsınız. Ve ihtiyacınız olmadığı halde böyle bir operasyona zorlanıyorsanız da tepkinizi koyun. Kaybetmemek için bütün emir ve siparişleri uygulamanızı öneremeyeceğim, üzgünüm. Zira kaybetmek için bir sebep yok. Eşiniz de duygu durumuyla ilgili yardım alabilir.

Haberin Devamı

Operasyon şart mı

KIZIM EVLENMEDEN ÖNCE AMELİYAT OLMAK İSTİYOR RİSKİ VAR MI?

SORU: Hocam, kızım 19 yaşında ve genital bölgesi çok belirgin olduğu için hep etekli mayo giyiyor. Şu an evlilik düşüncesi yok ama evlenmeden önce mutlaka ameliyat olmak istiyor. Bir riski var mı? Annesi olarak ben düşündükçe geriliyorum.

CEVAP: Dünya üzerinde bütün operasyonların standart riskleri vardır. Genital estetik operasyonunun ek bir riski yok ve gayet rahat bir operasyon. Ayrıca yaşı itibarıyla istediği zaman bu kararı alabilir. Desteklemenizi öneririm. Çünkü eş için değil kendi ruhsal sağlığımız ve özgüvenimiz açısından fayda sağlaması çok daha önemli.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder