Erkut Can Nükhet Duru bu köşede dursun
HABERİ PAYLAŞ

Nükhet Duru bu köşede dursun

Bugün, ne Ay’a sert iniş hayali ne COVID-19 savaşı ne olması zor yeni Anayasa ne HDP’nin kapatılması ne ‘inadına’ Kanal İstanbul yok. Pazar Postası’nda işgal ettiğim bu köşede magazin karalayacağım bu hafta.

***

Peki bu kararıma ne vesile oldu? Hemen söyleyeyim; ‘Duru Olmak’ belgeselinin kahramanı Nükhet Duru. Neler anlatmamış ki… Eee, öyle bir hayatı var ki, belgesel dizisi bile olur. Bu arada şunu da belirteyim; eskiyi genellikle siler atarım ama hatırlatılınca da hatırlarım. Eşim Reyhan Can ise 50 yıl öncesini sanki fotoğrafını çekmiş gibi anlatır. Bu yazı da zaten onun hafızasının ürünü.

Haberin Devamı

***

Nükhet Duru bu köşede dursun

Nükhet, daha çok gençken, Ajda Pekkan’ın altında çıkmak üzere bir gazinodan teklif almış ve ilk gecede harika bir başarı göstermiş. İstek üzerine bir şarkısını dört kez tekrarlayınca, programda sarkma olmuş. Ve daha o gece işine son verilmiş. Hangi gazino, Ajda solist mi, solist altı mı, bilmiyoruz. Solist altı ise, geçe kalan assolist kim, belli değil. Belki bir gün onu da söyler. Ajda’yı; Zeki Müren, Behiye Aksoy, Gönül Yazar’ın altında dinledik ama Ajda’nın altındaki Nükhet Duru, bizde soru işareti. Hatırlamıyoruz.

Gelelim hatırladığımız hikayemize.

İSTANBUL SOSYETESİ ÇAKIL’DA

Yıl 1976. Gönül Akkor’un Yenikapı Çakıl Gazinosu’nda galası var. Rezzan-Kadir Has’ın davetlisi olarak biz de oradayız. Kadir Ağabey’in en öndeki masasında, tabii ki, Fezal-Mete Has, Metin Has, saatçi Cemali Sönmez, ünlü terzi Mualla Özbek ve biz varız.

Yanımızdaki masada, Tülin Erdoğan Demirören, ablası Nuran-Necdet Aksoy, Seyhan-Adnan Başer Kafaoğlu, İlkay-Rauf Tamer var. Bir diğer masada ise, Emin Cankurtaran, Ayten-Duran Akbulut, Pelin-Ali Balkaner, Bengi-Şehmuz Tatlıcı, terzi Hilmi Kurt var. Diğer masalar da ‘lebalep’ dolu. Genç nesiller tanımaz ama ‘İstanbul sosyetesi’ diye adlandırılan herkes orada. Biz ise onları yazan, resimleyen ŞEY Gazetesi’nin sahipleri olarak oradayız. Böyle biline.

Assolist Gönül Akkor’un altında, Mine Mutlu, Fikret Hakan ve Prenses Banu var. Onların altında da Feri Cansel ve Nüket Duru (O zaman adı Nükhet değil) var. Sonrasını boş verin. Biz dahil, hiç kimse Nükhet’i tanımıyoruz. Zayıf, genç bir kız. Dinledik ama işte o kadar. Tabii, yıllar içinde arkadaş olduk. Dikran Masis’le evliyken de çok nohutlu mantısını yedik.

Haberin Devamı

Bütün bunları, yıllar sonra ünlü olan Nükhet Duru yazdırdı bana. Erol Simavi birlikteliği ise konumuz dışı tabii. Yukarıda isimleri geçenlerin çoğu vefat etti. Allah rahmet eylesin. Yaşayanlara ise sağlıklar diliyorum. Bitti.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder