Dr. Haydar Dümen Kadına zaman tanıyın
HABERİ PAYLAŞ

Kadına zaman tanıyın

Kızlar ilk geceden korkuyor, çünkü acıdan kıvranacaklarını, her yerin kan olacağını düşünüyorlar. Erkeklerin de endişesi fazla. Gençler, bu işi aceleye getirmeyin, gerekirse erteleyin. Telaşa kapılmayın, kan beklentisine girmeyin ki mutluluğu yakalamayı başarın

BÖYLE SORU YOK!

İlişkide boşalamıyorum

28 yaşındayım. 1 aylık bir ilişkim var. İlişki sırasında değil, mastürbasyon yaparken boşalıyorum. Bana yardımcı olur musunuz?

CEVAP

Değerli okurum, vallahi senin kulaklarını çekmek gerekiyor. Ula 28 yaşına kadar ne yaptın ha? Hadi söyle doktor amcana. Alıştırdın onu mastürbasyona. Güzelim nimete burun kıvırıyor ha!

Haberin Devamı

Ona söyle, vallahi gelir onu ikinci kere sünnet ederim. Şaka bir yana. Değerli okurum, senin yaşadığın mastürbasyon şartlanması. İleride evlendiğin zaman da bu tür sorunlar yaşayabilirsin. Birleşmede orgazma geçişin tekniğini öğreneceksin. Bunun için de doktorla yüz yüze gelmen gerekir.

GÜNÜN SORULARI

Kocamla barıştık

31 yaşında kadınım, 7 yıllık evliyim. 2 çocuğum var. Eşimle kavga edip ayrıldık, 3 ay ayrı yaşadık. Şimdi barıştık ama ben artık ilişkiden zevk almıyorum. Ne yapmam lazım?

CEVAP

Sevgili okurum, ruh ve gönül kırıldı. Çiçekler susuz kaldı, solmadı ama gevşedi. Yeniden can bulması şart. Bulacaklar da. Biraz senden, biraz eşinden. Sen aklına takılan kötü fikirleri ayıkla. Hayat budur. Eşin de biraz sevecen ve anlayışlı davransın. Birçok ailede bu tür sorunlar olur. Her zaman sür-git olmaz. Yeter ki siz körüklemeyin, alt yapısını sağlam hazırlayın. Bu tür dersler alınmadan zaten hayat yaşanmaz.

Sevgilim korkuyor

19 yaşındayım. Penisim çok büyük. Bu yüzden kız arkadaşımla ilişkiye giremiyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Okurum, büyüklük hayali kuranlara selam olsun. Bak sende var, hayrını gör! Açsın, yemek yiyeceksin. Tabakta güllaç, elinde kaşık değil, kepçe var. Mübarek savaşlarda gürs, yarışmalarda gülle gibi bir şey. Oysa güllacın tabağı zarif ve küçük. Her şeyi bir kenara koyalım, sen acemi, kız acemi. Peki bu güllaç nasıl yenecek? İşte çaresi: Bekle oğlum birkaç yıl. Kızdan hemen ayrıl. Sarıl derslerine. Sorumluluk alma, bu yaşta bu yollara dalma. Gelecek yıl uygun bir fırsat çıkarsa önüne, şansını denersin.

Haberin Devamı

Çok kılım var

Penisimin sırt tarafında çok kıl var ve kız arkadaşım bu durumdan şikayetçi. Bu durum iktidarsızlık nedeni olabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, tam tersi. Erkeklikten yani iktidardan yana. Arkadaşın çok rahatsızsa gidersin epilasyon merkezine, kurtulursun kıllardan. İkiniz de rahat edersiniz.

Acıdan korkuyor

27 yaşındayım ve 2 aydır nişanlıyım. Yakında düğünümüz olacak. Nişanlım gerdek gecesinden ve kanamadan çok korkuyor. Onun bu korkusunu nasıl yeneriz?

CEVAP

Değerli okurum, 1) Nişanlının kanaması çok olmayacak. Yani kızlık zarından birkaç damla kan gelir, o kadar 2) Acı çekmez. Acele edilmezse, uygun davranılırsa zevke programlıdır. 3) İlk geceyi hemen bitireceğiz, kan göreceğiz gibi düşünceyle oldu bittiye getirme. Eşini kırma. Gerekirse alışması için ona 3-5 gün zaman tanı.

Nasıl orgazm olacağım?

25 yaşında kadınım, 2 yıldır cinsel hayatım var. Sevişmekten keyif alıyorum ama cinsel ilişkiden zevk almıyorum. Vajinal orgazma geçmek için ne yapayım?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, vajina, cinsel birleşmeden çok doğuma programlıdır. Cinsel zevk odağı klitoristir. Yapılacak şey klitoris orgazmı vajinal orgazma transfer etmek. Bu konuda öneri için hekimle yüz yüze gelmek gerekir. Dert etme.

Geç boşalıyorum

20 yaşındayım ve erken boşalıyorum. Mastürbasyon yaparken çok geç boşalıyorum. Bunalıma girmek üzereyim.

CEVAP

Değerli okurum, heyecandan. Evlendiğinde her şey düzelecek. Düzelmezse de tedavi edilecek. Yani bir yandan mastürbasyon, bir yandan cinsel birleşme. Bolluk içinde bir düzende yaşıyorsun. Sonradan önüne ödenecek faturalar çıkmasın, şimdilik benden söylemesi. Hesabını doğru yap.

Acıdan ilişkiyi bitiriyorum

28 yaşında kadınım. 4 aydır evliyim. Eşim ve ben çok istekliyiz. Ön sevişmeyi başlatıyor ama sonuç alamıyorum. Penis birkaç santim girince acı yüzünden ilişkiyi bitiriyorum. Ne olur bana yol gösterin.

CEVAP

Sevgili okurum, kanal kapalı, refleks olarak kilitli. Buna vajinismus diyorlar, dilediğiniz zaman çözülür.

Hamile mi?

24 yaşındayım. 2 ay önce 40 yaşında bir kadınla ilişkiye girdim. Dışarıya boşaldım ama kadın hamile kalmış olabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, kadın sanırım hamilelik defterini kapatmıştır. Şans senden yana. Ayrıca gebelik için uygun günde de değildir. Ama bütün bu gibi riskleri önceden düşünseniz ve kadına sorsanız “Önlem alalım mı, ya gebe kalırsan?” gibi. Bunu zaten kadın sizden önce isteyecektir. Çünkü gebelik onun sorunu, başına sıkıntı olacaktır. Gözü kapalı dalıyorsunuz deniz altına, aşağıdan bir yudum hava diye sonradan bana mail atıyorsunuz.

Çocuğumuz olmuyor

27 yaşındayım. Haftada 4-5 kez korunmasız ilişkiye giriyoruz, çocuk sahibi olamıyoruz. Bize yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, acele etmeyin. Doğa dengesini kursun. Doğanın bilmediğimiz gizemli dengeleri var. Ona hak tanıyalım. Hele 30 yaşınızın içine adımınızı atın. Ondan sonra gebe kalma yöntemlerini öğretiriz. Monotonluğa düşecek gibi olan aileniz can bulur, size yaşama sevinci verir.

İsteğim gidiyor

25 yaşında, 3 aylık evli kadınım. Eşimle severek evlendik. İlk gece biraz zor olmasına rağmen acı yoktu. Zamanla cinsel ilişkiden korkar oldum. Her şey çok güzelken bütün isteğim bitiyor, kaskatı kesiliyorum. İlk geceden sonraki ilişkilerde yanma ve acı hissettiğim için istemiyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, bir kadın doğum uzmanına muayene olursan bunun adı konulur. Eğer iltihap, mantar gibi sorunlar varsa, tedavisi farklı. Ya da bazı birleşmelerden sonra refleks vajinismuslar oluşuyor ve yerleşiyor. Sorun oysa çözlüür sevgili okurum.

Evleneceğim ama...

24 yaşındayım ve askerim. Askerden gelince evleneceğim. Benim erken boşalma sorunum var. Daha 1 dakika dolmadan boşalıyorum. Mastürbasyonda da aynı şey oluyor. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli askerim, terhis belgeni alıp yıldırım gibi ailenin yanına, evine dön. Evlendiğinde 2-3 ay bekle, baktın ki erken boşalman devam ediyor, bir uzmanın kapısını çal, bu dertten kurtul.

Boşalamıyorum

19 yaşındayım ve bugüne kadar ne zaman mastürbasyon yapmayı denedimse boşalamadım. Neden olabilir?

CEVAP

Değerli okurum, bir üroloji uzmanına git. Gerekirse bazı incelemeler yaptır. Bu sorunun bir adı konulsun. Uzaktan yanılgıya düşmeyelim.

Sevgilim tedirgin

20 yaşında kızım, düzenli seks hayatım var. Erkek arkadaşım beni mutlu etmek için elinden geleni yapıyor. Zevk alıyorum ama orgazm olamıyorum. Bu durum sevgilimi tedirgin ediyor. Ne yapacağız?

CEVAP

Sevgili okurum, bekleyip olgunlaşacaksın. Genç kızlıktan kurtulacaksın. Acaba orgazm olacak mıyım gibi önyargıları aklından çıkaracaksın. Orgazm olma tekniklerini ikiniz de öğreneceksiniz ve zamanla her şey yoluna girecek.

GÜNÜN SÖZÜ

Aşk saadet, umut üçgeninde büyüyen çiçekler yürekte hep canlı kalır. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder