Erkut Can Cezaevindeki bahtsız yavrular
HABERİ PAYLAŞ

Cezaevindeki bahtsız yavrular

Bir fotoğraf gördüm; kullanmayacağım tabii. Üç-altı yaş arasında çocuklar... Meğerse, cezaevinde mahkum anneleriyle birlikte kalan çocuklarmış. Suçlu olan annelerini “Serbest bırakın” diyemem ama devlet himayesinde bu problemi çözebiliriz diye düşünürken, bir arkadaşım, “Tabii kreşe ve okula gidiyorlar ama onlar da cezaevinde” dedi. Bence bu çocuklar, gündüzleri dışarıda bir kreşe götürülüp hiç olmazsa altı-yedi saat bu ortamdan çıkarılmalı. Çünkü, bu çocuklar hayatları boyunca mutlu olamazlar. Yaşadıkları psikolojik travmayı atlatmaları mümkün olmaz. Olamaz!

Haberin Devamı

*

İNSANLIK BORCU

Ve bir haber daha… Ukrayna’da savaş nedeniyle tahliye edilen yetimhanelerden, 185 çocuk ve bakım personeli uçakla Antalya’ya getirilerek otellere yerleştirilmiş. Ankara’ya da 40 yetim getirilmiş. Bu sayı 2 bine de çıkabilirmiş. Çok doğru yapmışız. Bir insanlık borcu bu. Ama bizim çocuklarımıza da aynı şartları sağlamak şartıyla. Hani o, Türkiye’yi üreme merkezi yapan Suriyelilere sağladığımız şartların fazlasıyla…

Bir avuç inci

*Binali Yıldırım: “Unutmayın 2023 olmadan 2024 olmaz.”

*Ali Erbaş: “Atatürk’ü her vesileyle anıp dua ediyoruz.”

*Resul Tosun (Eski AK Parti milletvekili): “Hastaneler Suriyelilere bedava değil. Sağlık Bakanlığı ödüyor.”

*Bülent Arınç: “Evliya Çelebi, yağların, balların fiyatına erişemediğimiz bugünleri görseydi, kahrından ölürdü.”

*Süleyman Soylu: “Kendisini müstakbel başbakan atayan Zafiyet Hanım, başaramayacaksın.” “Milletimden bir tek kişinin huzurunu bozan olursa, hayatı dar ederim.”

Acı ama gerçek

Cezaevindeki bahtsız yavrular

Kenya’da billboardlarda, 250.000 dolara pazarlanan Türk vatandaşlığı ilanı. Sizi bilmem ama ben istemiyorum.

Hırka-i Şerif hâlâ pozitif

Ramazan geldi. Tüm insanlığa hayırlar getirsin inşallah. Bu ayın en önemli iki ziyaret yeri, Eyüp Sultan ve Hırka-i Şerif’tir. Ancak, pandemi nedeniyle iki yıldır kapalı olan Hırka-i Şerif Camii, bu yıl da kapalıymış. Neden? İnsanlar kalabalıkta virüs taşıyabilirlermiş Diyanet’e göre. Pekiii, cemaate açılan teravih namazı ve cuma namazlarında bu virüs belası dolaşmıyor mu? Tedbirler, neredeyse sıfıra indirilirken, Hırka-i Şerif hâlâ pozitif mi?

Haberin Devamı

 

Sıradaki haber yükleniyor...
holder