Erkut Can Ballılara laf yok
HABERİ PAYLAŞ

Ballılara laf yok

Her emekli birbirine, “Promosyonunu yenile” diye telefon ediyor. Ben henüz yenilemedim ama tabii ki yenileyeceğim. Niye bırakayım? Diyanet de boş durmamış bu arada. “Aldığınız promosyonları ihtiyaç sahiplerine verin” demiş. Görüyorsunuz, Diyanet, asıl ihtiyaç sahiplerinin emekliler olduğunun farkında bile değil. Ah, bir de ballı maaş ve emeklilik alanlar için iki laf etse, inanın “Diyanet görevini yaptı” diyeceğim ama ham hayal işte benimkisi de…

Bu ayıp bitmeli

Kızım ve torunum, oğlum ve büyük torunumla hasret gidermek için Washington’a gitti. İstanbul Havaalanı’na üç saat önceden gitmek lazımmış. Bir de Türk Hava Yolları iki saat rötar yapınca, beş saat alanda kaldılar. Dört su içmişler; 31 liradan 124 lira... Evet, uçağa dışarıdan su sokmak yıllardır yasak. Peki terminale su sokmak niye yasak? İçeride suyun fahiş fiyatla satılmasını sağlamak için herhalde. Acıkınca, iki sandviç, bir kutu kola almışlar. Beş yaşındaki çocuk iki de atıştırmalık istemiş. Ve toplam 383 lira... Genel toplam 507 Türk lirası. Ayıp, gerçekten ayıp. Alanda yiyecek, içecek satan bu mekanlar hiç denetlenmiyor ki, manzara bu. Bu ayıp bitmeli.

Haberin Devamı

 

“Elini vicdanına koyan herkes kabul edecektir ki, bugünün Türkiye’si 21 yıl öncesine göre, daha demokratik, daha özgür, fırsat eşitliğinin olduğu bir Türkiye’dir.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Yeter artık!

0850 ile başlayan numaradan A şirketi olarak her gün diledikleri kadar telefon ediyorlar ve ‘B şirketi ile olan taahhüdünüzün süresi doldu, şu şu şartlarla bize geçin’ diyorlar. Yahu sen sözleşmemi nereden biliyorsun ve yalan söylüyorsun. Öylesine yüzsüzleştiler ki, aramayı kapatırsanız, hemen mesaj düşüyor. Bilmeden dinlemek isterseniz tabii o da parayla. Bu tacize dur diyecek bir merci yok mudur acaba?

Bunu da duyduk

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan… Hani orta refüjdeki yeşillikleri söktüren, tepki görünce de, caddelerde elinde silahla gezen Savcı Sayan… Bir televizyon canlı yayınında önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik açıklamada bulundu. Açıklamasında, seçimi Millet İttifakı’nın adayının kazanması durumunda iç karışıklıkların çıkabileceğini söyledi. Devamında da, “Böyle bir şey olursa, bu ülke altı-yedi ay içinde seçime gider. Sayın Erdoğan ve ekibi 65-70 ile geri döner. Fakat o altı-yedi ay içinde bu ülkenin Suriye’ye dönmeyeceğinin garantisini veremem” dedi, diyebildi. Hayret! 

Haberin Devamı

Soykırım

Kanada, Çin’in Uygur Türklerine yaptığı zulmü, ‘soykırım’ olarak tanımlayan yasayı onayladı. Almanya Parlamentosu, tüm siyasi partilerin oy birliğiyle Çin’in Doğu Türkistan’da ‘soykırım’ yaptığını ilan etti. En az 60 ülke de soykırım demeden yapılan zulmü kınadı. Peki Türkiye ne yaptı? Gözlerindeki katarakt kalınlaştığı için Pekin’den uzağı göremediğinden, henüz bir girişimde bulunamadı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder