Dr. Ali Gürsoy Tedavi edilmezse kanama ve enfeksiyon devam eder
HABERİ PAYLAŞ

Tedavi edilmezse kanama ve enfeksiyon devam eder

Rahim ağzındaki yarada kanser riski detaylı şekilde araştırılmalı. Yapılan testlerde risk yoksa yaranın dondurulması ya da yakılması düşünülür. Eğer bu tedaviler uygulanmazsa yaraya bağlı kanama ve enfeksiyon şikayetleri devam eder.

Gebe kalmaya çalışıyorum

37 yaşındayım. Geçen ay 25 günde adet gördüm. Bu ay 32 gün oldu, hala adet görmedim. Gebe kalmaya çalışıyorum. Acaba bu durum adet düzensizliği mi?

CEVAP

Sevgili okurum, iki adet döneminin arası her kadında farklı sürelerde olabilir. Bu dönem ortalama 28 gündür. Eğer adet dönemlerinizin arası 24 günden az ve 32 günden uzun sürüyorsa adet düzensizliğiniz olduğu anlamına gelir. Bu süre aralığı hesaplanırken dikkat edilmesi gereken önceki adet döneminin birinci günü ile diğer adet döneminin birinci günü arasında geçen sürenin baz alınmasıdır. Adet gecikmelerinde akla ilk olarak gebelik ihtimali gelir. Öncelikle gebelik testi yaptırmanızı öneririm. Gebelik yok ise kadın hastalıkları doktorunuz adet düzeni açısından sizi değerlendirecektir.

Haberin Devamı

Başarı şansımız ne kadar?

Eşim 29, ben 32 yaşındayım 2.5 senelik evliyiz. Çocuğumuz olmadı, tüm tetkikler yapıldı. Hiçbir sorun yok. Aşılama yaptırmayı düşünüyoruz. Başarı şansımız ne kadardır?

CEVAP

Sevgili okurum, aşılama işlemlerinde başarı oranları kişiden kişiye değişir. Annenin yaşı, yumurtanın kalitesi, spermin kalitesi, spermlerin hareketliliği, rahim duvarı kalınlığı gibi birçok faktör başarı oranını etkileyebilir. Hiçbir tedavi yöntemi ne yazık ki yüzde 100 başarı oranı sağlamaz. Aşılama tedavilerinde ortalama başarı oranı ise yüzde 15-20 seviyelerinde seyreder. Doktorunuzla görüşüp muayene bulgularına göre başarı ihtimali hakkında daha doğru bilgi edilenebilirsiniz.

Yarayı yaktırmadım

Vajinamda ilişki sonrası kanama oluyordu ve büyük bir rahim ağzı yarası teşhisi konuldu. Smear testi normal. Doktor “yakalım” dedi ama yaktırmadım. Sizce ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, rahim ağzındaki yaralarda kanser riskini detaylı araştırmak gerekir. Yapılan tetkiklerde risk izlenmezse yara işlemine dondurma ya da yakma tedavisi uygulanır. Bu tedavileri uygulamaz ise bu yaraya bağlı kanama ve enfeksiyon şikayetleri devam edecektir. Bence bu riskler ile karşılaşmamak için dondurma ya da yakma tedavisini uygulamanız iyi olacaktır.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder