Erkut Can 7’den 77’ye
HABERİ PAYLAŞ

7’den 77’ye

Sevgili arkadaşım Barış Manço ile aynı yıl askere gitmiştik. Terhis olduktan sonra buluştuğumuzda bana nasihatta bulunup, “Haki rengi her gördüğünde çakılıp selam vereceksin” diye espri yapmıştı.

Nurlar içinde uyusun. Aklıma geldi çünkü; Barış’ın 7’den 77’ye programına katılan o günün bazı çocuklarını bulmuşlar ve bugünkü çoluk çocuğa karışmış halleriyle bir klip çekmişler. Harika. Bayıldım.

Mutlaka bulup seyredin. Hele 23 Nisan’da yayınlanması çok anlamlı olmuş. Makam koltuğuna oturan çocukların verdiği Atatürk dersi gibi.

Haberin Devamı

Almanya'da bir iki

Yine 23 Nisan’da bir kızımıza hayallerini sordular. O da yurt dışında Köln’de okumayı sonra da imkan bulursa Almanya vatandaşı olmayı istediğini söyledi.

Amaan, neredeyse linç ettiler sosyal medyada. Kimler mi? Almanya sınırlarını açsa, yürüyerek gidecek olanlar. Kedi uzanamadığı ciğere murdar dermiş misali.

Yetti gari

Sıla’yla Ahmet Kural mahkemesi nihayet bitti. Aslında daha bitmedi. Daha çok safhası var. Ama sıkıldım vallahi. Sıla, “Susmak kolayı idi, ben zoru seçtim. Sessiz kadınların gözlerinden güç alarak. Hayatı bildiğim gibi, kimseden korkmadan yaşamaya devam edeceğim. Hiçbir haksızlık karşısında sessiz kalmayarak” demiş.

Bence son söz olmalı. Zaten sevilen bir sanatçı, sanatıyla bu sevgiyi yüceltmeli. Kural, hapse girmiş girmemiş, “Bana ne” demeli. Madem, “Adalete ve doğruya güvenmeyi” seçmiş, beklesin bakalım adalet yerini bulacak mı.

Kalemimi kırdım

Kapısının önünde oynayan bir kız çocuğu tecavüze uğradı. Dokuz kişi gözaltına alındı ama, sekizi bırakıldı. Küçük kızın teşhis ettiği Pakistanlı kaldı sadece. Kendi derdim bana yetiyor, dengem biraz daha bozuldu. Bu caniye nasıl bir ceza verilmesi gerektiğini düşündüm. Ve kalemimi kırdım. Eminim siz de aynı şeyi düşünmüşsünüzdür ama yok işte.

NEDEN/NİÇİN

Notre Dame Kilisesi kısmen yandı, dünya ağladı. Hâlâ önüne çiçekler bırakılıyor bu dünya mirasının. E peki, Çin, Doğu Türkistan’da İslam mirası olan neredeyse bir asırlık camileri dozerlerle yıkarken dünya neden ağlamıyor? Neden sağır ve dilsiz? Biz dahil. Bir bilen olsa da sorsak. Beraberce öğreniriz.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder