Elif Yılmaz Türkiye'nin Gündemle İmtihanı
HABERİ PAYLAŞ

Türkiye'nin Gündemle İmtihanı

Haberin Devamı


Hiç tanımadan birini deli gibi sevdiniz mi? Hiç tanımadan birini kardeşiniz, oğlunuz, canınız ciğeriniz kabul ettiniz mi? Güzel gözlerine baktığınızda onu deliler gibi özlediniz mi hiç? Ona duyduğunuz özlemle yüreğiniz yanıp, gözyaşlarınız aktı mı yanağınıza içli içli. ‘Ali İsmail Korkmaz Fenerbahçe yıkılmaz’ diye tribünler haykırırken başka bir takımın taraftarı olsanız da yürek dolusu eşlik ettiniz mi o çığlığa... Bugün pazar... Kardeşimiz, oğlumuz Ali İsmail’in davası var yarın Kayseri’de. Bu dava hayata inanan herkesin davası. Kocaman yürekli oğlumuza borcumuz var!






1- Fotoğraftaki?

a. Galaktik irade.
b. Holografik lider.
c. Karanlık taraftaki hayalet.
d. ‘Galaktik Cumhuriyeti’nin iki yüzlü başkanı; İmparator Palpatine. Nam-ı diğer Darth Sidious. Sonu kendi projesi; Darth Vader’ın elinden olur. (Star Wars)


2- Bu haftanın ‘vatan haini’ kim seçildi?

a. Sayısız faili meçhul cinayetin tetikçisi Yeşil.
b. Üç çocuk babası, gazeteci Hrant Dink’i sokakta katledenler.
c. 19 yaşındaki üniversiteli Ali İsmail Korkmaz’ı acımasızca döverek öldürenler.
d. Memleketteki ‘kaos’ ortamıyla ilgili endişelerini dile getirip ‘küresel sermaye yatırım yapmaya çekinebilir’ uyarısı yapan işadamı.


3- Aynı hafta içinde hem ‘vatan haini’ hem ‘vatanperver’ ünvanı verilen kişi?

a. Darth Vader :))
b. Rus kökenli Amerikan vatandaşı Anna Chapman mı? Amerika’da casusluk yapınca ‘hain’, Rusya’da ‘kahraman’ ilan edilmişti de...
c. Her şeyin ışık hızıyla değiştiği ülkemizde TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz, 1 hafta içinde bu ‘ünvanları’ aldı. Başbakan tarafından ‘hain’, yardımcısı tarafından ‘perver’ ilan edildi.
d. Rica ederim artık mantık sınırlarını zorlamasanız. Antidepresanın dozunu iyice artırdık da.


Yolunu şaşıran bir meyve: ANANAS




İki haftadır gündeme oturan Ananas, yapı itibariyle sıcak seven bir bitkidir. Bitki değil içindeki meyvesi yenir. Sert hava koşullarının olduğu ülkeleri sevmez. Ancak; anayurdu Güney Amerika olan bu bitki, sanırım hiçbir yerde ülkemizde olduğu kadar popüler olmamıştır. Her işte kolaycılığı seçen yurdum insanı için, soyması hayli zahmetli olan ananasın ülkemizde tüketimi de çok düşüktür. Bunlara ilaveten; memleketimizde son iki haftaya kadar ‘Ananas’ın parfüm, sabun markası olduğunu sanan binlerce kişi olduğunu söylemekte de fayda vardır. Fakat; yurdum insanının ülke gündemine duyarlılığı ananas tüketimini bi parça hareketlendirmiştir. Özellikle Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın “Ah bir ananas olsa da birlikte yesek” cümlesi sonrası, ‘ananas’, meraktan orta direğin pazar torbasına girmiştir. Hatta bir rivayete göre; seçim paketlerinde artık makarna yerine ananas verilebilir. Eeee reklamın iyisi kötüsü olmaz!





4- Protestolar sırasında hayatını kaybeden eylemciler için saygı duruşu yapılan bu yer?

a. Türkiye Büyük Millet Meclisi.
b. Mısır’daki protestolarda hayatını kaybedenler için ise ben de ‘A’ şıkkı diyorum.
c. Ukrayna Parlamentosu’nda iktidarınkiler dahil tüm vekiller, ülkelerinde iki aydır süren eylemlerde ölen protestocular için saygı duruşunda bulundu.
d. Yanıt ‘C’ şıkkı ise, oradaki vatan hainliği kriterlerini bi öğrenip yazsanız sevabına... Belki ailece taşınırız.


5- İngilizleri bu hafta şok eden olay?

a. Big Ben’deki saatin ayarı bozuldu, 5 çayı kaosu yaşandı.
b. İngiliz Başbakanı Cameron’ın evinin tadilatı için nüfuzunu kullanıp tamirciden indirim istemesi.
c. İngiltere’de bir trafik polisinin İçişleri Bakanına kestiği cezanın iptal edilmesi.
d. Başbakan Erdoğan’ın “Cameron hemen gazetelerini kapattı” demesi. Öyle şaşırdılar ki; İngiliz Büyükelçiliği jet hızıyla “Böyle bir olay yaşanmadı” açıklaması yaptı.

Aklımdaki sorular

1. Bu haftanın ‘vatan haini’ kim olacak?
2. 16 yıl sonra TV’ye röportaj verirken rahatsızlanan Fethullah Gülen’in acaba beddua ederken tansiyonu ne durumdaydı?
3. Şimdi ben kime ‘Devlet Baba’ diyeceğim?
4. Piyasada kasetleri çıkan yeni sesler ne olacak?
5. İktidar her taşın altına Ce Ha Pe’yi koymayı nasıl başarıyor?
6. ‘Maşa’ kelimesini kim icat etti?
7. Hologramı gördük, peki ama ışınlanma ne zaman
gerçekleşecek?

Unutmayın!

(ALİ TATAR, YANDA)

Ali Tatar donanmada yarbaydı. 42 yaşında, evli ve ‘Gökçen’ adlı bir kız babasıydı. Amirallere suikast soruşturmasında tutuklandı. İtirazı kabul görünce bırakıldı. İki gün sonra hakkında tekrar tutuklama kararı çıktı. Kararı öğrenince eline kağıdı kalemi aldı... Ailesine “Başınızı öne eğdirecek hiçbir şey yapmadım. O deliğe girmektense ölmeyi tercih ederim” satırlarının olduğu bir mektup yazıp intihar etti. Yıl 2009’du. Ölüm gibi benzersiz bir son noktanın karşısında bile terbiye göstermedi birileri. 2014’te hak, hukuk... gibi sözcükleri hatırlamaya başlayan memleketimizde Ali Tatar’ın yargılandığı davadan şu an itibariyle tutuklu kalmadı. Ama Gökçen babasız büyümeye mahkum edildi.


CEVAPLAR:



1-D 2-D 3-C 4-C 5-D

2

Sıradaki haber yükleniyor...
holder