Erkut Can Çıkma dışarı be kardeşim çıkma artık...
HABERİ PAYLAŞ

Çıkma dışarı be kardeşim çıkma artık...

İki bakanımız var. Sağlık ve İçişleri. Karşımızda hep onlar. Ne zaman uyurlar bilinmez. Çünkü salgın 24 saat ayakta. Allah, Koca ve Soylu’ya güç, kuvvet versin. Bakan Süleyman Soylu, Çarşamba akşamı, Ahmet Hakan’ın ‘Tarafsız Bölge’ programına online olarak katıldı ve yapılanları uzun uzun anlattı. Alınan tedbirlere uyulmazsa, “Üst tedbirleri almak bizim sorumluluğumuz”dedi. Genel karantinaya benzer tedbirler de geliyor zaten. Konuşmasının sonunda da, millete bir mesajı olduğunu belirterek dedi ki: “Ne olursunuz, yalvarıyoruz, evde kalın. Yalvarıyoruz, sosyal mesafeye ve izolasyona dikkat edin. Şehirlerinizi terketmeyin.” Bu yaşıma kadar, böylesine halka damardan giren bir bakan görmedim. Ondan kuvvet alarak, ben de diyorum ki:Çıkma dışarı be kardeşim çıkma artık. Yeter.

Haberin Devamı

Bu sorumsuzluk bitmeli

Aynı akşam saat 01.30. CNN Int seyrediyorum. Kadıköy Cemil Topuzlu Caddesinde 18 Mart ışıklardan sonra yolda bariyer yoktur. Bunu fırsat bilen 3-4 araba, herkes uyurken, yeşili gördükleri anda, sırayla patinaj ve ekzos sesleri ile gecenin sessizliğini yırtarak sürat denemesi yaptılar.

Bu bir. Ertesi sabah saat 09.00. Sahildeki yürüyüş yoluna bakıyorum, azımsanmayacak sayıda kadın-erkek yürüyüşte. O sırada bir polis arabası anons yaparak geçti. İnsanlar çimenlere çıkarak, sanki evlerine gider gibi yaptılar, polis gitti, yürümeye devam. Bu iki. Şimdi, bakan ne yapsın? Anlaşılan o ki, sorumsuz insana hiçbir şey kar etmiyor.

Ama ne yapsın biliyor musunuz? Emniyet güçleri, yakalayabildiklerini yakalayıp, cezayı kessin. Yanında parası mı yok, alsın gözaltına. 3 gün bunu yaparlarsa, Bebek sahilinde, gazetecilere görünmek için dolaşan magazin figürleri de korkarlar hiç olmazsa.

Kahramanlarımızı kurtaralım

Bu yazıyı yazdığım Perşembe akşamı, kayıp sayımız 79, toplam kaybımız da 356 olmuştu. Toplam vaka sayımız ise, 18.135’di. Bakanımızın gözleri dolarak açıkladığına göre, sağlık kahramanlarımızdan da 601 kişi virüse yakalanmış. 4 hocamızı da kaybettik biliyorsunuz. Allah rahmet eylesin. İtalya’da da 51 doktor ölmüş. Bakan Koca da, itiraf etti zaten; “Virüsün bu kadar hızlı yayılacağını tahmin etmiyorduk.”

Haberin Devamı

Amerika’da New York’un merkez olması gibi, Türkiye’de de İstanbul merkez oldu. Şu anda İstanbul’da vaka sayısı 10.000. Hastanelerde doluluk oranı da yüzde 64’e ulaşmış. Bakan açıkladı. İnşallah olmaz diyelim de, 14 günlük karantina süresinin dolduğu şu günlerde aşırı bir artış gösterirse ne yapacağız. Düşünmek bile istemiyorum. Yine bakana göre kayıpların da yüzde 70’i İstanbul’da. Bunun yüzde 85’i de, risk grubuymuş.

Bu arada unutmadan. AKParti Isparta milletvekili Recep Özel, “268 pozitif vakamız var, 245’i umreden dönenler” diyor. Aah ah! Diyanet. Ve de umreden dönüp, bir yolunu bulup karantinadan kaçanlar. Sözüm size.

Güzel günler için EVDE KAL. N’OLUR

Sıradaki haber yükleniyor...
holder