Dr. Haydar Dümen Kıskançlık aşkı tüketir
HABERİ PAYLAŞ

Kıskançlık aşkı tüketir

Kadın-erkek ilişkisinde tartışmalar olabilir, sevgi artarak çoğabilir. Dozunda kıskançlık belki sevgiyi artırır ama fazlası her şeyde olduğu gibi zarar. Sevdiğiniz kişiyi sürekli kıskanarak, ondan şüphe ederek yaşarsanız aşk ya da mutluluktan eser kalmaz. Çünkü kıskançlık aşkı tüketir.

BÖYLE SORU YOK!

Sorun yaratır mı?

23 yaşındayım. Mastürbasyona lisede başladım. Şimdiye kadar 6 bini geçmiştir. Çok mastürbasyonun sertleşme sorunu yaptığını ve cinsel performansı düşürdüğünü söylediler. Bunu kafaya çok takıyorum.

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, kafayı sertleşme ve performansa takmışsın. Ama beyin dokunu yumuşatmaya başladığının fark etmemişsin. O zaman 16 yaşındaydın, 23’e 7 ister. Başı sonu 6’şar aydan 1 yıl düş, geriye 6 yıl kaldı. 6’yı 365 ile çarp: 2190. Her gün yaparsan sayı bu. Günde 3’le 6 bini bulursun. İşte beyninin hali, ne yiyor, ne içiyorsun? Derslerine, dünyaya ne diyorsun? Ne zaman uyuyor, ne zaman geziyorsun? Kısacası sermayeyi peşin yiyeceksin, bakalım evlenince karına ne diyeceksin?

GÜNÜN SORULARI

Doyumsuzum

24 yaşında, 3 aylık evliyim. Hemen her gece birkaç kez ilişkiye giriyoruz. Şimdi eşim çok isteksiz. Ben doyumsuzum. Ne yapalıyım?

Değerli okurum, olur böyle vakalar. Eşinin iştahı yok. İştahı şurubuyla açamayız. Ruhun iştahı sözlerde gizlidir. Ama gözlerde belirir. Söz ve göze uyum, ondan sonra olmaz aşka doyum. Oğlum, karına aç kurt gibi bakma. Cinsellik yemini önüne atarak onu korkutma. Yani yani çorbayı üflemeden içme, saçını okşamadan omuzuna geçme ve karnını da ameliyat yapar gibi deşme. Kısacası zaman zaman ara ver, ben inanıyorum ki eşin sana “Hadi canım” der.

Zevk almak istiyorum

İlişkiden zevk almıyorum. Kocam çok zevk alıyor ve bende kıpırtı yok. Elinden geleni yapıyor. Zevk almak istiyorum. Ne yapmalıyım?

Sevgili okurum, eşin erken boşalmıyorsa ondan yana sorun yok demektir. Birçok kadın senin gibi. Bu cinsel kimlik sorunu. Vajinal orgazmı kadınların yüzde 50’si yakalayamıyor. İki şey var. Biri zaman, diğeri fanteziler. Bir de senin klitoris orgazmı öğrendikten sonra vajinal orgazma transfer etmen. Bu da karı- koca bir uzmana giderek yardım almakla olur. En önemlisi sabırlı olmak ve neden olmuyorum diye kafaya takmamak.

Haberin Devamı

***

Bir şey hissetmiyorum

23 yaşında kızım. Seks sırasında hiçbir şey hissetmiyor, orgazm olmuyorum. Sevgilimde mi yoksa bende mi problem var?

CEVAP

Sevgili okurum, sanıyorum sorun sende. Ama tıpta bir kural var. ‘Orgazm olmayan kadın yoktur, kadınının ateşini yakamayan erkek vardır’ derler. Sen hangi gruba giriyorsun, bilemedim.

Aldattığımı düşünüyor

Nişanlım paranoyak. Ona haber vermeden markete bile gitsem onu aldattığımı düşünüyor. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Sevgili kızım, mümkünse nişanı ve evliliği biraz daha uzat. Bu arada sözlün olgunlaşsın. Aklını başına toplasın. Bir kadına, kıza nasıl davranılır, onu öğrensin. Sen de hayatının geri kalan 70 yılını iyi düşün. Baskıların ve kendi zaafının esiri olmadan, yaşamına böyle bir riskin neler getireceğini iyi hesap et. Yanlış yapma. Çünkü geri dönüşü zor.

Sürekli sertleşiyor

25 yaşındayım. Kız arkadaşımla gün içinde 3 kez ilişkiye girsem bile çok sık sertleşme oluyor. Ne yapacağım?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, hiçbir şey yapmayacaksın. Kız arkadaşınla ilişkiyi azaltacaksın. Beynini yoracaksın. Biraz yaşın gereği ciddi işlerle de ilgilenerek güzel ideallere koşacaksın.

Kız bakire mi?

Kız arkadaşınım bakire olup olmadığını o farkına varmadan nasıl anlarım?

CEVAP

Değerli okurum, söylediklerimi ciddiye alma, çünkü şaka. Önce kadın doğum uzmanına götür, onun narkozla bayıltsın, kızlık zarını incelesin. Sonra da gördüklerine dayanarak sonucu sana söylesin, oldu mu yani? Aynı şeyi kız senin için düşünse, erkek arkadaşımın santimetresini, milimetresini ona çaktırmadan nasıl öğreneceğim dese? Seninkisi daha kolay olmasına rağmen ne kadar zor ve akıl dışı değil mi? Hadi yavrum, hayata yakışır delikanlı ol.

Zevk alıyorum

22 yaşında kızım, düzenli seks hayatım var. Erkek arkadaşım beni mutlu etmek için elinden geleni yapıyor. Zevk alıyorum ama orgazm yok. Bu durum erkek arkadaşımı tedirgin ediyor. Ne yapacağız?

CEVAP

Sevgili okurum, bekleyecek, olgunlaşacaksın. Genç kızlıktan kurtulacaksın. Acaba orgazm olacak mıyım gibi önyargıları aklından çıkaracaksın. Orgazm olma tekniklerini ikiniz de öğreneceksiniz ve her şey yoluna girecek.

Penisim yeterli mi?

20 yaşındayım. Birkaç kez ilişkiye girdim. Penisim 17 santim, yaşıma göre uygun mu?

CEVAP

Değerli okurum, biraz büyük ama zararsız.

Gebe bırakır mı?

Boşalmadan önce gelen şeffaf sıvı hamile bırakır mı? Bırakırsa bu ihtimali nasıl sıfıra indiririz? Bir kere boşalıp ardından tekrar boşalmaya kalksak o sıvı hamile bırakır mı?

CEVAP

Değerli okurum, ilki bırakmaz, ikinci sorduğun bırakır. Ama bu Rus ruleti oynamak gibidir. Bu kadar karmaşık yola gidileceğine araya engel koyuverin oğlum.

Ayrılmak istiyor

Kız arkadaşımla evleneceğiz. Sürtünme yoluyla ilişkiye girdik ve benden nefret etti. Şimdi ayrılmak istiyor. Ne yapacağım?

CEVAP

Değerli okurum, kızı kendi haline bırak. Kendisiyle yüzleşsin. Bir şok yaşadı. Ya da seninle ilgili bir şeyleri beğenmedi. Tabii onun da seçme hakkı var. Üzerine gidersen kaçar, kendi haline bırakırsan olumlu ya da olumsuz sonuçları göğüsler.

Ya sürerse?

18 yaşındayım. İlk deneyimimi genelevde yaşadım. Ben erken boşalıyorum. İlişkiye girmeden boşalma oluyor. Bu sorunun devam etmesinden korkuyorum

CEVAP

Değerli okurum, bir süre sonra bu alışkanlık haline dönüşebilir. Genelde evlilik koşullarında düzeliyor. Bu durumda da biz doktorlar devreye giriyoruz. Erken boşalmayı tedavi ediyoruz.

Canı neden acıdı?

2 gün önce kız arkadaşımla birlikte olduk. Canı çok acıdı. O yüzden benimle birlikte olmak istemiyor. Acaba canının acımasının sebebi nedir?

CEVAP

Değerli okurum, sensin. Durup dururken canı acıyıp karnına ağrı girmiyor ki çocuğun. Sen bir şeyler yapıyorsun onun da canı yanıyor. Yanmasa daha mı iyiydi? Bu defa ‘acaba tecrübeli mi?’ diye mail atardın. Git onun acılarına ortak ol, teselli et, kızı koru.

3 kez boşalıyorum

25 yaşındayım ve düzenli bir seks hayatım var. İlişkiye girince belli aralıklarla 3 kez boşalıyorum. Arkadaşlarım 4-5 birlikte olduklarını söylüyor. Bu beni rahatsız ediyor.

CEVAP

Değerli okurum, ne yapacaksın oğlum? Rahatlamak için arkadaşlarına “7-8 kez birlikte oluyorum” deyiver olsun bitsin. Dengeni kurmuşsun, adeta risk arıyorsun. Ben şaşırıp kalıyorum. İnsan bu kadar kendisine ihanet eder, ters düşer mi diye.

İkimiz de istekliyiz

1.5 yıldır ilişkim var. Evlenmek istiyoruz. İkimiz de çok istekliyiz, sürtünme yoluyla bir şeyler yaşıyoruz. Sevgilim ilişki istiyor ama izin vermiyorum. Çünkü hazır hissetmiyorum.

CEVAP

Sevgili okurum, zor bir ortam. Bir labirentin içinde durmadan dönmek gibi. Bu konudaki karar doğrudan seni ve aileni ilgilendirir. Koşullar uygunsa evlenin. Ama böyle giderseniz bunun cinselliğinize, ruhunuza dahası ilişkinize büyük zararı olacak. Onu da bir kız olarak hesaba katman gerekir.

GÜNÜN SÖZÜ

Yaz sıcağı karın cehennemidir, kutuplar ise cenneti. Çünkü orada ölümsüzleşir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder