Erkut Can Ne güzel
HABERİ PAYLAŞ

Ne güzel

TÜİK’in açıkladığına göre,cezaevlerinde, anneleriyle birlikte kalan 743’ü bebek, üç bin çocuk olduğuna üzülürken,Adalet ve KültürTurizm bakanlıklarının ortak projesi, buruk da olsa sevincim oldu.

Ne güzel

Proje, İzmir 1 nolu Kapalı Kadın Cezaevi’nde başlamış. Kurumun kreşindeki 19 çocuk İzmir Devlet Tiyatroları’nın katkısıyla masal dünyasına adım atmışlar. Yönetmen Gürol Tonbul’un derlediği ‘Nohut Oğlan’ masalını sanatçı Sıla Topçam’dan dinlemişler. Sevinçlerini düşünebiliyor musunuz?

İnşallah bu başlangıcın devamı gelir. Diğer kadın cezaevlerine de yayılır. Hadi sayın bakanlar. Sıkı tutun ellerinizi. Proje, hiç de zor değil. “Varmısınız?” deyin, gönüllü yüzlerce masalcı abla bulursunuz. Masrafsız mutluluk bu işte.

Haberin Devamı

NE GÜZEL 2

Yeni duydum. 17 yaşında Amerika’ya giden ve 15 yıldır akademik çalışmalarını Amerika’da sürdüren kızımız Dr. Ekin Yaşin, halen öğretim üyesi olduğu Washington Üniversitesi’nde, ‘Öğretimile Fark Yaratan Akademisyenler Ödülü’nü yedi bilim insanıyla birlikte almış. Hem de 1100 akademisyen arasından. İletişime giriş derslerine yılda 1200 öğrencinin katıldığını söyleyen Dr. Ekin, iletişim liderliği yüksek lisans programının da direktörlüğünü yapıyormuş. Bravo güzel hocam.

Ne güzel

NE GÜZEL 3

Ölümün güzeli olmaz ama,ABD’nin 41.Başkanı George H.W.Bush’un,başından sonuna izlediğim cenaze töreni çok güzeldi. Neden mi? Kimse ağlamıyordu da ondan. 43.Başkan olan oğlu George W.Bush ise yaptığı uzun konuşmada, babasını ve anılarını anlatırken herkesi güldürdü.

Şimdiki ve yaşayan eski başkanların, eşleriyle yan yana oturduğu törende,sadece Trump ve eşi Ivana gülmedi.

Ne güzel

Konuşmasını,“Bende seni çok seviyorum baba”diyerek bitiren Bush,o an gözyaşını tutamadı.

Babasının tabutunun yanından geçerken de eliyle iki kere tabuta tıkladı.

Teksas’tan üç saatlik uçak yolculuğu ile Washington’daki Ulusal Katedral’e getirilen cenaze,tören sonrası yine Teksas’a götürülerek eşinin yanına gömüldü.

REKOR

Kasım ayında Anıtkabir’de ziyaretçi rekoru kırılmış. 1.442.983 kişi. Bunun 1.100.000’i de 10 kasım’da gerçekleşmiş. Düşünün. 80 yıl önce vefat etmiş bir lidere, bir kurtarıcıya, bir devrimciye gösterilen bu sevgi, bu özlem dünyada bir başka lidere nasip olabilir mi?

Haberin Devamı

İşte onun için Atatürk’ümüz bir dünya lideri. Nesiller, iktidarlar değişse de, mozolesinin önünden saygıyla geçenler eksilmeyecektir.

ŞAKA GİBİ

Bolu’da bir yaşlı kadın mantar toplarken, ayı saldırısı sonrası vefat etmiş.Ve karar verilmiş.

Ayı itlaf edilecek. Sanki diğer ayılara ibret olsun gibi. Yahu,o ayıyı tanıyor musunuz?Öldüreceğiniz ayı acaba o mu?

Bu kararı veren avcı dernekleri siz iyisi mi hapis kararı verin. Sonra da 'denetimli serbestlik' dersiniz olur biter.

Ayrıca yakınlardaki dağa bayıra çıkma yasağı da koyabilirsiniz. Ama lütfen fırsattan istifade her gördüğünüz ayıyı 'İşte o' diyerek öldürmeyin. Bunun sonu gelmez. Cana cansa eğer, bir tane yeter.

ALIŞIRSINIZ!

Bir yıl öncesine kadar fiyat artırımını ‘zam’ diye bilirdik. “Benzine beş kuruş zam geldi” diye yazılırdı. sonra bakıldı ki, zam kelimesi itici. sinir bozuyor. Yeni bir ifade şekli bulundu. sempatikti. Acısı da az hissediliyordu. ‘güncelleme’ oldu. Altı ayda o da eskidi. Çare. Çareden çok ne var.

Haberin Devamı

Şimdi de, ‘yeniden değerleme’ oldu. eh, artık bir süre bununla idare edin. üzülmeyin. Çabuk alışırsınız. Bugüne kadar nelere alışmadınız ki...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder