Erkut Can Cehalet virüsüne dikkat!
HABERİ PAYLAŞ

Cehalet virüsüne dikkat!

Hepimizin, her gece korku içinde ‘Gece bülteni’ni beklediğimiz Sağlık Bakanımız, ülkemizin durumu ile ilgili rakamlar veriyor. En son da kayıp sayısını. Ve şu kadar kayıbın, çoğunluğu ‘ileriyaş’taydı, eşlik eden hastalığı vardı ve bağışıklık sistemi zayıftı diye. Demek ki, risk grubu diye adlandırılan karantinadaki yüzlerce yaşlıdan sağlamlar da çoğunlukta. Eve kapandığımızdan beri 10 gün geçti. Kimseyle temasımız yok. Kuluçka süresi 14 gün dendiğine göre, 4 gün sonra yırtacağız inşallah. Şimdilik tabii. Ancak bu yaşlı algısını anlamak mümkün değil. Anlamak için çaba da sarf etmeyeceğim artık. Oturuyoruz işte. Her şey Allah’tan.

Haberin Devamı

İnancınızı koruyun

Tamam Allah’tan da, “Koronavirüs bize işlemez. Bizim imanımız var. Allah’ın izni ile bize bir şey olmaz” anlayışının da İslam’da yeri yoktur. İman, aklın ve bilimin verilerini kullanarak hareket etmeyi gerektirir.

Örgütlenmiş cehalet, canla, başla verilen bu kriz yönetiminin en büyük düşmanıdır. Aman dikkat! Cehalet virüsü inancı ele geçirmesin. Şu da bilinsin ki, her namazdan sonra melekler camiyi yıkamaz.

Bakan Koca, “Herkes kendi OHAL’ini ilan etsin. Evden çıkmasın” dedi ya, haklıydı. Bu noktada benim sorunum yok. Eşimin yalnız kalmamasını gerektiren rahatsızlığı nedeniyle, zaten 10 aydır evdeyim. Meşgalem çok.

Okuyorum, yazıyorum. Maçlar bitti ama neyse ki, 7/24 sosyal medya var. Her şeyi oradan öğrenmek, seyretmek mümkün. Olumsuzluk saçanlar çok ama, süzmek sizin elinizde. Bir de grubumuzun gazeteleri tabii.

Yalan yok

Bu arada bakan Pakdemirli, “Vatandaşlarımızı da boğmamak lazım. Tabii ki insanlar sokağa çıkacaklar, hava alacaklar. Türkiye’de sokağa çıkma yasağı yok” dediği için, havada asılı virüs kalmamıştır diyerek, sadece eldivenlerimi giyip, ben de çıktım ve ATM’den para çektim.

Güvencemiz olsun diye. Ama kaçta biliyor musunuz? 24.00’de. “Heey amca, bu seferlik sana ceza kesmeyelim” diyene de rastlamadım. Uyuyorlardı çünkü.

Üstün Ezer Hoca, bir twitinde “Kanserden günde 400 kişi ölüyor” deyince, üşenmedim, Hürriyet’te yayınlanan, İstanbul’da 1 günde ölenler listesini saydım. 223 kişi çıktı. 16 milyonda 223 kişi. Bunu 83 milyona oranlarsanız bini çok geçer. Bakan Koca da o gece ölü sayısını 75 olarak açıkladı.

Haberin Devamı

Evet, 1’le başlayan eğrimiz, biraz pik yaptı ama, 83 milyona göre şimdilik korkunç değil. İnşallah, İtalya ve İspanya’nın ve de Amerika’nın durumuna düşmeyeceğiz. Perşembe günü test sayımız 7286 idi. Az. Bu sayıyı mutlaka katlamamız lazım. Çünkü geç kalan ülkelerin hali ortada.

Son olarak Virüs sadece yaşlıları bulmuyor. Gençler, siz de kurallara uyun. Evden, gerekmedikçe çıkmayın. Sosyal mesafeyi koruyun. Yaşlıları korurken, kendinizi de koruyun. Çok kritik günler yaşıyoruz, daha da çok yaşayacağız. Ama güzel günler de gelecek elbet.

Ve hepimiz, Sağlık Bakanlığı dışında kimseyi referans almayalım. Elinizi, yüzünüzü devamlı yıkayın.Bolca da suiçin. Bu kadar.

BİDAHA…BİDAHA…EVDEKAL

Sıradaki haber yükleniyor...
holder