Dr. Haydar Dümen Çapkınlığı marifet sanmayın
HABERİ PAYLAŞ

Çapkınlığı marifet sanmayın

Gençler çapkınlığı marifet sanıyor. Arkadaş sohbetlerindeki konuşmalar onu hırslandırıyor. Herkes çılgınca kızların peşinde koşturuyor. Gençler flörtün dozunu aşmayın. Önce ilgi gösterip sonra da bırakmayın. Kızların suçu ne?

Soğukluk yaratır mı?

27 yaşındayım. Psikolojik sorunlarım olduğu için ilaç kullanıyorum. Bu ilaçlar cinsel soğukluk yaratır mı? Ne yapmalıyım?

CEVAP

Okurum, psikolojik sorunlarını atlat. İlaca devam. Asıl ilaç önce kendi iraden ve mantığın. Sonra çevrendir. Cinselliğin uzun yıllar sürecek. Bu psikolojik sorunların da 3-5 ay ya da 1 sene içinde geçmesi gerekir. Umarım o tür geçici bir psikolojik sorundur.

Haberin Devamı

Hemen sertleşiyor

18 yaşındayım. Penisim hiç ummadığım zaman sertleşiyor. Hiçbir neden yokken böyle oluyor. Bu durumda ne yapabilirim?

CEVAP

Yavrum, yapacağın bir şey yok ki. Nedeni yok. Nedeni iyilikten, sağlıktan, keyiften ve yaşından. Zamanı gelecek, onun 1 dakika sertleşmesine bile büyük umutlar bağlayacaksın. Bırak kendi haline ama kalabalık içerisinde biraz dikkatli ol.

Beni terk etti

19 yaşında kızım. Sevgilimle sürtünme yoluyla ilişki yaşadık. Ben çok zevk aldım ama o boşaldığını söylemedi. Birkaç saat sonra benden ayrılmak istedi. Acaba zevk almadığı için mi yoksa başka sebepler mi?

CEVAP

Sevgili okurum, genelde erkekler böyledir. Hani türkülerde ‘Her çiçekten bal alırsın’ derler ya. Biraz ona benzer ve yine erkekler çapkınlıktan, kendi deyimleriyle kız tavlamaktan hoşlanırlar. Böylece komplekslerini tatmin ederler. Birkaç güne kalmaz seni arar. Bir süre sonra ilişki ya tamamen bitecek ya da daha derinlere inecektir, ikinci olasılığa dikkat!

İlişkiye giremedim

18 yaşındayım, kızların içine düşecek gibi hissediyorum. İlişkiye girmedim. Mastürbasyondan da artık sıkıldım. Ne olur bana bir çözüm bulun.

CEVAP

Değerli okurum, çözümün boyutlu. İşe kimlikten başlamak gerekiyor. Ne var yani ayılıp bayılacak? Senin deyiminle kızların içine düşecek gibi olmak. Kendine gel be, sen erkeksin. Sağlam, iradeli, güvenli ve tabii vicdan ve adalet sahibi olman gerekiyor. Tüm bu kimlikleri kazan, yol çık, ardında ben varım.

Kız acı çekiyor

Nişanlımla ilişkiye girmeye çalıştık. Penisim nişanlımın vajinasına girmiyor. Kız acı çektiğini söylüyor. Ne yapmamız gerekiyor? Yardım eder misiniz?

Haberin Devamı

CEVAP

Okurum, şans sizden yana. Başınızın derde girmemesi ya da pişmanlık duymamanız için kızın ruhu ve bedeni savunmaya geçmiş. Asıl teşhis, kız vajinismus. Zorlamayın. Kız soğur, evlilikten korkar.

İnsülin kullanıyorum

22 yaşındayım, 3 yıldır şeker hastasıyım. İnsülin kullanıyorum. Bir yıldır penisim sertleşmiyor. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, geçmiş olsun, ne yazık ki şeker hastalığının azizliğine uğramışsın. Sertleşmesi için penise pompalanan kanı dönüş yolu üzerindeki kas tutamıyor, kan geldiği gibi geri gidiyor. Buna venöz kaçak diyoruz. Operasyonla tedavisi var. Yeter ki uzman doktoru bul. Kan şekerine dikkat!

Kız tatmin olmadı

20 yaşındayım, penisim 12 santim. Kız arkadaşım 30 yaşında. Onunla birlikte olduk. Kız tatmin olmadığını söyledi. Güçlendirici alıp gitsem etkili olur muyum?

CEVAP

Değerli okurum, yollarınız ayrılmış, çok iyi olmuş. Kadın tecrübeli, daha önce yemek yemiş. Senin tabakta sunduğun nimetin porsiyonunu yetersiz bulmuş. Ne yapalım, koy ver gitsin ki seni komplekse sürüklemesin. Penisinin boyu normal.

Haberin Devamı

Alıştığım için mi?

24 yaşında kızım. Kadınların çoğu orgazm taklidi yapıyor. Ben de yapıyorum. Erkek arkadaşımla zevk almıyorum. Mastürbasyonu zevkli buluyorum. Acaba bunlar klitoris orgazma alıştığım için mi?

CEVAP

Sevgili okurum, çoğu kadın rol yapsaydı evlilik kökünden sarsılır, uzun yıllar sürmezdi. Orgazmın koşulları ortam ve erkekle de ilgili. Senin klitoris orgazm şartlanman vajinal orgazma ulaşmanı engelliyor da olabilir. Erkeğin bu durumu kabul ederse eder, etmezse gider. Evlilik koşulları oluştuğunda ona bir çare bulunur.

Otobüste bile sertleşiyor

18 yaşındayım, sabah uyanınca penisim sertleşmiş oluyor. Otobüsten inerken de ereksiyon halinde. Her gün bu sorunla karşılaşmaktan sıkıldım, çözümü var mı?

CEVAP

Değerli okurum, 1-2 sene kadar sabrediver, ona da müdahale edip keyfini kaçırmayalım. Birkaç yıl sonra sen istesen de kalabalıkta o sertleşmeyecektir. Çevreye karşı da birazcık kamufle et ve keyfine bak.

Eşim benimle olmuyor

Eşimle 5-6 yıldır ayrı yatıyoruz. Ben arada kaçamak yapıyorum, hep erken boşalıyorum. Doktora gittim ama daha beter oldu. Ne yapmamı tavsiye edersiniz?

CEVAP

Okurum, erken boşalma aile mutluluğunu sarsıp erkeği komplekse itiyor. Bu gençlik yıllarında yapılan mastürbasyonlardan kalan bir şartlanma. Bir doktora gittin, baktın ki beklediğin sonucu alamadın. Araştıracak, doğru doktoru bulacaksın. Çünkü bu o sorunun tedavi edilemeyeceği anlamına gelmez. Önünüzde uzun yıllar var. Tabii ki çare bulunacak.

Erken boşalıyorum

Ben iki yıldır evliyim, her gece ilişkiye giriyor, erken boşalıyorum, ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, erken boşalmanın tedavisi olduğunu kim bilir kaçıncı kere yazıyorum. Tedavisi var ama uzaktan uzağa sözle düzelmiyor. Eşlerinizi de düşünün. Kadınlara yazık ediyorsunuz, boş yere mutsuz oluyorlar.

BÖYLE SORU YOK!

Günde 5 mastürbasyon çok mu?

19 yaşındayım. Günde 5 defa mastürbasyon yapmak zararlı mı? Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Çocuğum, çok sevdiğin bir tatlıyı, günde 5 kez yersen diyabete yani şeker hastalığına ve obeziteye davetiye çıkarırsın. Günde 5 kere sinemaya ya da tiyatroya gitsen, çalışmaya zamanın yetmez, cebinde para kalmaz, iflas edersin. Günde 5 defa bir arkadaşını ya da akrabanı ziyaret etsen, ne arkadaşın ne akraban kalır.

Günde 5 kez yıkansan, derin kurur. Günde 5 kere egzersiz yapsan, vücudunun salgıladığı hormonlar yüzünden uykuya dalamazsın. Aşırı mastürbasyon, sınırsız para gibidir. Çoğu zaman mutluluk yerine mutsuzluk getirir. Haftada 1-2 kere kararında olanı, genç okuyucularım anlasın artık davayı.

GÜNÜN SORULARI

Kadınlar küçük buldu

19 yaşındayım. Penisim 15 santim, birkaç defa ilişkiye girdim. Kadınlar cinsel organımı küçük buldu. Cinsellikten soğudum. Evlenince eşime yetemezsem ne olacak?

CEVAP

Yavrum, merak ediyorum, 19 yaşında hangi kadınlarla ilişkiye girdin de sana bunu söylediler? Yaşıtlarınla desek, daha onlar da neyin ne olduğunu bilmiyorlar. Tam ‘tencere dibin kara, seninki benden kara’ durumu. Kendinden yaşça epey büyük kadınlarla birleşme yaptıysan, daha doğuştan aldandın. Ben, sana takma yavrum, başkalarının sözüne aldırma derim. Biraz matematiğin varsa hesaplama ortada: Vajina boyutu ortalama 8 santim. Senin penis boyutun 15 santim. Ne diyelim, anlayana sivrisinek saz.

Yaşıtlarım ilgimi çekmiyor

Ben 28 yaşındayım. Gördüğüm her güzel kıza, genellikle benden yaşça büyük kadınlara aşık oluyorum. Neden böyle? Yaşıtlarım ilgimi çekmiyor, neden?

CEVAP

Vay be kirli çapkın! Sen artık başka bir sahneye atanmışsın. Hayat oyununda, koleksiyoner rolünü almışsın. Ayşe’nin gözü, Elif’in yüzü, Zeynep’in özü, Sibel’in sözü derken kendini ve kadınları oyalamaya devam ediyorsun. Zordur yavrum bu işler, doyurmaz seni bu gidişler. Hayat kaynağının pınarını kurutursun. Doğacak çocuklarının beyni, fındık büyüklüğünü geçmez. Yüzüne çarpmadan hayatın şamarı, gel vazgeç bu koleksiyonculuktan. Hayatına iyi bir yön ver.

GÜNÜN SÖZÜ

Hepimiz genlerimizin esiriyiz de, isyanımız kendimize. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder