Erkut Can Amiraller Kanal İstanbul’a düştü
HABERİ PAYLAŞ

Amiraller Kanal İstanbul’a düştü

Geçen haftaki yazımın başlığında “Beğenmediniz mi, yeni gündem verelim” demiştim. Tesadüfe bakın ki, pazar günü siz yazıyı okurken, gece yarısı yeni gündem patlamış ve sonraki günlerde de diğerlerini silip süpürürken, 104 emekli amiral bu kadar köpüreceğini tahmin bile etmemişlerdi. Amirallerden sonra eski büyükelçiler ve eski milletvekilleri de açıklama yaptılar ama konuşulmadılar bile. Garip.

Hata yaptınız emekli amiraller! Vatanseverliğinizle birlikte Kanal İstanbul’a düştünüz. Baştan fikrimi söyleyeyim de, buzağı arayıcıların eline koz vermeyeyim. Benim neslim, “Yüce Türk Milleti (ya da) Ulusu” diye başlayan darbelere, muhtıralara tanık oldu. Sonra yıllarca acılarını da yaşadı. İşte, birinci yanlış, bildiriye yukarıdaki üç kelimeyle başlamak oldu. “Hayrola” diye algılandı. Bildirinin askeri bir üslupla yazılması ve sona doğru “Aksi halde” diye başlayan paragrafın içeriği kafa karıştırdı.

Haberin Devamı

BU HAZIRLIK DUYULMADI MI?

Şimdi gözlüğümü değiştirip bir de öyle bakmak istiyorum bildiriye. Söylendiğine göre, bildiri bir haftada hazırlanmış. Bu bir haftada, emekli amirallerin WhatsApp gruplarında yaptıkları konuşmalardan ve de nihai metnin imzaya açılmasından devlet istihbaratının haberinin olmaması bence mümkün değil. Amirallerin hangi parti ile konuştuğu, hatta akrabalarının hangi partiye üye oldukları bir gecede bulunabilirken. Benim sakındığım buzağıları buraya salmak lazım galiba.

AKLIMA TAKILANLAR

*Evet, gece yarısı açıklanması yanlıştı ama bizler, gece yarısı açıklamalarına alışmadık mı artık?

*Ayrıca bu emekli amirallerin bazıları ekranlarda fikirlerini söylüyorlar zaten. Toplu görüş bildirme olunca düşünce özgürlüğü kenara atılıp suç oluyor anlaşılan.

*Hem de devletin güvenliğine ve Anayasal düzene karşı suç işlemek yaftasıyla. Baksanıza, Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kanal İstanbul’a karşı çıkanlar, Atatürk ve Cumhuriyet düşmanıdır” diyor.

*Montrö çerçevesinde, Türkiye’nin egemenliği savunulup Anayasa’ya bağlılık ifade edilirken, Anayasa’yı ihlalin ileri sürülmesi de bir ilk olsa gerek.

Haberin Devamı

*Bildiri köpürürken, tarikatlar ve Milli İrade Platformu “Vatan nöbetindeyiz” diye açıklama yaptılar. Ne nöbetiyse bu? Muhtemelen yarın gözaltındaki 10 amiralin ifadeleri alınacak. Ve bakalım olay nereye evrilecek? Göreceğiz…

Sıradaki haber yükleniyor...
holder