Dr. Haydar Dümen Aşkın tadı kaçıyor
HABERİ PAYLAŞ

Aşkın tadı kaçıyor

Haberin Devamı

Bir çift düşünün, birbirlerini seviyorlar. Ama korkular, okullar, iş kaygıları nedeniyle cinsellik erteleniyor. Yıllar birbirini kovalıyor, evlilik kararı alınıyor. Bu uzun ilişkiyi yaşayan gençler evlenince düş kırıklığına uğruyor. Çünkü ilişki tıkanmış oluyor ve kavgalar başlıyor.

Tam sertleşmiyor

20 yaşındayım, cinsel organım tam sertleşmiyor. Kızlara karşı soğukluk yaşıyorum. Ne yapacağım?

CEVAP: Sevgili yavrum, kendi kendini olumsuz telkin altına almışsın. Korku, heyecan, panik, kuşku ya da sürekli kendini denetim altına alman penisin ereksiyonunu etkiler. Sapasağlam bir delikanlısın. Kızlarla arkadaş ol. Başlangıçta cinselliği arka plana at.

Kızlık zarım yırtılmış mıdır?

18 yaşında kızım. Bir hafta önce erkek arkadaşımla ilişkiye girdik. Benden kan geldi. Sizce kızlık zarım yırtılmış mıdır?

CEVAP: Büyük olasılıkla yırtılmıştır yavrum. O kan, gökten yağmur gibi oraya damlamadı. Ama yine de ufak bir ihtimal zedelenme olabilir. Eğer evlilik için bu soruyu soruyorsan evlendiğinde de kanama şansın olabilir. Hadi hayırlısı.

Prezervatif delik çıktı

3 hafta önce kızla ilişkiye girdim. Kullandığım prezervatif delik çıktı. Kız hamile kalmış mıdır?

CEVAP Sevgili okurum, gerçekten bilmiyorum. Bekleyip görelim.

Ayrılmak istiyorum

27 yaşında kızım. 5 yıllık birliktelikten sonra nişanlandık. İlişkiye girmedik. Nişanlım istedikçe “Evliliği bekleyelim” dedim. Nişanlım ilişkiye girmek istiyor, benim tavrım aynı. Ama bir süredir bana kötü davranıyor, öpmüyor. Yaza evleneceğiz ama ben ayrılmak istiyorum. Ne yapmamı önerirsiniz?

CEVAP Sevgili okurum, yıllarca çıkacaksınız. Cinsellik olmayacak, yüzeysel bacak arası ilişkiler olacak ama oyun kuralına göre oynanmayacak. Beyin bilgisayarında cinsellik hattı kapalı. Siz evliliğin bu yönünü başından yok etmişsiniz. Yüz göz olmuşsunuz. Nişanlın haklı. Yani o tutkularını, o coşkularını gidermek için seni seçmiş. 5 yıl mastürbasyon yapsa bir türlü, sana ihanet etse başka türlü. Bu kadar yıldan sonra kocana cinsel yönden alışamayacaksın. Ayrıl diyemem. Ailenle konuş, şartları yeniden düşün.

Uzatabilir miyim?

23 yaşındayım ve penisim 13 santim. Acaba ameliyat dışında bitkisel yollarla boyunu uzatabilir miyim?

CEVAP Değerli okurum, penisin bitkiyle boyu uzamaz. Ayrıca penisinin boyunu uzatmaya ihtiyacın yok. Çünkü penisinin boyu normal.

Severek evlendik ama...

2 yıllık evliyim. Eşimle severek evlendiğimiz halde ilişkiye giremiyoruz. Ne yapacağımı bilemiyorum, yardımınıza ihtiyacım var.

CEVAP Sevgili okurum, vajinismus olayı. Türkiye’de sık rastlanan bir durum. Bu sorunun klasik yöntemlerle çözülmediğini, psikolojik yardımla sonuç alınmadığını çeşitli kereler yazdım ya da duyurdum. Ama bunun tedavisi var.

Zar 1 saat sonra kanar mı?

23 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girdik ama kanama olmadı. Eve gidince beni aradı ve kanaması olduğunu söyledi. Böyle bir şey olabilir mi?

CEVAP Değerli okurum, olmasına olur da bu konuya kafaya takmak olmaz. Kız arkadaşın, sevgilin evleneceksin. Şimdi kim bilir o arkadaşın ne kadar çok korkuyordur, ne kadar tedirgindir. Yani senin vicdanın ve mantığına göre bu kız senden önce birini buldu. Onunla her şeyi yaptı. Sana da rol yapıyor. Hadi canım sen de!

Karım ilişkide acı çekiyor

27 yaşındayım, yeni evliyim. Eşimle ilişkiye girdiğim zaman karım hiç zevk almıyor, çok acı çekiyor. Sürekli kan geliyor. 3 haftadır ilişkiye giriyoruz. Bize yardımcı olur musunuz?

CEVAP Değerli okurum, önce eşini kadın-doğum uzmanına götüreceksin. Bir şey varsa tedavi olacak. Sorun devam ederse düşünürüz. Bu ağrıları yok ederiz.

Bunalımdayım

20 yaşındayım. Bugüne kadar hiç ilişkiye girmemiştim. İlk denemede de ereksiyon olamadım. Bu durum beni bunalıma sürükledi. Ne yapacağım?

CEVAP Değerli okurum, ilk birleşmede pek çok genç ereksiyon olmaz. O heyecanla olur mu? O heyecanla doğru dürüst konuşamazsın, dilin damağın tutulur. Tecrübe en iyi hocadır. Tecrübe de adım adım zamanla kazanılan bir yetenektir. Hiç kaygılanma keyfine bak.

İlişkiye girmekten mi?

21 yaşındayım. Kız arkadaşımla 3 ay önce ilişkiye girdik. Vajinasının dudaklarının çok fazla sarkık olduğunu fark ettim. Nedenini sordum, “Yapısı böyle” dedi. Dudakların bu kadar sarkık olması çok ilişkiye girdiğini göstermez mi? Sizce doğru mu söylüyor?

CEVAP Sevgili okurum, kız doğru söylüyor. Vajinanın dudaklarıyla cinsel ilişkinin hiçbir bağlantısı yok.

BÖYLE SORU YOK!

Kızlar sekse nasıl bakar?

Sevgilim yok, edinmeye çalışıyorum. Acaba kızların sekse bakışı nasıldır?

CEVAP Değerli okurum, kızların sekse bakışını ben anlatayım, sen not al. Bakan göze göre değişir. Maymun gibi açılmışsa başka, uyuklayan türdeyse başkadır. Baktığı erkeğin durumuna göre de değişir. Bal alacak arının çiçeğe baktığı gibi bakan da olur, “Bundan bana hayır yok” der gibi bakan da olur. Aldatıcı bakış, saf saf, ürkek, hemen kaçacak gibi ya da kucağına atlayacak gibi bir yığın bakış vardır. Yazması benden, bunlardan herhangi birini seçip değerlendirmesi senden.

Hiç isteğim kalmadı

30 yaşındayım, önceden çok mastürbasyon yapardım. Ama son zamanlarda hiç isteğim yok. Çok da halsizim, sertleşme olmuyor. Ne yapmalıyım? RUMUZ: OLDUMUYA

CEVAP Oldu mu ya, oldu mu ya değerli okurum. Oluklara sul doldu mu ya diyeceğimiz yerde ve yaşta, senin oluklarda su dondu mu ya, dondu mu ya dememiz gerekiyor. Çünkü oluklar ve üretim yerinde ama elektrik jenaratöründe kısa devre yani tutukluk var. Olayın bu. Çünkü çok mastürbasyondan ruhunun elektrik kabloları yıpranmış, gereken voltajı sağlamıyor. Sertleşme de olacak, oluklara su da dolacak. Ne yazık ki mastürbasyonu sürdüreceksin. İşte o zaman elektrik telleri kopacak. Yorgunluğuna gelince; hiçbir şey gerekmez. Ailen nasıl yaşıyorsa sen de öyle yaşa.

Enerji içeceği bile içtim

19 yaşındayım, deli doluyum, tipim yerinde. Kızlarla sorunum yok. Ama yeni tanıştığım kızla yatağa girince sertleşme olmadı. Enerji içeceği denedim, sonuç alamadım. Acaba içtiğim sigara yüzünden mi?

CEVAP Değerli okurum, her gencin başına gelen, bilinen bir türküyü söylüyor ya da o olayın ağıtını yakıyorsun!!! Erkeklerde karşı cinse şartlanma yani alışma olana kadar cinsel ve ruhsal yapı pek çok evrelerden geçer. Alınan aile eğitimi, kişinin içsel yapısı ve değer yargıları en önemlisi “Ya sertleşmezse” korkusu bu durumu yaratır. Enerji içeceklerine hiç gereksinimin yoktur. Maşallah tam enerji küpü yaşındasın. Küpün altına monte edilmiş musluk saf madenden yapılmış. Bakır, çinko karışımı falan değil. Şu anda o bir ısınma turunda. Bir açılırsa tam açılacak. Ya da devamlı bir partner bulana kadar nazlanacak. Sigara olayını ben duymamış olayım.

GÜNÜN SÖZÜ

Kadın erkek arasındaki kollar, çengelli iğne gibidir. Eğer iğnelerin metalleri sağlam ve güvenilirse gözünüzü kapayın, yürüyün. Hayat yolu sizin için açılır. H.D.

14

Sıradaki haber yükleniyor...
holder