Erkut Can İklim değişikliği mi? O da ne!
HABERİ PAYLAŞ

İklim değişikliği mi? O da ne!

Eskiden, ekim sonu kasım ortasına kadar yaşanan pastırma yazı, baksanıza yılbaşı geliyor hâlâ devam ediyor. Aslında bu, ileride dünyanın başına iş açacak ‘felaket yaz’ın habercisi. Birleşmiş Milletler bu nedenle Madrid’de bir iklim zirvesi düzenledi. Sonucu hayal kırıklığı olan.

Kimse iklim değişikliğinin etkisini azaltmak için gereken finansal desteğe oralı olmadı. Herkes ulusal çıkarlarını düşündü. Halbuki amaç, 2020’de iki derecenin üzerinde olacak sıcaklık artışını 1.5 derecede tutmaktı ama boşa kürek çekildi. Öylesine başarısız bir mücadele zirvesiydi ki, sonuç bildirisinin açıklanması bile iki gün gecikti. Varın düşünün artık.

Haberin Devamı

***

Her ülke ulusal çıkarını düşündüyse, hadi biz de evsel çıkarımızı düşünelim o zaman. İklim değişikliği de neymiş. Biz ödeyeceğimiz zamlı doğalgaz parasına bakarız. Gerisi boş.

BU KEZ HAKLI

Burhan Kuzu Hoca, “Kemal Bey, İyi Parti’ye zamanında 15 vekil vererek çok kötü bir örnek oldu. Şimdi de Akşener, ‘yeni partiler isterlerse vekil veririm’ diyor. Trampa mı, ödünç mü, nedir bu işlemin adı”diye soruyor. Valla adam bu sefer haklı. Lamı cimi yok. Yok da, İyi Partili vekillerden de ses seda yok. Kimsenin gıkı çıkmadı. Birileri gündem taşlıyor galiba.

KÖTÜ DÜŞÜNENLERE

Hiç haberimiz yok, Rusya, yaklaşık iki yıldır Türkiye’ye şeker ihraç ediyormuş. Binlerce ton mandalinamızı, domatesimizi, narımızı “Üstünde bilmem ne bulduk” diye geri yollarlar ama biz paşa paşa çayımıza koyar içeriz diye yazacaktım ki, Tarım Bakanlığı elimi tuttu..

***

Meğerse o şekeri biz yemiyormuşuz. İşlenmiş mamul ürünlerde kullanıp, ihraç ediyormuşuz. 2018’de 83 milyon dolarlık şeker almışız. İşleyip, 1.9 milyar dolarlık şekerli mamul ihraç etmişiz. Ben bu alışverişi sevdim valla.

SAHİBİNDEN SATILIK LİBİDO

Bir delikanlı var. Baklava şöhreti. Bindirilmiş kıtaların parçaladığı. Tutturdu libido da libido. Snoblarla uyumlu olamazmış. Ona yüksek libidolular başarıyı getiriyormuş. Meğerse böyleymiş.

Sizi bilmem de ben bilmiyordum. Eksikliğe bakın ki, bu yaşıma kadar da, kimsenin libidosunu teraziye vurmamışım. Artık ‘sahibinden satılık libido’ arıyorum. Şöhretin, başarının yaşı mı olur? Sayısal, süper bir türlü çıkmıyor ama belki burada şansım döner. Deneyelim.

Haberin Devamı

YETERDİ BE...

Perşembe gecesi bu yazıyı yazarken, Washington’da yaşayan oğlum Burçin’den mesaj geldi. Kazanamamışız. Mega Million 10 hafta devredince 350 milyon dolara çıkmıştı. Ben de 10 kolon yazıp yollamıştım, olmadı. Ohio’dan bir kişi kazanmış. Tuttursaydık, yarısı vergiye gidecekti ama, olsun. Yeterdi be. Şimdi Milli Piyango’yu bekleyeceğiz. Başka çare yok.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder