Dr. Haydar Dümen Yıllarınız zehir olmasın
HABERİ PAYLAŞ

Yıllarınız zehir olmasın

Erkekler, ergenlikten itibaren mastürbasyon yapıyor. Bu son derece doğal ama zamanla alışkanlığa dönüşüyor, sorunlar çıkıyor. Yıllar boyunca buna alışan bünye ilişkiye uyum sağlayamıyor, kadınla problem yaşıyor. En iyisi mastürbasyonu dozunda bırakın ve yıllarınız zehir olmadan vedalaşın.

BÖYLE SORU YOK!

Zara erişemedim

18 yaşındayım. Kız arkadaşım var. Biraz ileri gitmek istedik ama ikimiz de zevk almadık. Onun kızlık zarına erişemedim. Neden böyle oldu? Bize yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, “İleriye gitmek istedik” dediğin ne? Cinsel birleşmeyi kastediyorsan zaten ileri gidilmiş. O yolun bir sınırı var. Orada o yol biter sonra çocuğun içinde büyüdüğü rahim yani çocuğun odası başlar. Orada zaten senin hakkın yok. Öte yandan “Kızlık zarına erişemedim” diyorsun. Yavrum bu elma ağacı değil ki. Elmalar en uç dallarda sen ona erişememişsin gibi bir şey söylüyorsun. Kızlık zarı dediğin şey, elma ağacının en alt dalındadır. Yani elini değil, ağzını uzatsan onu oradan alabilirsin. Sınırı aşmayın, bir daha da birbirinize dokunmayın.

Haberin Devamı

GÜNÜN SORULARI

Zararı olur mu?

28 yaşındayım. İki yıldır anksiyete ve takıntı için ilaç kullanıyorum. Bu ilaç cinsel isteğimi artırıyor ve tam ereksiyon yaşatıyor. Acaba bu sorun yaşatır mı? Normal koşan at kırbaçla daha hızlı koşuyor. Atım zarar görür mü?

Değerli okurum, bu sorular öncelikle doktorunu ilgilendirir. Ama zahmet etmiş, yazmışsın, gereken cevabı vermeye çalışayım. İleride sorun yaratmaz. Ancak ilaca göre hastalık değil, hastalığa göre ilaç vardır. Asla bunu unutmayın. Sen sakın bu ilaç hakkında böbürlenip arkadaşlarına durumunu anlatmaya kalkma. Çünkü sen tedavi görüyorsun ama bu işe heveslendirirsen onları gerçekten hasta edebilirsin.

İlişkiyle düzelir mi?

18 yaşındayım. Haftada 3-4 kere mastürbasyon yapıyorum. Erken boşalıyorum, ilişkiye girsem düzelir mi? Erken boşalmamak için ne yapayım?

Erken boşalman evlendiğinde düzelecek okurum. Çünkü olay kadın-erkek arasında geçer. Tek taraflı olmadığından bu konu evlilik mahremiyetinde çözümü kavuşur. Kullanmasını bilen o hedefi 12'den vurmayı öğrenir. Ruh ve tecrübe ayrıca sevgi ile güven evlilik için ilk sıradaki kavramlardır. Boyut bir birliktelikte asla ilk sıralarda yer almaz. Evlendiğinde sıkıntıların son bulacak oğlum, şimdilik dert etme.

Haberin Devamı

Neden sertleşiyor?

7 aylık birlikteliğim var. Kız arkadaşımla cinsellik konusunu konuşurken penisim sertleşiyor. Bazen de sızlıyor. Neden olabilir?

CEVAP

Değerli okurum, iyilikten olur, erkeklikten olur, sağlıktan olur, iştahtan olur. Biraz da iradesizlikten olur. Olur Allah’ım olur. Oluyorsa olur. Ya bir de olmasaydı?

Ses seda çıkmıyor

23 yaşındayım. Mastürbasyon yaparken sorun yok. Sevgilimi zorla ikna ettim ama penisimde tık yok. Heyecandan olabilir mi? Hayat kadınına gittim, olmadı. Bu durumum sürer ve çocuğum olmazsa ne olacak?

CEVAP

Değerli okurum, derdin yok, dert yaratıyorsun. Zavallı masumcuğu hasta sanıyorsun. Dokuz yıl mastürbasyona alışmış at, önüne mis gibi darı koymuşsun "Bana ne" diyerek almıyor tat. Kimi kuş ya da kargaları avlamak için mısır tanelerini alkole koyup yumuşatıp şişirerek kuşların önüne atarlarmış. Mısırları yiyen kuşlar kafayı bulurmuş. İnsanlar da kuşları toplarmış. Yavrum, işlet tası, bul oyun kağıdındaki ası. Öneri: Üzerine gitme, bekle, beğendiğin biriyle dene.

Haberin Devamı

Canı yanıyormuş

26 yaşındayım ve yeni evliyim. Penisim 22 santim olduğu için ilişki sırasına eşimin canı çok yanıyor. Eşim benimle ilişkiye girmeye korkuyor? Ne yapacağım?

CEVAP

Değerli okurum, idareli kullan yeter.

İleride zararı olur mu?

19 yaşındayım. Aşırı mastürbasyon yapıyorum. Günde en az bir kere yapıyorum. Bir gün yapmasam penisim en küçük bir şeyde ereksiyon oluyor. Bunun bana ileride zararı olur mu?

CEVAP

Değerli yavrum, ileride pek zararı olmaz. Seninle pazarlık yapalım. Şimdilik sen her gün yapmaya devam et. Ama günde 3-4'e çıkma. Bu iradenle savaş dalgalanarak devam edecek. Bu yüzden paniğe kapılma. 6 ay sonra mail at, sana ikinci formülü vereceğim. Hadi bugünden işe başla.

Ağrım çok

22 yaşında kızım. Sevgilimle cinselliği yaşamaya çalışıyoruz, ağrılarım yüzünden olmuyor. Evlenince sorun olmasın diye doktora gittik. "Zarın bozulmamış, şanslısın" dedi. Ne yapayım?

CEVAP

Sevgili okurum, sanırım vajinismus yaşıyorsun. Vajina iradeye bağlı olmayan kaslarla çalışır. Kapısını kapatmışsa, açamazsın. Evlendiğinizde bu sorunu yaşarsanız vajinusmusu çözeriz.

Rüya görsem?

Arkadaşlarım rüyalarında cinsel ilişkiye giriyorlarmış. Çok zevk aldıklarını söylüyorlar. Ben neden böyle rüyalar görmüyorum? Rüya görürüm diye 1.5 haftadır mastürbasyon yapmıyorum.

CEVAP

Değerli okurum, sen derin uyuyor, rüya görmüyorsun. Beynin de iyi dinleniyor. Yani beynin biraz tembel. Cinselliğe karşı da baskı altında. Biraz dokunulmazlık kavramları içerisinde eğitilmiş olabilirsin. Biz insanların bünyevi işlerine burnumuzu sokuyoruz ama rüyalara karışamıyoruz. Ne yapalım? Bir gün senin de rüyalarına birileri girecek.

Boşanmak üzereyiz

48 yaşında, 21 yıllık evli, 2 çocuk annesi kadınım. Eşimle yatakta hiç zevk almıyorum. Kocam beraber olmak istiyor ama ben zevk almadığım için hiç istemiyorum. Dört aydır beraber olamıyoruz. Boşanmanın eşiğine geldik.

CEVAP

Sevgili okurum, sanırım olaylar ayrılık yolunda gelişecek. Bir ölçüde eşinin hakkı var. Ama senin de zorla bir olaya katılman, ruhuna ve etine ihanet. Ama ileride ne olacak? Yeniden bir evlilik için ne düşünüyorsun? Bütün bunların hesabı yapılmalı. Ama pişmanlık duygusuna kapılmamak için yetkili bir uzmandan bazı tavsiyeler ve bilgiler alınmalı.

Sevgilim hamile mi?

Tam anlamıyla bir beraberlik yaşamadık. Kız arkadaşım bakire. Ama cinsel organına meni bulaştı. Acaba hamile kalır mı?

CEVAP

Değerli okurum, bulaşmanın zamanına, yerine göre durum değişir. Tam vajinanın ağzına bulaşmışsa, 'Bir ihtimal daha var. Acaba gebe kaldı mı?' şarkısını söylemekten başka çare yok. Ama ihtimal hesaplarına göre gebe kalma şansı çok zayıf.

Kız 3-4 kez orgazm oluyor

Ben 20, kız arkadaşım 19 yaşında. 1 yıldır beraberiz. İlişkiye giriyoruz. İlk defa ilişkiye girmesine ve bakire olmasına rağmen zevkten kendinden geçiyor. Abartısız 2-3 defa orgazm oluyor. Acaba bu kız sorunlu mu? Kendimden şüpheleniyorum. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, seni çok seviyor. Senin kız hararetli ve canlı. Ateşli ve duyarlı, daha ne istiyorsun? Gözün korkuyorsa, ilişkinizi sınırla. İleride evleneceksen bu kıza bulunmaz nimet diye bakabilirsin. Ama bu yaşta evlenmeyi düşünürsen her ikinizin de hayatı çıra gibi yanabilir.

Zayıflasam işe yarar mı?

8 yaşındayım. Penisim 8 santim. 1.72 boyundayım ve 89 kiloyum. Acaba kilomdan mı kaynaklanıyor? Zayıflasam işe yarar mı?

CEVAP

Değerli okurum, evet işe yarar. İnebilirsen 65 kiloya in. Sonra bana ölçü bildir. Ben de sana 'Bravo’ diye bol keseden selam göndereyim.

Sevgilim ilişkiye razı değil

20 yaşında kızım ve erkek arkadaşımla ilişkiye girmek istiyorum. Ama o buna pek razı değil. Ne yapabilirim?

CEVAP

Sevgili yavrum, ne diyebilirim? Sana 'Dur' derim, arkadaşına da 'Bravo' derim.

GÜNÜN SÖZÜ

Akıl akılsızlığın uşağıdır. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder