Doç. Dr. Gökçen Erdoğan Yılların eskitemediği
HABERİ PAYLAŞ

Yılların eskitemediği

Yıllardır sizinle iletişim halindeyim. Bilgi çemberini birlikte genişletiyoruz. Ve zamanla, gelişmelerle, bakış açılarımızın zenginleşmesiyle, bilinçlenmemizle sorularımız değişti, anlamlandı, zorlaştı, akılcılaştı ama bazı sorular hep aynı.

Her hafta mutlaka sorulurlar. Modaları hiç geçmez. Her zaman merak edilir, kafaya takılırlar. Ve maalesef bu sorularda kadınların kaygı düzeyleri hep daha yüksektir. Hep bir şeyleri yoluna koyma eğilimindedirler. Neyse... Bu başka bir günün konusu olsun. Bu soruların yanıtları hiçbir yerde yok mu dersiniz? Elbette var ama bazen arama motorları tatmin etmez. Yanıtları, güvenilir birinden duyulmak istenir. İşte onlardan birkaçı.

Haberin Devamı

Yılların eskitemediği

FAZLA İLİŞKİ VAJİNAYI GENİŞLETİR Mİ?

SORU: Hocam, kaç ilişkiye girdikten sonra vajina genişlemeye başlar? Cinsel ilişkiye çok fazla girenlerin vajinası daha mı hızlı genişler? Sıkı olması için ne yapmamız gerekir?

CEVAP: Vajina, düşündüğünüzden de esnektir. Ve art arda yaşanan birleşmelerden sonra dahi eski haline dönebilir. Vajina; kasların, bağ dokusunun ve cilt dokusunun birleştiği bir yapıdır ve ilişki esnasında duvarları genişler ki dediğim gibi, bu geçicidir. Doğum sırasında ne kadar genişleyebildiğini biliyorsunuz, ondan sonra bile vajina toparlanır. Elbette doğum sayısı arttıkça işler biraz değişebilir, onu da söyleyeyim. Vajina boyutu, yaşınıza, hormonal durumunuza, doğum yapma geçmişinize ve genetik özelliklerinize bağlı olarak farklılaşır, bunu saklayamam. Ve siz bundan rahatsızlık duyabilir, ilişkide aldığınız hazda olumsuz bir dönüşüm hissedebilirsiniz. E dünyanın sonu değil. Genişlerse de daraltılır. Genital estetik son derece pratik, artık öğrendiniz.

Yılların eskitemediği

KÖTÜ KOKUYOR, UTANIYORUM

SORU: Hocam, vajinamdan koku geldiğini fark edemiyorum ama eşimin yaklaşımından kötü bir koku olduğunu anlıyorum. Hem üzülüyor hem utanıyorum. Ne yapabilirim?

CEVAP: Vajina kokusu, her kadında farklı olabilir ve birçok faktöre bağlıdır. Yaşınız, hormonal durumunuz, hijyen, beslenme alışkanlıklarınız, cinsel aktivite sıklığınız ve hatta stres düzeyiniz gibi birçok şeyden etkilenir. Vajina kokusu, bazen hormonal değişiklikler, enfeksiyonlar veya diğer sağlık sorunlarından da kaynaklanabilir. Vajina pH dengesi, normal bir şekilde korunduğunda, vajina kendini doğal olarak temizler ve kokusuz kalır. Ancak, bazı durumlarda, enfeksiyonlar veya hormonal değişiklikler, vajina pH dengesini bozabilir ve bu da kokuya neden olabilir. En basiti genital bölgemiz terleyen bir bölgemizdir ve ter kokusu da bölgede daha yoğun hissedilebilir. Muayene olmanızı öneririm, böylece sorunla ilgili fikriniz netleşir. En başta kendi sağlığınız için. Ve şunu da bilin; erkek genital bölgesinin de nahoş bir kokusu olabilir, önemli olan ne derece tolere edilebilir olduğudur. Bunu bir komplekse çevirmeyi

Haberin Devamı

Yılların eskitemediği

ERKEKLER NEDEN KOLAY EREKTE OLUYOR?

SORU: Biz sekse hazır olmakta zorlanırken erkeklerin bu kadar kolay erekte olması nasıl mümkün oluyor? Bütün erkekler böyle midir?

CEVAP: Erkeklerin erekte olması, cinsel uyarılma sonucunda kanın penisin süngersi dokularına dolarak penisin sertleşmesi ile gerçekleşir. Ereksiyon, erkeklerin cinsel olarak uyarılmaları sonrasında doğal bir fizyolojik tepkidir. Bununla birlikte, her erkek ereksiyon olmak konusunda farklıdır ve bazı erkeklerin ereksiyonu elde etmesi veya koruması daha zor olabilir. Bu soruyu sorduğunuza göre siz şanslı çiftlerdensiniz. Çünkü ereksiyon sorunu, erkekler arasında gayet yaygın. Özellikle yaş aldıkça erekte olmaları, olsalar bile öyle kalmaları daha zor olur. Ha erekte olma ve sekse hızlıca hazırlanma konusunda evet bizden önde gibiler; çünkü cinsel dürtüleri daha baskın. Bu bizim isteksiz olduğumuz anlamına gelmiyor; sadece beynimiz bu dürtüyü farklı işliyor. Ayrıca toplumsal serbestiyi de göz ardı edemeyiz; yani her zaman desteklenen bir arzunun büyümesi, düzenli hale gelmesi çok daha kolay. Ve biz sekste duygularımızı onlara kıyasla daha çok önemsiyoruz. Erkekler sekse duygularını bizim kadar katmıyorlar, daha fiziksel bakıyorlar diyebiliriz. Yani biz duygusal olarak da etkilendiğimizde daha hazır hale gelirken onlar fiziksel bir çekimle yetinebiliyorlar. Ama bu bir tarafın daha istekli ya da başarılı olduğu anlamına gelmiyor. Önemli olan çift olarak haz almak, unutmayın.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder