Doğukan Tevfik Meriç 2020 pek de hoş gelmedi sanki
HABERİ PAYLAŞ

2020 pek de hoş gelmedi sanki

31 Aralık 2019…

Yılın son günü. Herkes yeni yıl için iyi dileklerini sunuyor. Mutluluk, huzur, sağlık, barış gibi temennilerde bulunuluyor.

10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1. Ve hoş geldin 2020.

1 Ocak 2020…

İnsanlar 2010’lu yılların sonuna gelindiğini idrak etmeye çalışırken, çoğu insanın gözlerinde 2020’li yıllar adına umut kıvılcımlarını görmek mümkün.

Daha insanlar yeni yılın verdiği rehaveti atlatamamışken Amerikan ordusu Süleymani’yi öldürdü.

İran ve ABD arasında sıcak savaş çıktı.

2020 pek de hoş gelmedi sanki

Ardından Avustralya kıtasını etkisi altına alan ve söndürülmekte güçlük çekilen devasa yangınlar yüzünden binlerce hektarlık arazi yanıp, kül oldu. Avustralya’nın cennetvari bitki örtüsünden eser kalmadı ve orada yaşayan endemik hayvanlar telef oldu.

Haberin Devamı

Her sene düzenlenen Avustralya Açık tenis turnuvasının eleme turlarında nefes almakta zorlanıp maçtan çekilmek zorunda kalan sporcular oldu.

Corona virüsü Çin’in Wuhan kentinden çıktı ve bazı kaynaklara göre şimdilik 56 kişinin ölümüne sebep oldu. Henüz tedavisi bulunmuş değil.

24 Ocak 2020…

2020 pek de hoş gelmedi sanki

Saat 20:55 suları. Elazığ’ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem bütün Doğu ve Güney Doğu Anadolu’da hissedildi. Elazığ’da 5, Malatya’da 25 binanın yıkıldığı söyleniyor.

Güncel bilanço 29 ölü, 1542 yaralı.

Bu deprem ile birlikte insanlar ister istemez yakın zamanlarda gerçekleşmesine kesin gözüyle bakılan İstanbul depremini düşünüyor.

Ve dünya gündemini sarsan son olay Türkiye saatine göre akşam saatlerinde meydana geldi.

Bir nesle basketbolu, hatta sporu sevdiren Kara Mamba lakaplı basketbol efsanesi Kobe Bryant(41) ve kızı Gianna Bryant(13) hayatını kaybetti.

2020 pek de hoş gelmedi sanki

Spor dünyasını şoke eden bu ölüm haberi ve diğer gerçekleşen bütün olumsuz olaylar yeni yılın sadece ilk 27 gününde gerçekleşti.

Gelecek bize neler gösterir bilinmez fakat 2020 pek hoş gelmedi gibi. Umarım bu felaketlerle start verdiğimiz yıl, mükemmel bir şekilde son bulur. Ama en kötüsü de ne biliyor musunuz? Kimsede buna dair bir umut kalmadı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder