Doç. Dr. Gökçen Erdoğan Ya başarılı olmazsa?
HABERİ PAYLAŞ

Ya başarılı olmazsa?

Sizde değiştirmek istediğiniz ya da değiştirmek zorunda olduğunuz bir şey var ama bu değişime nasıl yaklaşacağınızı bilemiyorsunuz. Olağan. Soracak, araştıracaksınız.

Ya başarılı olmazsa

SONUÇ İSTEDİĞİM GİBİ OLMAZSA TEKRARLATMA ŞANSIM VAR MI?

SORU: Sevgili hocam, daha önce 3 kez estetik operasyon geçirdim. İstediğim sonuçları elde ettim mi, ödediğim paraya değdi mi derseniz % 70 derim. Şimdi genital estetik randevum var, doktorumla iki farklı operasyon planladık. 3’er hafta arayla yapılacak. Eğer sonuçtan memnun kalmazsam tekrarlatma şansım var mı diye sormak istedim size. Çünkü istediğim gibi olmazsa yeniden yaptırırım. Ameliyat korkum yoktur. Önemli olan sonuç.

Haberin Devamı

CEVAP: Genital estetik operasyonlarının önemli bir kısmı birlikte yapılabiliyor. Sizin 3 hafta gibi kısa bir süre arayla planladığınız operasyonları bilmem gerekir buna net yanıt verebilmem için. Ama ben başka bir şeyden bahsedeceğim; operasyonlarda amacımız istediğimiz gibi olmazsa yeniden yapmak olmamalı. “İstediğimiz gibi” çok ucu açık bir ifadedir ayrıca. Bazen olması gerekenle sizin istediğiniz birbirinin aynısı değildir ve bunu doktorunuz zaten ifade eder. Yapılmasını ya da istenen şekilde yapılmasını uygun bulmadığım için reddettiğim operasyonlar oldu. Eminim her meslektaşımın da vardır. Dolayısıyla ihtiyaçlar, mevcut durum ve beklenen sonuç arasında doktorunuzun da onayladığı bir ilişki olmalıdır. Hayallerinizi gerçekleştirmek tabii ki önemli ama belki de değişim konusunda, kati ve olağanın dışında beklentileriniz var ve bu nedenle uygulanamıyor. Ya da ne yapılırsa yapılsın beklentinizi zaten yakalayamayacak çünkü yaklaşımınız bu... Bunların hepsi olasılık. Operasyondan korkmuyorsunuz diye bunu alışkanlık haline getirmezsiniz umarım. Lütfen ihtiyaçlarınızı doktorunuzla birlikte doğru saptayın ve tüm olasılıkları konuşun. Revize operasyonları mümkündür ama önceliğimiz gerek kalmamasıdır.

Ya başarılı olmazsa

DAHA ÖNCE YAŞADIĞIM SORUNLARI TEKRAR YAŞAR MIYIM?

SORU: Hocam, kişisel bakımıma çok özen gösteren biriyim. Annemin de yönlendirmeleriyle nemlendiricileri yaşıma uygun olarak 14 yaşında kullanmaya başladım. Güneş kremini de çocuk yaşımdan beri kullanırım. 32 yaşındayım, cildimin botoksa vs. ihtiyacı yok. Ama dolgu yaptırmak istiyorum ve çok da korkuyorum. Daha önce genital estetik operasyon geçirdim ve çok zorlu bir iyileşme süreci oldu. Sizce bu iyileşme süreci genetiğimle mi ilgili, aynı sorunları yaşama ihtimalim var mı yani?

Haberin Devamı

CEVAP: Nerenize dolgu yaptıracaksınız bilmiyorum tabii ama genital estetik ve dolgu çok başka şeyler. Dudak, çene, göz altı, elmacık ve orta yüzde ihtiyaç olabiliyor sanırım. Bunların hiçbirinin nekahat süresi yok diye biliyorum. Yani doktorunuzun söyleyeceği, dikkat etmeniz gereken şeyler, bir iki gün yapacağınız basit bakımlar var. Ama genital estetik sonrası iyileşme dikişlerle ve içerideki durumla ilgili. Kanama olmaması, enfeksiyon oluşmaması, cinsel ya da fiziksel aktiviteyle koşulların zorlanmaması gibi hassasiyetlerimiz var. Bunlar bile çalışmaya ya da sosyal yaşama devam etmeye engel değil. Yüze yapılan dolgular, doğru ellerde yeteri kadar yapıldığında sorunsuz biçimde oturuyor ve etkisi de hızlı görülüyor. Elbette bu işin uzmanı olan doktorunuza sormanızı öneririm. Ancak ben kendi alanım ve bildiklerim ışığında bilgi vermiş olayım. Yıllarca sağlıklı biçimde yatırım yaptığınız cildinize neyi, ne kadar yapacağınızı iyi düşünün diyerek bitireyim. Sevgiler.

Haberin Devamı

Ya başarılı olmazsa

KIZIM DOĞUM ANOMALİSİ YÜZÜNDEN AMELİYAT OLACAK AMA KORKUYORUM

SORU: Hocam, kızım 18 yaşında ve genital estetik olacak. Doğumdan kaynaklı bir anomali nedeniyle. Ancak çok küçük bir yerde yaşıyoruz ve ilçedeki devlet hastanesinde yapılacak ameliyat. Korkuyorum. Acaba doğru karar mı verdik? Yani mutlaka yapılması gereken bir operasyon ama devletteki doktorlar yapabilir mi, onu bilmiyorum.

CEVAP: Ben, devlet hastanesinde görev yaptım. Keza şu an özel sektördeki sayısız meslektaşım da öyle. Ayrıca hepimiz bu ülkenin tıp fakültelerinden mezunuz. Dolayısıyla bilgi anlamında aramızda farklar yok, yaşlarımıza ve kabul ettiğimiz hasta sayısına, operasyon sıklığımıza bağlı olarak deneyim anlamında farklarımız var. Her zaman söylerim; doktorunuzun mezuniyetini, konuya ilişkin yaptığı operasyonların sıklığını, sayısını sorma hakkınız var. Bu kaygınızı da doğru cümlelerle dile getirebilir, kızınızın yaşı itibarıyla geleceğini de hesaplayarak operasyon başarısına ilişkin kaygı duyduğunuzu dile getirip olasılıkları detaylıca konuşabilirsiniz. İçinize sinmediği takdirde özeldir, devlettir fark etmez, birden fazla doktordan görüş alabilirsiniz. Acele etmeyin ve çekinmeyin.

 

Sıradaki haber yükleniyor...
holder