Dr. Ali Gürsoy Yeni gebelik için 2-3 ay bekleyin
HABERİ PAYLAŞ

Yeni gebelik için 2-3 ay bekleyin

Düşük ya da kürtaj sonrası yeni gebelik için acele etmemek gerekiyor. Sabırlı olur, 2-3 ay kadar beklerseniz bu süre zarfında rahim dokusu kendini yenilemiş olur. Ayrıca birkaç ay sonra anne adayı psikolojik olarak kendini daha iyi hissedecektir.

Mantardan nasıl kurtulabilirim?

Vajinamda mantar var. Acaba bu ne gibi cinsel sorunlara yol açar? Bundan nasıl kurtulabiliriz?

CEVAP

Sevgili okurum, vajinal mantar enfeksiyonları tedavi edilmedikleri takdirde genital bölgenin etrafına yayılarak bu bölgelerde kaşıntı ve kızarıklık yaratabilirler. Gecikilen durumlarda durum kronikleşir ve tam olarak iyileşme gün geçtikçe daha da zorlaşır. Bu değişimlere bağlı olarak kişide cinsel isteksizlik, kuruluk ve ilişki esnasında kanama görülebilir.

Haberin Devamı

Süt geliyor

32 yaşındayım. Doğum kontrol hapıyla korunuyoruz. Dört gündür memelerimden süt geliyor. Şimdi adetimin 5’inci günü ve memelerim çok ağrıyor, dokunamıyorum bile. Ama yine süt geliyor. Sizce nedeni ne olabilir?

CEVAP

Sevgili okurum, emzirme dönemi dışında memeden süt gelmesi galaktore olarak adlandırılır. Galaktore genellikle vücudunuzdaki prolaktin isimli hormonun artmasından kaynaklanır. Prolaktin hormonu kullanılan ilaçlara bağlı artabilir. Kullandığınız doğum kontrol hapı bile bu durumun sebebi olabilir. Ayrıca beyinde bulunan hipofiz bezindeki kitleler de prolaktini artırabilir. Doktorunuza başvurarak memenizden süt gelmesine neden olabilecek sebeplerin hepsinin araştırılması gerekiyor.

Ne kadar beklemem gerekir?

28 yaşındayım. Ben 3 ay önce düşük yaptım. Acaba hamile kalmak için ne kadar beklemem gerekiyor?

CEVAP

Sevgili okurum, düşük sonrası yeni bir gebelik için acele etmemek gerekir. Düşük ya da kürtaj sonrası beklenilmesi gereken ideal zaman 2-3 aydır. Bu süre zarfında rahim dokusunun kendisini yenilemesi gerekir. Ayrıca anne adayı kendini psikolojik olarak da daha iyi hissederek gebeliğe daha hazır olacaktır. Yeni bir gebelik öncesi folik asit takviyesine devam edilmesinin gerektiği de unutulmamalıdır.

Adetim gecikti

22 yaşındayım. Adetim 10 gün gecikti. Vücudumda şişlik meydana geldi. Sıkıntı veriyor, sanki patlayacak gibiyim ve çok sinirliyim. Sizce ne yapmalıyım? Neden böyle oldu?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, adet gecikmelerinde karşımıza en sık çıkan neden gebeliktir. Gebelik şüpheniz var ise öncelikle gebelik testi yapılması gerekir. Eğer gebelik durumunuz yok ise adetinizin gecikmesine bağlı sorunlar yaşıyorsanız bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanına muayene olmanızı öneririm. Yapılacak muayene ile doktorunuz rahim ve yumurtalıklarınızı değerlendirecektir. Muayene sonrası gerekli durumlarda ilaç tedavisi ile adet görmeniz sağlanabilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder