Doç. Dr. Gökçen Erdoğan Yükselen bir yıldız genital estetik
HABERİ PAYLAŞ

Yükselen bir yıldız genital estetik

Burun, meme, popo derken ilgili bölgeye sonunda ulaştık. Evet artık genital estetik de konuşulabilen, normal ve ihtiyaç olduğu anlaşılan operasyonlar arasında yer alıyor. Bu, genital anomalilerin ortadan kalkmasını sağlayan ve cinsel özgüveni artırarak psikolojiyle paralel yaşam kalitesine olumlu etki eden bir operasyon. Korkulacak bir şey değil; çoğu zaman aynı gün evinize dönebiliyor, ufak bir cinsel mola sonrası hayatınıza eskisinden çok daha parlak devam edebiliyorsunuz. Bir hastam demişti ki, “15 yıl içime attım; sonunda masaya yattım, hayatım değişti”. Genital estetikle ilgili sorduklarınızı derledim.

Haberin Devamı

GİZLİCE YAPTIRACAĞIM

SORU: Hocam, vajinoplastiyi bulunduğum şehirde gizlice yaptırabilirim. Ama başarısız olursa ne yaparım bilmiyorum. Öyle bir durumda düzeltmek için yeniden yaptırmak mümkün mü yoksa tek hakkımız mı var?

CEVAP: Tek hakkınız olur mu hiç? Elbette büyük ve hayati bir sorun olmadıkça birden fazla defa yaptırabilirsiniz. 3 kez sonuç alamamış, 4’üncü operasyonunda mutluluğu yakalamış hastalarımız oldu. Ancak tercihim bu mu olur derseniz, hayır. Ben vajinoplastiyi hayatta bir kez ve tüm sorunları çözecek şekilde yapmayı tercih ederim. Bir de “beğenmeme” faktörü var. Bazı insanlar başarılı bir operasyon sonrası bile “ben bunu beğenmedim” diyerek tekrar yaptırmak istiyorlar. Ama bir hekim olarak böyle keyfi şeylere çok prim vermediğimi söylemeliyim. Çünkü bunun sonu yok ve sağlığınızı gözetmek zorundayız. Hekiminizi, bu konudaki tecrübesini iyice araştırın, güvenirseniz kötü düşünmeden yaptırın.

Yükselen bir yıldız genital estetik

LAZERLE DARALTMA DOĞRU YÖNTEM Mİ?

SORU: Vajinam 3 normal ve zor doğum sonrası çok genişledi. Hatta biri vakumla çekildi. Bu durum cinsel hayatıma olumsuz yansıyor. Muayene oldum ve lazerle daraltma için gün aldım. Çünkü ameliyattan çok korkuyorum. Son yöntem olduğuna göre güvenli diye düşündüm. Siz ne dersiniz?

CEVAP: Lazerle yapılan pek çok cerrahi müdahale harika sonuçlanıyor. Türkiye’de lazerle vajina daraltma operasyonunu yapan ilk hekimlerden biriyim. Çok vaka deneyimledim. Özellikle 3 normal ve zor doğum yapmış bir kadında vajinanın anatomik bütünlüğünün bozulduğunu ve elastikiyet kaybının fazla olduğunu düşünüyorum. (Net bir şey söyleyebilmenin tek yolu sizi ayrıntılı muayene etmektir.) Fazla ve geniş olan dokuya lazer yaptığında beklenen başarı oranının düşük olacağı kanaatindeyim. Bu benim klinik tecrübem. Ben, bir operasyona duygusal ve ekonomik yatırım yapıyorsanız maksimum ve kalıcı sonucu almanızdan yanayım. Lazerin işlevini genel anlamda sorgulatmaz bu. Ancak her durumda en etkili silahımız en son çıkan yöntem değildir. Yerinizde olsam iki yöntem arasındaki farkı ayrıntılarıyla ve göstererek size anlatacak bir hakem hekimden yardım alıp öyle karar veririm. Korkulacak yanı olmayan, doğru ellerde sizi evinize hızlıca ve sağlıkla uğurlayacak olan bir yöntem mutlaka kafanıza yatacaktır.

Haberin Devamı

Yükselen bir yıldız genital estetik

SEBEBİ MASTÜRBASYON MU?

SORU: Hocam, eşimle birlikte olurken orgazm olamıyorum. Sonra mastürbasyon yapıyorum. Vajinamda genişleme ve sarkma var. Mastürbasyon kaynaklı olması mümkün mü?

Haberin Devamı

CEVAP: Soru bir tane ama sorun iki tane. Öncelikle eşinizle birlikte olurken de klitoral ya da vajinal hiç fark etmez, orgazm olmanın yolunu bulun; hem de konuşarak. Haz noktanızı bulduğunuzda olmamanız için bir sebep yok. Çift olmanın tadına da varmış olursunuz. Gelelim vajinal sarkma ve genişlemeye. Her ikisini de aynı anda çözmek mümkün ama öncesinde muayene şart. Mastürbasyon buna neden olmaz. Yapmaya devam edebilirsiniz. Ancak çift orgazmını deneyimlemeniz de önemli, unutmayın.

Yükselen bir yıldız genital estetik

EMZİRİRKEN OPERASYON OLUR MU?

SORU: 8 ay önce 2’nci doğumumu yaptım. İlk doğumumdan sonra bile çok belirgin biçimde vajinal genişlemem vardı. Bir an önce ameliyat olmak istiyorum çünkü cinsel hayatımız bitti desem yeri. Ama doktorum emzirme bitmeden vajina daraltma operasyonu yapılamayacağını söyledi. Çocuğumun ne kadar emeceğini bilmiyorum. Ama bu ameliyata gerçekten ihtiyacım var. Ne yapmalıyım?

CEVAP: Öncelikli önerim stresten uzak durmanız. Vajina daraltmak için emzirmeyi bitirmemiz gerekmiyor. Doğumun üzerinden 3 ay geçmiş olması kafi. Yani farklı düşünen bir hekimde operasyonu yaptırabilirsiniz. Bu olumsuz durumdan psikolojik olarak bu kadar etkileniyorsanız sabırsızlanmakta haklısınız. Bir an önce yaptırın ve mutlu seks yaşantınıza dönün. Kaygı duymamak ve mutluluk, emzirmeye bile olumlu yansır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder