Dr. Ali Gürsoy Bebeğin cinsiyetini 14-16’ncı haftalarda öğrenebilirsiniz
HABERİ PAYLAŞ

Bebeğin cinsiyetini 14-16’ncı haftalarda öğrenebilirsiniz

Bebeğin cinsiyeti anne, babaların hatta aile büyüklerinin de heyecanla beklediği bir konu. Herkesin merak ettiği cinsiyet 14-16’ncı haftalar arasında öğrenebilir. Bebeğin anne karnındaki duruşuna göre değişebildiğinden bazen 20’nci haftayı da bulabilir.

Rahim küçüklüğü teşhisi konuldu

Yaklaşık 7 aydır adet görmüyorum. Dokuz aylık evliyim. Doktora gittim, bana rahim küçüklüğü teşhisi konuldu. Acaba neden adet göremiyorum? Evlenmeden önce 3 gün de sürse oluyordu. Benim hastalığım ve nedenleri nelerdir?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, bahsettiğiniz durumun birçok nedeni olabilir. Öncelikle rahimin yapısı ve yumurtalıkların durumu için ultrason ile değerlendirme yapılmalı. Hemen ardından kadınlarda üremeyi ve adet düzenini sağlayan hormonların değerlendirilmesi açısından laboratuvar tetkikleri yapılmalı. Eğer gerçekten olumsuz bir durum varsa buna yönelik tedaviye ivedilikle başlamak gerekir. Gönderdiğiniz soruda yaşınızı yazmadığınız için daha detaylı bir değerlendirmede bulunamıyorum. Bahsettiğim incelemeler sonrası tekrar mail atarsanız size daha geniş kapsamlı bir bilgilendirme yapabiliriz.

Bebeğin cinsiyeti ne zaman belli olur?

İki aylık hamileyim. Acaba bebeğimin cinsiyeti ne zaman belli olur? Bunu çok merak ediyorum. Bebeğimin cinsiyetini ne kadar süre sonra öğrenebilirim?

CEVAP

Sevgili okurum, anne ve baba adaylarının en merak ettiği bu soruyu ortalama 14- 16’ncı haftalar arasında diyerek cevaplayabiliriz. Bebeğin anne karnındaki pozisyonuna göre bazen daha erken gözükebildiği gibi bazen de 20’nci haftalara kadar izlenememesi normaldir.

Sık tuvalete gidiyorum

26 yaşında, 1 yıllık evli kadınım. Benim sorunum idrar yolu enfeksiyonu. Cinsel organımda sürekli yanma oluyor. Sık sık tuvalete gitme ihtiyacı duyuyorum. Ne önerirsiniz?

CEVAP

Sevgili okurum, idrar yolu enfeksiyonları basit gibi görünseler de aslında yaşam kalitesini olumsuz etkileyen enfeksiyonlardır. Öncelikle bu şikayetin nedenine yönelik idrar testi ve idrar kültürü yaptırmanızı öneririm. Sonuca göre doktorunuz size gerekirse antibiyotik tedavisi önerecektir. Ayrıca tedavide bol su tüketmenizin de iyileşme sürecinde olumlu katkısı olacağını unutmayın.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder