Dr. Haydar Dümen Evliliğinizi kurtarın
HABERİ PAYLAŞ

Evliliğinizi kurtarın

İki kişinin birlikte yaşaması zordur. Evlilikte alınan kararların mantıklı olması gerekir. Cinsel yönden eşinizle aranızda mesafeler varsa, onunla konuşamıyorsanız gelecek planlarınızı ona göre yapın. Evliliğinizi kurtarmaya çalışın ama kendinizi çok yıpratmayın

BÖYLE SORU YOK!

Nasıl düzeltirim? 20 yaşındayım. Mastürbasyonda 15-20 dakikada boşalıyor, kendimi kontrol ediyorum. Ama ön sevişme ve ilişkide erken boşalıyorum. Bunu nasıl düzeltirim?

CEVAP

Acelen ne aslanım? Daha 20 yaşındasın. Önünde 50-60 yılın var. Mastürbasyon ustası olmuşsun, kendini kontrol edebiliyormuşsun. Yetmemiş bir de gerçeğine bakayım demişsin. O da nesi? Erken boşalıyormuşsun. Anlattıklarında terslik yok. Sadece cinselliğe başlamakta acele etmişsin.

Haberin Devamı

Sanırım 27 yaşında evlenirsin. Bu tempo ile gidersen 30’lu yaşlarda ya seks delisi olursun ya da cinsellikten soğursun. Sende olan herkeste var, onlar nasıl denge kurmuşlar, geleceklerini güvence altına almışlarsa öyle yap, eşinle, çocuklarınla mutlu ol.

GÜNÜN SORULARI

Bir kez denedim

37 yaşındayım. Bu yaşıma kadar 1 defa para karşılığı ilişkiye girdim, başarısız oldum. Mastürbasyonla idare ediyorum, yaza evleneceğim. Evliliğimde cok zorluk yaşar mıyım?

CEVAP

Değerli okurum, evliliği gözünde büyütmezsen hiç zorluk yaşamayacaksın. Belki biraz acemilik çekersin. İlişkinin tekniğini kadına bırak. Hemen o an olsun bitsin gibi aceleci ve hoyrat olma. Örneğin; ilk gece olmazsa yarınlar torbaya mı girdi? Eşini, sevgiyle, şefkatle sar. Ani hareketlere kalkışma. Sonunda milyonlarca yıldır insanların yaptığını yapacaksın. Cesaretli ol, baba ol tamam mı oğlum.

Acaba küçülür mü?

Dar iç çamaşır ve pantolon penis boyunu küçültür mü?

CEVAP

Oğlum, darı küçültmez, genişi büyütmez. Genetik yapısı neyse odur. Sıcak iklim insanlarında daha büyüktür. Özellikle gençlikte dar pantolon giymeyen, Afrika yerlileri gibi peştamel benzeri kıyafetlerle dolaşanlar da büyük olması akla yakındır.

Peki ama büyüğünü ne yapacaksın? 8 santim uzunluğundaki vajinaya 18 santimlik penisin ne gereği var? Ne iş yapacak? Kadının orgazm olması penis boyuyla ilgili değildir. O bir ruh işi olup kadını varlık olarak değerlendirmeye bağlıdır. Bunda başarı sağlanırsa her cinsel organ üzerine düşeni yapar.

Haberin Devamı

Cinsel hayatımız çok kötü

26 yaşında kadınım. 4 yıllık evliyim. Eşim 3-4 ayda bir ilişkiye giriyoruz. Boşanmaya karar verdik. Çocuk istiyorum, bu şartlarda olmuyor. Ne yapabilirim? Bana yardımcı olun. Evliliğimi kurtarmak istiyorum.

CEVAP

Sevgili okurum, kocan bu sahneden kaçmış. Sen iki kişilik oyunda, tek başına rol kesmeye çalışıyorsun. Çocuk istiyorsun, varsayalım ki oldu. Bu kere sahnede çocukla başbaşasın. Bu üçgeni tamamlayacak olan eşin senden uzakta. Çok gençsin.

Evliliğini kurtarmak için çaba harca. Eşini bir psikiyatri uzmanına götür, yalnız konuşsun. Bu da alacağın kararlara yön verir. Eşinin uzmana gideceğini sanmıyorum. Yaşın bakımından kendini harcama. Her şeyi yeniden düşün. Sağlam basarak hayatına devam et.

Canı çok yanıyor

22 yaşındayım. Partnerim 19 yaşında. İkimiz de çok istekliyiz. Partnerimin canı çok yanıyor. Neden canı yanıyor? Ne yapmalıyım?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, 19 yaşında taze bir fidan. Evliliğin koşulları henüz yok. Bana sadece bilgi açısından sorsan bile bu yaşta evliliğe olur demem. Sen istiyorsun ki partnerinle her şeyi yap bitir. Peki kız ne olacak? Nasıl canının yanmayacağını mı öğreteceğim? Ben bu soruyu duymamış olayım.

Birlikte olamıyoruz

10 aylık evli kadınım ve eşimle 4 yıl arkadaşlığımız oldu. Birbirimize alışkınız ama cinsel birleşme yapamadık. Yardımcı olun.

CEVAP

Sevgili okurum, adı vajinismus. Bana göre zaman tüketip yıpranmayın.

Yapmak istemiyorum

19 yaşındayım. Günde 3 kez mastürbasyon yapıyorum. Ama yapmak istemiyorum. Sanki biri beni zorluyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, ben zorlamıyorum değil mi? O birileri kimse kov kafandan ve yapma.

Ağrı hissediyorum

18 yaşındayım. Haftada 1-2 kez mastürbasyon yapıyorum. Yaptıktan sonra kasıklarım ağrıyor. Bunun sebebi nedir?

CEVAP

Değerli okurum, ilerideki düz kasların spazmları yani kasılmaları. Daha sakin ve daha yumuşak hareket edersen, buna karşın yine ağrırsa spazm giderici haplar alırsan sorun önemli ölçüde azalır.

Macera arıyorum

47 yaşındayım ve 26 yıldır evliyim. Eşimle haftada 1- 2 kez birlikte oluyoruz. Bana yetmiyor. Macera arıyorum. Normal mi yoksa cinsellikteki son demlerimi mi yaşıyorum?

CEVAP

Değerli okurum, son dem değil, dorukları yaşıyorsun. Eşinin cinsel temposu normal. Senin de şikayet edecek bir durumun yok ama öyle sanıyorum ki erken boşalman var.

Mastürbasyon yaptım

23 yaşında kızım. Şişmanım diye hep benimle dalga geçtiler. Sık mastürbasyon yaptım. Rahmimde sarkma olmuş. Doktora gidemiyorum. Ne olur bana cevap verin

CEVAP

Sevgili yavrum, tek yapacağın şey kilo vermek. Ondan sonra kendine güven duygunu geliştir. Mastürbasyonu kesme ama azalt. Rahmin niye sarkmış? Teşhisi doktor koymadıysa doğru değildir. Duygusal, sevimli, iyi niyetli bir kız ol. Evliliğin de zamanı gelir. Kendine biraz zaman tanı.

Kaplan kesiliyor

26 yaşında kadınım. Sevgilimle 1 yıldır birlikteyiz. Beni görünce kaplan kesiliyor. Kendimi aşırı kastığım için tam olarak ilişkiye giremiyoruz. Bu yüzden bütün vücudum ağrıyor, yürüyemiyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, o kaplanı insan yapalım. Ona “Senin önüne bir tencere yemek koysak obur gibi saldırman hoş mu? Kepçeyle yemen, aceleyle ağzından dökülenle üzerini kirletmen hoş mu? Ama sen benim ruhumu kirletiyorsun” de. Korkma bir şey olmaz. O da senin insanlık hakkın. Kolay gelsin.

Tadını çıkarsak

25 yaşında, nişanlı kızım. Düğün yaklaşıyor. Bizden çarşaf bekliyorlar. Ben ilk ilişkimi acı ile değil, zevk ile yaşamak istiyorum. Tadını çıkartalım istiyorum. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Sevgili okurum, düşüncelerin doğru. Evliliği ailen değil, sen ve eşin yaşayacak. Onlara göre programlarsan, kayınvaliden, senin anne, baban işin içine girer. O zaman ailenizden ayrılmayın. Onların istedikleri giysileri giyin, onların izin verdiği saatte odanıza gidip uyuyun. İşte hesap işte kasap.

Hüsran oluyor

25 yaşındayım. Benimki büyük, kızlar kaçıyor. Her ilişki sonrası hüsran oluyor. Ne olur derman bulun, çaresi var mı?

CEVAP

Değerli okurum, çaresi yok. Gel birlikte şarkı söyleyelim. ‘Çaresiz dertlere düştüm doktor bana bir çare?’ Bazen böyle oluyor değerli okurum. Kesip küçültemiyoruz. Kızların kanına girme. Biraz ayıp oluyor. Bencil ve seks magandası olma, hadi yoluna.

Bozuldu mu?

4 yıl önce erkek arkadaşımla üzerimizde kıyafetler varken bir şeyler yaşadık. Çamaşırımda kan vardı. Adet kanı olduğunu anladım. Kızlığım bozulmuş mudur?

CEVAP

Sevgili kızım, bir ihtimal bozulmadı. İlk ilişkide kanın gelip gelmeyeceği zarın özelliğiyle ilgili. Bu işleri zamanı gelince düşünürsün.

Yırtılmış olabilir mi?

18 yaşında kızım ve sevgilim var. Üzerimizde pantolonlar varken seviştik. Eve gittiğimde iç çamaşırımda kan gördüm. Adetim yeni bitmişti. Sevgilime anlattım, “Olmaz” dedi.

CEVAP

Sevgili okurum, erkek arkadaşın doğru söylüyor. Olmaz öyle bir şey.

GÜNÜN SÖZÜ

Sevginizi karşılığı olmayan bir çek gibi yazarsanız kendinizi harcıyorsunuz demektir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder