Erkut Can Kılıçdaroğlu hazır da ya diğerleri…
HABERİ PAYLAŞ

Kılıçdaroğlu hazır da ya diğerleri…

Altı liderin uzlaşması durumunda adaylık için hazır olduğunu belirten Kemal Kılıçdaroğlu, “Öteden beri söylediğim şu; biz altı lider otururuz Cumhurbaşkanı adayımızı belirleriz, kamuoyuna açıklarız ve hep beraber ona destek veririz. Uzlaşılırsa elbette hazırım. Altı lider de devletin nasıl yönetilmesi konusunda uzlaşmış durumda” dedi.

Bu sözleri aylardır dinledik, hatta ezberledik Kemal Bey. Tamam, devletin nasıl yönetileceği konusunda anlaştınız da ya ötesi? O anlaşma bir türlü açıklanamıyor nedense. Galiba oy birliğinde problem var. Bakalım daha ne kadar bekleyeceğiz? Bana sorarsanız yılbaşına doğru açıklayacaklar. Haydi yanıltın beni altılı masa!

Haberin Devamı

Long COVID’e hazırlanın!

Sağlık Bakanlığı, bir süredir her hafta COVID-19 açıklaması yapıyor. Pozitif vaka ve vefat sayılarını açıklıyorlar ama kimsenin umurunda değil. Okuduklarını bile zannetmiyorum. Az da değil bu sayılar. En önemlisi de ayda yaklaşık bin ölüm. Hatta, ağustos başında 143 bin pozitif vaka ve maalesef 778 vefat oldu. Son haftasında ise 45.882 pozitif vaka ve 209 vefata düştü. Yazık! Bu sonuçlar hep korunmamanın eseri. “Kalabalık yerlerde maske takın” diyorlar. Peki, hiç maskeli görüyor musunuz yeme içme mekanlarında? Yok! Long COVID’e hazırlanın çünkü üçüncü defa hastalığa yakalanan tanıdıklarım var. Sonbahar ve kış zor geçecek gibi görünüyor.

“Dolu dolu yaşa hayatı, dilini keşkeler sarmasın. Ve öyle birini sev ki; gündüz güneşe, gece yıldıza ihtiyaç kalmasın.”    

Can Yücel

Vadesiz hesapların dinle ilgisi varmış

Nereden aklına geldiyse biri, “Bankaların vadesiz mevduat hesaplarına para yatırmanın dini hükmü nedir” diye sormuş Diyanet’e. Üst kurul da cevap vermiş.

“Herhangi bir faiz getirisi olmayan vadesiz hesaplar, faize dayalı açılan vadeli mevduat hesaplarıyla aynı kapsamda değerlendirilemez. Zorunluluk olmadıkça paranın böyle hesapta tutulması dinen uygun değildir” demiş. Ona göre, bankadaki paranızdan mutlaka faiz alın. Yoksa çarpılırsınız valla.

Bir şeyler oluyor

Konu paradan, faizden açılmışken ben de görüş bildireyim bari. Devr-i saadette borsada gücüm nispetinde bir yatırımcıydım. Battım, çıktım 10 sene önce hepten battım. 50 yıllık birikimimi de yedi bitirdi borsa. O zamanki alışkanlıkla, nedense işlemlere dikkat ediyorum. Rekorlar kırılıyor ama bu arada borsada bir şeyler oluyor gibime geliyor. Şu sıralarda yine küçük bir yatırımcı olsam bu trene atlamazdım. Aklınızda bulunsun.

Haberin Devamı

0850 532 7533

Bitsin artık bu çilem!

Daha önce de yazmıştım, bugün numarasıyla yazıyorum. Yukarıdaki numaranın sahipleri, internet sağlayıcımı değiştirmeyeceğim. Konuşma imkanı verseniz söyleyeceğim ama bant dinlemiyor. Günde 10 defa taciz ediyorsunuz. Yeter artık.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder