Elif Bayram Bir Şevval Şahin meselesi
HABERİ PAYLAŞ

Bir Şevval Şahin meselesi

Pazar sabahına Şevval Şahin'in CNN'in 'Sorgu Sual' programındaki videosu tam anlamıyla damgasını vurdu. Videoda programa davet edilen 2018 Miss Turkey Güzeli Şevval Şahin format gereği sorguya çekiliyor. Buraya kadar bir problem yok. Program sunucuları Merve Şahin ve Melis Özcan sağlı sollu başlıyorlar soruları sormaya, yağdırmaya. Ancak daha sonra Şevval Şahin sıkışıyor, gözleri doluyor, menajerinden yardım istiyor ve en sonunda da stüdyoyu terk ediyor.

Olayın patlak verdiği nokta ise 'Türklüğümle gurur duyuyorum' diyen Şevval Şahin'in İstiklal Marşı'nı kimin yazdığını bilmemesi, Atatürk'ün herhangi bir sözünü bilmemesi ve Türkiye'nin coğrafi bölgelerini söyleyemiyor olmasıydı.

Haberin Devamı

Şevval'i yakan nokta...

Şevval Şahin'in 'Türklüğümle gurur duyuyorum' sözü olmasaydı eğer sokaktan herhangi birini çevirin bu soruların cevabını bilemeyen çok. Hiç şaşırmayın, 'Nasıl bilmez?' diye. Sokak röportajlarını izleyin, bu ülkenin başkentini bilmeyen bile var. Ama Şevval'i yakan nokta 'Gurur duyuyorum' dediği bir şeyle yakından uzaktan bir alakası olmamasıydı. Hakkında hiçbir şey bilmiyorsun nasıl gurur duyuyorsun? Demek ki bu öylesine söylediğin bir şeydi. Bir de şunu da söylemeden edemem Atatürk'ün sözleri yurt dışında da gayet biliniyor. İlla ki duymuşsundur yani hani sosyal medya da kullanan birisin. Size 'Şaşırmayın' dedim ama kendimde arada bir şaşırıp yazmaya devam ediyorum :) Neyse Şevval Şahin için olan olmuş artık yapacak bir şey yok, soruların cevabını öğrenir ve hayatına devam eder.


Biraz da bu tavrı konuşalım

Gelelim dikkatimi çeken diğer bir konuya. O da şu ki; program sunucuları Merve Şahin ve Melis Özcan'ın Şevval'e sorduğu 'Sevgililerinizden dolayı mı lüks bir yaşama sahipsiniz?' sorusu. Diğerleri tamam da bu ne alaka? Birincisi olabilir ama bu bizi ne kadar ilgilendirir? İkincisi programa gelen bir konuğa psikolojik açıdan saldırmak niye? Üçüncüsü kız cevap veriyor, cevaba inanmayan tavırlar sergilemek neden? Biraz da bunu konuşalım.

Bir Şevval Şahin meselesi

Şevval Şahin'in açıklamasını da şuraya bırakıyorum:

Sıradaki haber yükleniyor...
holder