Dr. Haydar Dümen Eski tadına kavuşturun
HABERİ PAYLAŞ

Eski tadına kavuşturun

Cinsel yaşam bir süre sonra monotonlaşıyor, yani eşler birbirine doyuyor. Ama evlilik bu, uzun yıllar sürecek. Arada romantik yemekler, güzel müzikler, neşeli konuşmalar, sürpriz planlar, küçük hediyeler devreye giren fanteziler cinselliğin eski tadına kavuşmasına yardım eder

Yaşıtlarım gibi değilim

18 yaşındayım. Yaşıtlarım günde 3-4 kez mastürbasyon yaparken ben haftada 2 defa yapıyorum. Bu sorun yaratır mı?

CEVAP Değerli okurum, o sorunu yaratmış zaten. Senin ifadene göre seni sağlıklı bir genç yapmış. Ne yani sağlığının bozulmasını mı istiyorsun?

Haberin Devamı

Cinsel deneyimim yok

23 yaşındayım ama cinsel deneyimim hiç yok. Arkadaşlarım benimle dalga geçiyor. Mastürbasyon bile yapamaz oldum. Çok kötü durumdayım. Ne yapmalıyım?

CEVAP Değerli okurum, temel yapıyı oluştur. Bir kız arkadaşınla konuş, bir yerde oturun, muhabbet edin, çay için, onlara duygusal açıdan yaklaş ve alış. Cinsellik yolu kendiliğinden açılır. Çünkü cinsellik zorlamaya gelmez. Zorlandığında da bozuk çalar.

Çok erken boşalıyorum

Ben erken boşalıyorum. Kız arkadaşımın elini tutsam bile hemen boşalıyorum. Kendimi kontrol edemiyorum. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP Değerli okurum, alışacaksın. Erken boşalma gençlerin çoğunda, evli erkeklerin hemen hemen yarısında var. Evlilikte tedavi ediliyor. Heyecanlarına hakim olur, kız arkadaşınla birleşmeden önce yakın durmayı öğrenirsen sanırım bir zaman kazanacaksın.

Zarım bozulmuş mu?

20 yaşında kızım. 4 yıldır ilişkim var. Geçen gün sevgilim sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. Sevgilimin penisi vajinama girdik, kan geldi. Sevgilimle öpüştüğümüzde bile benden kanla karışık kan geliyor. Kızlık zarı delindi mi?

CEVAP Değerli okurum, anlattığından kızlık zarının incindiği ve biraz zedelendiği aklıma geliyor. O bölgelerle çok uğraşmasan, arkadaşınla da dikkatli davransanız her ikiniz için de iyi olur.

Kocam beni aldatır mı?

29 yaşında, 5 yıldır evli kadınım. Eşim son zamanlarda eşim değişik arayışlar içine girdi. Beni aldatmasından korkuyorum. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP Değerli okurum, eşinin farklı arayışları erken başlamış. Tıbbi sakınca olmadığı sürece iki tarafın da istemesi koşuluyla biz çiftlerin yatak odasına karışmıyoruz. Eşinin içinde varsa sen ne yaparsan yap onun gözü dışarı kayar. İçinde yoksa monotonluğu kırar. Yatak odanızı biraz renklendirirseniz bir 5 yıl daha geçtikten sonra biz de bu köşede ve hayattaysak yeniden konuşuruz. Zevk almıyorum 17 yaşındayım. Mastürbasyon yapınca zevk almıyorum. Ne yapmalıyım?

Haberin Devamı

CEVAP Değerli yavrum, bu bir bünye sorunu. Altında psikolojik nedenler yatıyor olabilir. Ama bu sorunun başına dert açağını sanmıyorum. Olayların üzerine gidip kendini zorlama. Bence kız arkadaşlarına olan ilgini duygusal ve dostluk yönünde geliştir. Belki de psikolojik yaşın mastürbasyon sınırına gelmedi. Bekleyelim, ama dert etmeyelim. Sevgilim hamile mi? Kız arkadaşımla ön sevişme yaşarken vajinasına boşaldım. O da kağıt mendille hemen sildi. Bir de adetinin son günleriydi. Acaba hamile kalma olasılığı var mı?

CEVAP Değerli okurum, çok zayıf.

Kasıklarım ağrıyor

Haberin Devamı

17 yaşındayım ve günde 3 kez mastürbasyon yapıyorum. Bazen birkaç gün için bırakmaya karar veriyorum ama 2-3 günde kasıklarım ağrımaya başlıyor. Boşalınca rahatlıyorum. Bu önemli bir sorun mu?

CEVAP Sevgili okurum, o ağrılar meni birikim ağrıları. Organı çok çalıştırmaya alışınca salgılar da ona göre tempoya giriyor. Ve bu tür ağrılar yapıyor. Haftada 3-4’e kendini alıştır. Bu tempo hem uzun vadede sağlığını korur hem de evlendiğinde dengeler sağlanır.

Yeniden kanar mı?

18 yaşındayım. Erkek arkadaşımla ilişkiye girdik, kızlık zarım kanadı. Kan yapan ilaçlar alsam kızlık zarım yeniden kanar mı?

CEVAP Değerli okurum, alacağın ilaçların sana sağlık yönünden yararı olabilir ama kızlık zarının yeniden kanamasında hiçbir etkisi olmaz.

Evlilikten çok korkuyorum

24 yaşında kızım. Yakında evleneceğim. 2 yıl önce kızlık zarım bozuldu. Ben evlilikten korkuyorum. Bakire olup olmadığını nasıl öğrenebilirim? Nişanlıma bunu nasıl anlatacağım? Onu kaybetmek de istiyorum. Bana yardım eder misiniz?

CEVAP Değerli okurum, bu konuda evlenene kadar sabret. Sonunda kapalı kutu. Kanayabilir de, kanamayabilir de. Kanamazsa “Esnektir” diye bir yorum yaparsın. Ama nişanlını ruhen, duygu olarak akıl ve yumuşak bir kadın kimliği ile sarmalarsan, o da sevginin potasında eriyerek bir değerlendirme yaparsa insanlığını öne çıkarır, eminim. Öyle bir koku aldım. En azından evlenene kadar bu konuyu unut. İki de bir onun önüne getirme.

Böyle soru yok

Pompa zararlımı

Penis pompasının zararı var mı? Ya da ne kadar işe yarar?

[[HAFTAYA]]

CEVAP Ne günlere kaldık be değerli okurum? Penisin zaten kendisi pompa. Ama pompala beni diye seni rahat bırakmıyormuş. Ben ironik bir şekilde onunla iletişim kurayım, ne istiyor bakayım. İlk çığlığında “Beni pompalasın büyütsün” dedi. Ne kadar büyütsün soruma şimdiki halinin iki katına çıkmasını istedi. O boyla ne yapacağını sorunca “Onu etten bir kılıç gibi kullanacağım. Kızları kebap yapıp yutacağım” karşılığını verdi. Ya midene ağır gelirse dediğimde formülü basitti: “Ona hemen evlenelim, durumu da ailene bildirelim” derim, bir daha benim kapımı çalamaz. Ailesi onu önce eve hapseder, af çıkana kadar da orada kalır. Bu sırada ben yeni kebaplar yaparım” derken uyandım. Bu kafayla bunları bırak, kendi hayallerini pompalamaya bak.

Günün soruları

19 yaşındayım, yakışıklıyım ama penisim 7 santim. Kız arkadaşım görünce beni terk etti. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP Eni mi, boyu mu, ereksiyon hali mi yoksa sönük durumu mu 7 santim? Değerli okurum, kilon nasıl? Kız neyine kandı, neyine aldandı? 7 santimi görünce ne diyerek yanından ayrıldı? Güldü mü? Güldüyse bir eliyle gösterip öteki eliyle ağzını kapatarak katıla katıla mı güldü? Asıl önemlisi sana bu konuda ne dedi? Bu çok önemli çünkü onun sözlerinin durumuna göre psikolojin etkilenir. Aşağıyla uğraşırken, bir de depresyon yani kompleksinle boğuşmayalım. Eğer kilon normal, fonksiyonu yerinde, yumurtalar tam ölçüdü ama ereksiyon hali 7 santim ise, alıcısına göre iş görür ama bir de plastik cerrahi ile ilgili üroloji uzmanına görün.

Kocam neden soğudu?

30 yaşında evli kadınım. Kocam eskiden çok istekli bir erkekti. Ama şimdi ben adım atmazsam ilişkiden kaçıyor. Acaba neden böyle soğudu?

CEVAP Sevgili okurum, evlilikte klasikleri oynuyorsunuz desem, eh pek de yanlış olmaz! Sizinkisi 3 perdelik klasik oyun değil, skeç! Süresi bir perdeyi bile bulmayan özel gösterime dönüşmüş. Yaşı kaç muhterem eniştemizin? Ben yaşlı olduğunu sanmıyorum. Kendisi bu konu hakkında sana yorumda bulundu mu? Böyle durumlarda erkekler suçu hep kadına yüklerler. Örneğin; gizli gizli mastürbasyon yapıyor mu? Zevkleri çabuk değişen, disipline gelmeyen biri mi? Çocuk var mı çocuk? Seninkinin niyetini pek sevmedim. Açık açık seninle konuşmalıydı. Ne dediyse onu da ben öğrenmeliydim. Şimdilik lastik patlamışa benziyor. İlerisi için psikiyatrik bir yardım belki lastiği yamar diyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder