Dr. Ali Gürsoy Ağrı ve kansızlık varsa miyom alınır
HABERİ PAYLAŞ

Ağrı ve kansızlık varsa miyom alınır

Miyomlar rahimden gelişen kitleler. Belli büyüklüğe ulaşan miyom ağrı şikayetine neden olabilir. Ayrıca kadın kansızlık ve kabızlık gibi sorunlar yaşayabilir. Böyle sıkıntılar varsa miyomun ameliyatla çıkarılması gerekir.

Hangi vitaminleri almalıyım?

Gebelik planlıyoruz, bu dönemde almamı önerdiğiniz bir vitamin var mıdır?

CEVAP

Sevgili okurum, hamile kalmadan 3 ay önce başlayıp gebeliğin 3’üncü ayına kadar folik asit desteği kullanılması önerilir. Gebelik sırasında folik asit kullanımının bebeğin sinir sistemi gelişimine olumlu etkisi vardır. Ayrıca beyin omurilik problemlerini azalttığı kanıtlandığı için her gebenin kullanması önerilir. Gebelikte folik asit kullanımının annelere ve bebeklere bilinen bir zararı yoktur.

Haberin Devamı

Adeti gecikti

İlişki sonrası ertesi gün hapı aldı eşim. Ama adeti gecikti. Nedeni ne olabilir?

CEVAP

Sevgili okurum, ertesi gün hapı kullanımı istenmeyen gebelikleri önlemede yüzde 100 etkili bir yöntem değildir. İlaca rağmen istenmeyen gebelik oranları yüksektir. Her ihtimale karşı gebelik testi yaptırın.

Ağrılar myom yüzünden mi?

32 yaşındayım. Bundan 6 ay kadar önce doktora gittim. 7 santim miyom olduğu saptandı. Adet günlerim çok ağrılı geçiyor. Bir de anemi sorunum var. Bundan dolayı olabilir mi? Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Sevgili okurum, miyomlar rahimden gelişen kitlelerdir. Yedi santim miyomun büyüklüğünden dolayı ağrı şikayetine yol açması beklenen bir durumdur. Bunun yanı sıra miyomlar kanama şikayetine yol açabilirler. Miyomlar kadında ağrı, kansızlık ve kabızlık gibi bulgulara yol açtıkları takdirde ameliyat edilmeleri gerekir. Yapılacak ameliyat ile rahim korunarak sadece miyomun çıkarılması planlanır.

Vajinamda genişleme oldu

46 yaşında, menopoza girmiş kadınım. Doğumlardan sonra vajinamda anormal bir genişleme oldu. Bununla ilgili ne yapılabilir?

CEVAP

Sevgili okurum, kadınların genetik yapısına ve doğumlarına bağlı olarak zamanla vajinada genişlemeler ve gevşemeler meydana gelebilir. Buna bağlı olarak da kadınlarda cinsel doyum ve zevk azalabilir. Bu durumlarda hastanın şikayetleri ve istekleri doğrultusunda vajina daraltma ve sıkılaştırmaya yönelik tedaviler uygulanabilir. Bu genişlemenin çok fazla olmadığı durumlarda lazer yöntemi ile daraltma yapılabilir. Eğer bu genişleme belli bir boyutun üzerinde ise cerrahi müdahale ile daraltma daha faydalı olacaktır.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder