Dr. Haydar Dümen Kadının da beklentileri var
HABERİ PAYLAŞ

Kadının da beklentileri var

Bazı erkeklerin cinsel isteği çok ilişkiye girmeye doymuyorlar. O kendini mutlu ediyor ama eşi canından beziyor. Beyler, kadınınızı düşünün, beklentilerine kulak verin. Her şeyin fazlası zarar, ortası karardır, aklınızdan çıkarmayın.

Erken boşalıyorum

24 yaşındayım ve sevgilimle düzenli olarak ilişkiye giriyorum. Ama erken boşalıyorum. En fazla 2-3 dakika sürüyor. Bunun tedavisi var mı? İlaçla tedavi mümkün değil mi?

CEVAP

Çocuğum, bu sorunun tedavisi var. Ama tedavi koşulların uygun değil. Eğer bu kızla 6 ay, sürekli birlikteliğin varsa ya da olacaksa tedavi edilir. Çünkü “Bir ilaç alayım, her şey bitsin” olmuyor. Evlendikten sonra 3-5 ay süreyle devam ediyorsa o zaman çözüm buluruz.

Haberin Devamı

Doymak bilmiyorum

27 yaşındayım. Bugüne kadar çok cinsel deneyimim oldu. İlişkiye girdiğim tüm kız arkadaşlarımı da mutlu ettim ama ben bir türlü doyamıyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, ister doyarsın ister doymazsın. Bu geminin kaptanı sensin. Bu hayat yolu gemisinin dümeni senin elinde, pırıl pırıl altın gibi. Sakın bakıra çevirme. Gemiyi dalgalarda devirme.

Kız acı çekiyor

25 yaşında delikanlıyım. Benim ufaklık 22 santim. Partnerim ilişkiye girince çok acı çekiyor. Ne olur beni bu dertten kurtarın.

CEVAP

Değerli okurum, yapılacak bir şey yok. İdareli kullan. Şimdilik böyle idare edin.

Zevk alamıyorum

Sekiz aylık evli kadınım. Evlendiğimden beri düzenli şekilde ilişkiye giriyoruz ama ben hiç zevk almıyorum. Eşime de anlatamıyorum. Şimdi hamileyim. Acaba ileride bu durum düzelir mi? Yoksa bir doktora mı başvurayım?

CEVAP

Sevgili okurum, doktora başvurmana gerek yok. Önce sağlıklı doğum yap. Doğumdan sonra 6 ay geçsin. ‘Kesin çözeriz’ vaatleri işe yaramaz ama yine de bir çözüm yolu bulunabilir. Olayın çözümünün yarısı en azından senin elinde. Takıntı yapma, acele etme, fantezilerden yararlanın. Ancak bu arada eşinin erken boşalması varsa, o da tedavi edilmeli. ‘Soğuk kadın yoktur ama kadının ateşini yakamayan erkek vardır’ sözü Freud’un. Zamanı geldiğinde hekime de eşinle birlikte gidin.

Hep ilişki istiyorum

27 yaşındayım, 2 yıldır bir kız arkadaşım var. Devamlı ilişkiye girmek istiyorum. O da bunaldı. Bir türlü kendimi tutamıyorum. Ne yapmam gerekiyor?

Haberin Devamı

CEVAP

Okurum, azma. Dellenme, kudurma. Kız arkadaşının da canı var. Onu da seksten bıktırma. Her canının istediği şeyi yapma. Canlar neler istemez ki? Ama insanız. İnsan olmanın yolunda doğrunun dışına çıkılmaz. Yanlışların ne getireceği de bilinmez.

Kısırlığın işareti mi?

18 yaşındayım, 2 senedir mastürbasyon yapıyorum. Benden gelen sıvı hâlâ zevk suyunun ötesine geçmedi. Acaba bu kısırlığın göstergesi mi?

CEVAP

Değerli okurum, nereden biliyorsun meni kalitesine ulaşmadı diye. Benim anladığım biraz duru. Olabilir. Olayı içindeki spermler belirler. Senin yerinde olsam hiç kafama takmam. Ama kesin çözüm arıyorsan sperm sayımı yaptır. Olayı beyninde çözersin.

Zararlı mı?

23 yaşındayım. Gerdek gecesi ilk birleşmede kızlık zarı yırtılıp kan geldikten sonra ilişkiye devam etmek zararlı diyorlar. Bu doğru mudur?

CEVAP

Değerli okurum size kalmış. Canın çeker, eşin de isterse olabilir. Belki de olmazsa iki taraf için daha iyidir. Ama yağmalanacak mal bulmuş gibi defalarca üstelemenin de en azından ruhsal bakımından hiç yararı olmaz. Her bakımdan zararı olur.

Haberin Devamı

Kötüye gidiyor

Bu yıl evlendik. Penisimin boyu yüzünden eşimin canı çok yanıyor. Eşimi sevdiğimden onun canı yandığında benim de yanıyormuş gibi geliyor. Bu sebeple bazen mastürbasyon yapıyorum. Geçenlerde eşim bunu gördü. Evliliğimiz kötüye gidiyor.

CEVAP

Değerli okurum, bu ağrıyı, acıyı gideririz. Erkek mastürbasyon yapıyor diye evlilik bozulmaz. Eşine de bu konuda söylenecek birkaç söz var. Ama böyle ağrıyla, tedirginlikle evlilik yürümez. Profesyonel yardıma ihtiyacınız var. Bu ağrıyı giderelim. Çünkü yarı vajinismus gibi düşünüyorum.

Penisim küçük mü?

18 yaşındayım. Cinsel organım 11 santim. Arkadaşlarıma göre penisimin küçük olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden de ilişkiye giremiyorum. Küçükse ne yapmak gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, 1-2 yıl beklemen gerekiyor. Yumurtaların büyüklüğü normal ise, ses değişimi, koltuk altı ve kasık kıllanmaları yerinde ise yapılacak bir şey yok. Kendi haline bırak.

Fena oluyorum

18 yaşındayım. Ne zaman cinsellikle ilgili bir haber ya da fotoğraf görsem penisim sertleşiyor. Bunu nasıl engelleyebilirim?

CEVAP

Değerli okurum, irade ve başka şey düşünerek üstesinden gel. Biraz da ülkeye, iklim değişikliklerine, doğanın harap olmasına üzülerek kimlik oluşumunu yapılandır. Cinselliğini orta çizgiye çekeceksin. Daha hayatın sillesini yemedin. Okuyorsan, sınavların var. Dert çok ama derman da çok. Senden ricam yemeğin tuzu gibi bu çarelere bir parça irade katıvermen.

Doğru mu?

18 yaşındayım. Gençlerin günde 2-3 defa mastürbasyon yapması doğru mu?

CEVAP

Değerli okurum, arada bir olabilir. Her gün de çoktur. Ama günde 2-3 defa aşırıdır. Dengeyi korumak koşuluyla, anormal duygu ve düşüncelere sapmamak şartıyla yaşamınızı sürdürmeniz sağlığınız için en iyi yoldur.

BÖYLE SORU YOK!

Karım dayanamıyor

35 yaşındayım, evliyim. 24 saatte 4-5 sefer ilişkiye giriyorum. Karım buna tahammül edemez duruma geldi. Benim nasıl tedavi edilmem gerekiyor?

CEVAP

Seni gidi akıllı geçinen hesapçı. İyi hesap, iyi kar. Ancak bu işte bir bit yeniği var. Bizim bu durumlarda ne yazık ki, tedaviye gücümüz yetmiyor. Çünkü işin aslı, insanın kendisinde bitiyor. Eriyip gideceksin be oğlum. Aklı evvel okurum, her gün 5 kereden yılda 1825 posta eder.

Hesaba devam edelim, 1825 yılında Bolivya’nın İspanya boyunduruğundan kurtulduğu gibi eşinin de özgürlüğüne kavuşmasını iple çekelim. Ancak ipin diğer ucu şeytanın elinde. O da sensin. Şimdi benim sana sorum okurum, “Hakkıyla hafta 2-3 mü, yoksa bozuk düzen günde 5 mi?” Usanmış eşin de ona göre konum alsın.

GÜNÜN SORULARI

Eşim acı çekiyor

24 yaşındayım. Eşimle ilişkide acı hissediyor ama orgazm oluyor. Niye acı çekiyor?

CEVAP

Okurum, ilk birleşme acılı olabilir. Sonraki ilişkilerde ise kadının vajinası çok darsa ilişkiler acı verebilir. Bu duruma çok az rastlanır. Acılı ilişkinin bir başka nedeni ise erkeğin cinsellik hakkındaki bilgisizliği, sabırsızlığı, acemiliğidir. Evet delikanlı, kızma bana. Çünkü suçun büyük bölümü sende. Eşinin sevişmeye hazır olup olmadığına dikkat ettin? Kadının birleşmeye hazır olduğunu nasıl anlarsın?

Döl yolu ağzı açıldığında uzar ve nemlenir. İşte bu belirtiler olmadan, erkek birleşmeye başlarsa kadın acı duyar. Kısacası, ön sevişmeyle kadın uyarılır. Bir diğer yandan, kimi kadınlar olağan acıları, cinsel eğitim yetersizliği yüzünden fazla büyütürler. Böyle kadınlarda cinsel birleşmeye karşı acı duyma korkusu yerleşir. Her şeyin anahtarı: Eğitim.

Cinsel organımda tık yok

18 yaşındayım. Penisim 12.5 santim, 16 santim olsun istiyorum. Bitkisel ilaçlar kullandım, fayda etmedi. Geneleve gittim, tık yok. Kız arkadaşım bu yüzden ayrılmıştı. Yardım edin.

CEVAP

Yavrum, 12.5 santim diye yakınıyorsun. Bir kız arkadaşına gösterecek kadar onunla yakınlık kurmuş, fermuarını açıvermişsin. Bir de hayal ettiğin gibi 16 santim olsaydı? İyi ki olmamış da birçok kız korunmuş. Her bitkinin özelliği vardır da sağlıkta gözü kara atlamak olmaz. Genelev konusunda da öyle. Gir içeri, 1 bardak limonata iç, çık dışarı gibi değil bu iş. Sabırlı ol, kendine zaman tanı.

GÜNÜN SÖZÜ

Aşkı yakalamak kolay, korumak zordur. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder