Dr. Haydar Dümen Dr. Haydar Dümen anısına
HABERİ PAYLAŞ

Dr. Haydar Dümen anısına

Haberin Devamı

Muavin “Sıkışın” dedi, sıkıştık acaba hamile kaldım mı?

Halk otobüsünde muavinin “Sıkışın” demesiyle çok sıkıştım. Arada sürtünme yoluyla hamile kalmış olabilir miyim? Hamile kaldıysam muavine dava açıp tazminat alabilecek miyim? RUMUZ: TALİHSİZ YOLCU

CEVAP

Kız talihsiz yolcu. Kesinlikle haklısın. Bu kadar çok yaklaşıp da hedefe ulaşamamak en büyük talihsizlik. Muavin “Sıkışın” demiş. İyi ki dili sürçüp başka şey söylememiş. Öyle ya at suçu muavine. “Ben ne bileyim? Yeni yöntem galiba böyle diye uydum emre” mi diyecektin? Bunları sürtünürken düşünmüyordun ve yan cebime koy diyordun. Otobüsteki kart zampara yan cebini aramış ama bulamamış.

Neyse, böylesi iyi olmuş. Başın daha fazla derde girmemiş. Gebe kalmadın ama iyi bahane buldun. O gün bir başka yerde partnerin, yan cebinden iç cebine geçti ve tohumlarını ekti, sen gebe kaldın. Adam da kaçtı gitti. Kim suçlu? Muavin! Bu çocuğa bir baba, biraz da para gerek.

Tazminat tamam ama muavinde para yok. Plan hazır. Muavinle evlen, düğünde gelen takılarla ikinci el minibüs alın. Muavin şoför olsun sen de muavin. Topla paraları, at naraları: “Hadi sıkışın sıkışın, daha daha sıkışın.”

Bacakları ayrı olan bakire değil mi?

Kız arkadaşıma sordum, bakire olduğunu söyledi. Ama bilirsiniz “Bacakları ayrıksa bakire değildir” derler. Kız arkadaşım da bacakları ayrı. Sevgilime güvenim sonsuz ama bu laflar kafamda soru işareti bırakıyor.

CEVAP

Değerli okurum, 70 yıl önce, ben 13 yaşındayken bu yorumu duymuştum. Kızların bacaklarına bakar bakar eksper gibi karar verirdik. Biraz raşitik olanlar sanki doğmadan ölmüş gibi bize göre çürüğe ayrılırdı. Eee! Kafada öyle şiddet, cinsel ilişkide böylesine eziyet imajları yaratılırsa kızlar bellerinin kırılmadığına dua etsinler.

Neyse nereden nereye... Haydar Hocanız yine bu sorunun başında. Okurum, sen ki sevgilin var, sana güven vermiş. Ama çocukken D vitamininden yoksun kalmış, biraz da zayıf olduğundan bacakları öyle ayrık olmuş. O bakirenin bakiresi. Benden belgesi. Sana da kaldı bu güvensizliğin KDV’si.

Kuş kafesten uçtu

78 yaşındayım. kuş kafesten uçtu. Çağırıyorum gelmiyor, gelse de ötmüyor. Bana önereceğiniz bir şey var mı? Erken yaşta kaybetmek istemiyorum.

CEVAP

Değerli ihtiyar delikanlı, kafesin kapısı sağlam kapatılmalı, kuş sahibi olarak bu işleri iyi biliyorsun. Kafesin kapısı bir kere açık kaldı mı kuş pır pır ederek kaçar. Kimileri de kovsan gitmez. Senin kuş, kafesi terk ettiğine göre kaçak kuşlardan. Onca sene kafesin bakımını önemsemedin, bir kere yağlatıp tamirini üstlenmedin.

Senin kuş, yuvayı ilk terk etmek istediğinde böylece gidişini erteleyemedin. Kafası esip geri döndüğünde dut yemiş bülbül gibi ötmez olmuş. Eh ötmez tabii! Kuşun tüyleri yolunmuş, kanadı kırılmış. Okurum, kuşu eline geçirdiğin ilk fırsatta soluğu bir uzmanda al. Onlar senin için kuşu yuvaya sağlam oturturlar. Arada sırada ötmesi için de destek olurlar.

Kız bana izin vermiyor

18 yaşındayım, kız arkadaşımla ilişkiye girmek istiyorum. Ama o bir türlü izin vermiyor. Ne yapmamı önerirsiniz?

CEVAP

Hem çocuk hem genç hem değerli hem de terelelli okurum. Diyelim ki senin gibi tüm gençler aynı isteği duyarlarsa ben ne yapacağım? Yağmur olarak tarlalarınıza kız, kadın mı yağdıracağım? Her kıza mail atıp ‘Hadi ne duruyorsunuz, sizi bekleyen erkekler var, koşun onlara’ mı diyeceğim? Şimdi ben sana soruyorum? Kızlar böyle yollardan geçti, ileride de sana düştü. Evleneceksin ya da evlendin. Kız dürüst davrandı, sana uzun bir liste verdi. Sen ne yapacaksın? Bu sorunun yanıtını bana mutlaka postalayacaksın.

Eski günlere döner mi?

Güneşlenirken uyuyakalmışım. Şimdi engereğin görüntüsü Japon balığına benziyor. Çok acıyor ve ölü gibi yatıyor. Engereği eski günlerine nasıl döndüreceğim? RUMUZ: GÜN IŞIĞI

CEVAP

Değerli okurum, güneşte Japon balığı, çamur banyosuna girsen Bodrum sıçanı, saunaya gitsen eriyen buz çubuğu, Türk hamamına gitsen bahçe solucanı mı olacaktı? Ula bukalemun mu bu! Bak renk de değiştiriyor. İşine gelince öyle, gelmeyince böyle oluyor.

Geçmiş olsun, bu da geçer. Zamanı gelince güneşte kurumuş çiroza döner. İşte o zaman yapılacak bir şey yoktur. Erkeklerden gelen maillerin yüzde 50’sinde bu kuş, kobra benzetmeleri yapılır da hayatı sulayan hortumunuz hakkında kimse gerçekleri bilmez, üzerine gitmez. Bu konuda kafa mı buluyor yoksa kafayı mı yiyorsunuz anlayamadım.

Karım beni tatmin etmiyor

35 yaşındayım, 10 senedir evliyim. İki çocuğum var. Karımla sorunum yok ama gözümü dışarıdan alamıyorum. Beni bir türlü tatmin etmiyor. Çok zor durumdayım, ne yapacağım?

CEVAP

Değerli okurum, seni neyi, neresi tatmin etmiyor? Seks yaparken çiklet mi çiğniyor? Ya da bir gözü kapalı, öteki gözüyle televizyon mu izliyor? Tam havanıza girince komşunun balkona çamaşır astığını ve atıştıklarını ya da senin çok sevdiğin çorapları çöpe attığını mı söylüyor?

Eşinin neyi eksik de gözün dışarıda? Şimdi kafama dank etti! Sen klasik evlilikteki 10’uncu yıl sahnesini oynuyorsun. Kadınlar da ne çekerlerse bu konuda joker oluyorlar. Erkekler eriyor muradına, kadınlar kerevetini bulamayınca çıkıyor topraktan yapılan yuvanın damına.

İŞ YOK, PARA YOK, CİNSEL HAYAT SIFIR

46 yaşındayım, evliyim, 2 çocuk babasıyım ve esnafım. Malum son dönemde esnaf sıkıntılı, iş yok, para yok. Bu da cinsel hayatımı etkiliyor. Cinsellik aklıma bile gelmiyor. Bazen haftada 1, bazen 10 günde bir ilişkiye giriyorum. Pıt pıt çok üzgün görünüyor. Ne olacak bu esnafın hali? RUMUZ: DERTLİ ESNAF

CEVAP

Değerli okurum, günün yorumunu bir ekonomi ve psikiyatri profesörü gibi doğru yaptın. Vallahi televizyondaki tartışma programı hazırlayanlar duymasın, peşini bırakmazlar. Gelelim sana; senin pıt pıtının başına yıldırım düşmüş. Alevi seni sarmış, çöküntüler eşine kalmış.

Elimde sihirli değneğim olsa, sana havadan yüklü bir miras sağlasam sen de hemen aileni donatsan, bir araba alsan, Boğaz’da bir balık lokantasına yollansan, kapıda krallar gibi karşılansan. Arabayı hazırlayan gence bir 20’lik toslasan. Hey gidi benim çileli esnafım.

Bak hayaline bile pıt pıt kıpırdamaya başladı. Hayali değil ya gerçek olsaydı? Pıt pıt gider yerine zart zurt gelirdi. Yemek beğenmez, tabak üzerine tabak değiştirirdi. Bu durumda eşin ilk zamanlar mutluyken sonra karalar bağlar, eve uğramadığın geceler sabahlara kadar ağlardı.

Şimdi önümüzde 2 dağ var. İkisi de karla kaplı, geçit vermiyor. Eşinle el ele ver, dağ tırmanmaktan vazgeç, in vadiye. Derede ayaklarınızı yıkayın, peynir-ekmek piknik yapın, çiçeklere de bakın. Buradan çıkar bir yol bulursanız ne ala. Yollar kapalıysa hâlâ, adı geçen haplardan bir süre kullanın, gerisini bize bırakın.

KUŞUM ÖTMÜYOR AMA ALEMLERE AKMAK İSTİYORUM

58 yaşındayım. 3-4 aydır benim kuşta tık yok. Kadınları çok seviyorum ama kuş icraat gösteremiyor. Ateşleme yapmıyor, ilaç aldım fayda etmedi. Hocam, ne yapın ne edin, şu kuşu öttürün. Ben alemlere akmak istiyorum. Kuş cik cik etsin istiyorum. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Okurum, kuşa kanat, sana cevap, çiftçiye at, genç kıza murat, zanlıya beraat, bizim Dr. Ender Saraç’a denizde bir yat, 8 çocuklu Nebiye Hanım’a biraz rahat gerek. Açın ellerinizi havaya başlayalım duaya. Allahım Haydar Hocamıza sabır, kıskananlara akıl, köpeğine eş olacak iyi bir damızlık diye söze başlayalım. Gerisini bana bırakın. Vallahi yağmur gibi tarlanıza yağarım, düşmanlarınızın elini ayağını bağlarım. Ne diyordun sen kuşçu?

Çok yemin edenden kork ama ben bir kere daha patlatacağım; vallahi çare bulurum, senin kuşunu da atmaca gibi uçururum. Bana kalsa önce boyunun ölçüsünü alırım, doplerle kan ölçümünü yaparım. Sağlamsa sinir sistemine bakarım. O da iyiyse boynuna madalya takarım, eline bir reçete veririm. Hadi bakalım, dal alemlere, keyfi sana, duası bizlere kalsın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder