Dr. Haydar Dümen Aceminin başına gelebilir
HABERİ PAYLAŞ

Aceminin başına gelebilir

İlk cinsel deneyimini yaşayan erkek heyecandan başarısız olabilir. Buna kafayı takıp üzülmenin, cinsellikten soğumanın alemi yok. Uygun ortamda ilişkiye girer, doğru kişiyi de bulursanız mutluluğu yakalarsınız.

Gebe kalır mı?

21 yaşındayım, bir kız arkadaşım var. Sevişirken vajinasının üzerine boşaldım. Acaba hamile kalır mı?

CEVAP

Okurum, kalır. Penisindeki spermler kuyruklu torpidolar gibidir. Hareket halinde vajinanın kapısından içeri süzülerek, kaçak avlar gibi yumurtayı yakalarlarsa gebelik oluştu. Biraz dikkatli olun. Ancak ihtimali birleşmeden zayıftır.

Haberin Devamı

Neden ilgisiz?

22 yaşında kızım. Erkek arkadaşım cinsel ilişki konusunda çok isteksiz. Bu da benim canımı sıkıyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değiştir kızım, değiştir. Ruhunun, bedeninin sevebileceği ve uzun yıllar taşıyabileceğin bir erkek arkadaş seç. Sonradan kafanı taşlara vurma.

Çok kısa sürüyor

27 yaşındayım. Sertleşme çok kısa sürüyor. Bu sorun 5-6 yıldır var. İlişkide ilgimi başka yere vermezsem sertleşme bitiyor. Bu sorun psikolojik mi, ilaçla düzelir mi?

CEVAP

Değerli okurum, ileride de şimdi de tedavisi var. Umarım ailende ve sende şeker hastalığı yoktur. Kilon nasıl? Tedavi için harekete geçmen gerekiyor.

Ayrılmak istiyorum

İki yıllık evli kadınım. Eşim benden kaçıp duruyor. Çünkü ne zaman ilişkiye girsek penisi sertliğini kaybediyor. “Ayrılmak istiyorum” deyince benimle ilgilenmeye başladı. Cinselliği seviyorum ama hayatım çok yorucu. Ne yapacağım?

CEVAP

Sevgili okurum, zor bir durumdasın. Büyük olasılıkla evliliğiniz sürmeyecek. Bu yaraları sarmaya kalksanız ve her şey yolunda gitse bile aylar, yıllar sürecek. O süreçte de ortaya çıkan sorunlar bir ötekini olumsuz etkileyecek. Önünüzde 60 yıl var. Bu konuyu enine boyuna çok iyi değerlendir. Ayrıca ailenle bu konuyu konuşman gerekir. Tek başına başaramayabilirsin.

Başarısız oldum

18 yaşındayım, 2 ay önce ilk cinsel deneyimimi yaşadım, başarısız oldum. Sertleşme olmadan boşaldım. Yine denemek istiyorum ama korkuyorum. Bir de benim kadınlara karşı ilgim azalmaya başladı. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, ilk deneme yaptığın ortamın iyi değildi, sen çok heyecanlıydın. Sonuç böyle olur. Bir süre deneme yapma. Ruh sağlığını bozma, kendini olumsuz telkin etme. Sevdiğin biriyle, uygun ortamda her şey çok güzel olacak.

Haberin Devamı

Tat almıyorum

24 yaşında kadınım, 2 yıldır ilişkim var. İlişki sırasında hiç zevk almıyorum. Çok istekliyim ama tat alamıyorum. Hangi doktora başvurmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, zor bir konu. Psikolojik yardım alman gerekiyor. Doğru uzmanı seçeceksin. Beklentilerine çabuk ulaşamayacaksın. Kendini sorgulama, yılma. Zamana bırak. Belki de senden önce erkek arkadaşının bazı teknikleri öğrenmesi gerekebilir. Bu yardımı alın.

Bacaklarım titriyor

18 yaşındayım. Kız arkadaşımla öpüşürken bacaklarım titriyor. Kendimi kaybediyorum, ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, alışacaksın. Bu kadar kendini kaptırmayacaksın. Bir zaman sonra bu heyecanlar azalacak. Kız arkadaşınla evlensen, uzun bir zaman sonra öpüşmek aklından bile geçmeyecek. Doğanın yasaları bunlar. Gözünde büyütme.

Erken boşalıyorum

Kız arkadaşım var. İkimiz de 18 yaşındayız. Daha önce sorun yoktu ama sevgilimle ilişkiye girdiğim anda boşalıyorum. Hiç kimseyle ilişkiye girmek istemiyorum. Erken boşalmanın sebebi nedir?

Haberin Devamı

CEVAP

Okurum, erken boşalmanın sebebi sensin. Sistem dışı sinir sisteminin koşullanmasıdır. Heyecanlar da bunu provoke eder. Bence iyi olmuş. Bir süre kızların canını yakma. Kendinle yüzleş. İleride bu erken boşalma sorununu çözeriz, dert etme.

Nişanlım sinirleniyor

27 yaşındayım. Nişanlımla da 25 yaşında. İlk boşalmadan sonra yeniden devam etmem yarım saati buluyor. Nişanlım sorun çıkarıyor. Ne olur bana yol gösterin.

CEVAP

Değerli okurum, senin sorunun yok. Sorun partnerinde. Nişanlın, kulaktan dolma bilgilerle erkeklerin bitmez tükenmez bir şey sanıyor. Oysa öyle değil. İkinci birleşme kolay değildir. Ama sorun erken boşalma ise tedavi edilmeli. Derdiniz evlendikten sonra çözülecek. Şimdilik böyle idare edin.

Sertleşmiyor

19 yaşında, 1.65 boyundayım. Hiç cinsel deneyimim yok. Sürekli mastürbasyon yapıyorum. İkinci kez yapmak istersem sertleşmiyor. Organımın yetersiz kalacağını düşünüyorum; 8 santim. Yardım edin.

CEVAP

Okurum, ereksiyon hali böyleyse bir üroloji uzmanına git. Çünkü ileriki yıllarda ‘Keşke gitseydik’ pişmanlıklarını yaşamamak için ve sağlığına sorumluluktan bu dediğimi yap. Ve bana göre de babanı yanına al.

Ereksiyon olmuyor

Daha önce ilişkim olmadı. Ama dişi kuş görsem ereksiyon oluyorum. Arkadaşım “İleride sertleşme sorunu yaşarsın” dedi. Acaba böyle bir şey var mı?

CEVAP

Oğlum, ilerisi bu kadar düşünülmez. İleride neden ereksiyon sorunu yaşayacaksın ki? Azgınlık isteğinden değil, ruhun iradesizliği ve disiplinsizliğinden kaynaklanıyor. Bu tablo evliliğini sıkıntıya sokabilir. Karşı cinse olan duygularını aşk, sevgi, estetik ve şiirsel boyutlara kaydırırsan gerek kadın erkek ilişkilerinde gerek evliliğinde harika tablolar yaşayacağını şimdiden söyleyeyim.

BÖYLE SORU YOK!

Mastürbasyon unutkanlık yapar mı?

21 yaşındayım, 2 gün üst üste mastürbasyon yapmak unutkanlık yapar mı?

CEVAP

Değerlilerin değerlisi, ailelerinin bir tanesi oğullarım. İşte sonunda bunu da anladınız. Mastürbasyon geliştirir kötü huyu, unutkanlık olur sonu. Cinselliğe aç erkeklerimiz hiç şaşmazlar, fırsatını buldukça yaparlar. Nedendir diye bugüne kadar hep düşündüm, hep soruşturdum ve sonunda buldum. ‘Çünkü unutkanlık yapar!?’ Okurum, derdini anladım ve senden kopya aldım. Ancak ben de bu konuda tam şiştim. Kendine dikkat et, mastürbasyona bel bağlama. Bu yaşta bağımlısı olup ileride derdine ağlama.

GÜNÜN SORULARI

Hamile kalır mı?

İki yıldır birlikte olduğum sevgilim hiç hamile kalmazdı. “Adetim bitti” deyince yine ilişkiye girdik ve kan geldi. Sonra gün yine kan geldi. Üçüncü gün kan yoktu. Acaba hamile kalması mümkün müdür? Kız hamile olduğunu söylüyor.

CEVAP

Benim tatlı garibim, cinsellikte gözü dışarıda ve aç, bu işi yapma sebebim. Gerçeği anlamadığın için kız arkadaşın seni sınamış. Kıza eğlence gerek. Sana yakın olmak için davetiye çıkarıyor. Adeta delinin aklına taş getiriyor. Hamilelik özleminin yollarını sana öğretiyor ve sabırla bekliyor. Bana göre kız arkadaşın bunları biliyor ve seni deniyor. Sonunda seni ya saf bulacak “aradığım beyaz atlı prensim işte bu” diyecek. Ya da sana ayvayı yedirecek. Ah benim garibim!

Hayat böyle geçer mi?

25 yaşında kadınım, 1 yıldır nişanlıyım. Nişanlımın erken boşalması var. 4-5 dakikada boşalıyor, sonra arkasını dönüp yatıyor. Ben de banyoya gidip mastürbasyon yapmak zorunda kalıyorum. Yakında düğünümüz var, bir kadının hayatı böyle geçer mi?

CEVAP

Bu sorun teğet de geçiyor ancak genellikle ailelerin içinden doğrudan geçiyor. Kadın, yıllardır cinsellikte tatmin olamadığı ilişkinin içinde hapis. Erkekse neyi yapamadığından habersiz, kadının içinde saklı hiddetine anlam veremiyor. Böylece evliliğin temelleri sarsılıyor. Aslında erken boşalma sorunu tedavi ile kontrol altına alınabilir. Yapman gereken evlendiğinde eşinle birlikte uzmandan yardım almak olmalı.

GÜNÜN SÖZÜ

İhanet en büyük bedeli yapana ödetir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder