Doç. Dr. Gökçen Erdoğan Sadakat ne değerli
HABERİ PAYLAŞ

Aldatmakla ilgili o kadar çok yaşam öyküsü kesiti var ki... Çoğu zorlu mücadeleleri beraberinde getiriyor. Herkes kendince kendini haklı buluyor. Ya da hatayı kabul edenler, başka söz duymayı kabul etmiyor. Tek doğru yok, haklı bir yanı da yok. Ama işte çoğu zaman işler sarpasarıyor. Sadakat, insan ruhunu koruyan bir şey olduğu için de çok kıymetli.

Sadakat ne değerli

KADIN, KOCAMIN PEŞİNİ BIRAKMIYOR

SORU: Hocam, benim eşim çok saf biri. Kendisine iki iltifat eden kadını hediyelere boğuyor, tatile çıkarıyor ve beceriksiz olduğu için eline yüzüne bulaştırıyor. 4 kez yakalandı. Ama son kadın başka. Resmen peşini bırakmıyor adamın. Kurtulamadık gitti. Ne yapacağımı bilemiyorum, 3 çocuğum var. Boşanmak gündemimde asla yok. Bu tip kadınlara kocasını bırakan biri değilim ben. Ama kadın gerçekten kene gibi yapıştı. Adam istemiyor ama kadın gitmiyor. Bana bir akıl verin.

Haberin Devamı

CEVAP: Öncelikle eşinizin saf olduğundan emin miyiz? Çünkü buradan bakınca çapkın görünüyor. Bu söylediğim sizi üzebilir ama sorunları çözmenin en doğru yolunun, gerçeklerle yüzleşmek ve dolayısıyla gerçek sebebe göre çözümler üretmek olduğuna inanıyorum. Eğer eşiniz bir çocuk damat değilse, kandırılma olasılığını eleyin. Kimse iradesi dışında bir başkasıyla birlikte olmaz. Gerçek mental bir eksiklik yoksa rızasıyla birlikte olmuştur. Eğer tatlı söz duymaya hasret olduğu için yaptığı gibi bir inancınız varsa o tatlı sözleri söylemeyi kimseye bırakmayın. Ancak yegane sebebin bu olduğuna inanmak imkansız. Kadının eşinizin peşini bırakmamasından kastınız nedir bilmiyorum. Bu eşinizin ifadesiyse kadın ya da erkek fark etmez, taciz eden kişiye yapılacak şey bellidir. Hemen bir uzaklaştırma kararı aldırsın eşiniz. Telefon ve sosyal medyadan engellesin. Yakınında gördüğünde de uzaklaştırma kararına istinaden emniyet birimlerini bilgilendirsin. Merak etmeyin, eşiniz istemezse kadın ona dokunamaz, onunla ilişki yaşayamaz. Kadınlar aldattığında haklı olarak evlilik birliği içindeki kadınlar suçlanıyor. Ama erkekler aldattığında yine sadece kadınlar suçlanıyor. Bu doğru mu?

Haberin Devamı

Sadakat ne değerli

EŞİMİ ALDATTIM, PİŞMAN OLDUM AMA ŞİMDİ ONUN BENİ ALDATTIĞINI ÖĞRENDİM

SORU: Hocam, ben eşimi aldattım ama hiçbir zaman öğrenmedi. Sonra pişman oldum, ilişkimi sonlandırdım. Ve kaldığım yerden devam ettim. Hatta bu hatamı telafi ettim. Ancak şimdi eşimin beni aldattığını öğrendim ve affetmem gerektiğini biliyor ama asla yapamıyorum. İçimden söküp atamıyorum bu duyguyu. Pişman, özürler diliyor ve zaten çok kısa sürmüş. Üstelik geldi itiraf etti, süreci anlattı. Ve ben de aynısını yaptığım, söyleyecek tek sözüm olmadığı halde mümkün değil unutamıyorum, devam edemiyorum. Buna hakkım olmadığını biliyorum ama hiç iyi değilim. Bunu sindirmemin bir yolu var mı?

CEVAP: Zor bir durumda olduğunuzu anlıyorum. Sadece bir bakış açısı getirmek istiyorum; affetmeniz gerekiyor mu yani şart mı? Sizin ihanetiniz de tahmin edersiniz ki bir hataydı. Ve eşiniz öğrenseydi o da şu an yaşadıklarınızı yaşayacaktı. Ve affedip devam etmesi de epey düşük bir ihtimal olurdu. Zaten sizin asla itiraf etmemeniz de bundan olsa gerek. Yani şu an yaşadığınız şey doğal. Ne sizin yaptığınız doğru, ne de onunki. Ancak açık yüreklilikle paylaşması kıymetli. Ha bir seçenek de siz hiç bilmeden ilişkiyi sonlandırması ve bir daha yapmaması olurdu ve o daha kolay olabilirdi. Ama burada tek doğru yok. Dolayısıyla ihaneti, “ben de yapmıştım” duygusundan çıkarak değerlendirmeniz daha sağlıklı olabilir. Haklı olduğunuz ya da eşiniz haklı olduğu için değil; oraya saplanmamak için. Ya da samimiyetine inanıyorsanız “tamam bunu da geride bırakalım ve birbirimize sarılalım” diyen biri de olabilirsiniz. Destek alabilirsiniz. Kendinize zaman verebilirsiniz. Affedip affetmemek tamamen sizin kararınız. Ancak devam etmek istiyorsanız profesyonel destekle bunun yollarına bakabilirsiniz, kendi hatanızı da rahatlıkla konuşabileceğiniz bir uzman, olaya daha doğru bakacaktır.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder