Erkut Can Sihirli mazbatadan çıkan mühür
HABERİ PAYLAŞ

Sihirli mazbatadan çıkan mühür

31 Mart sonuçları çıkmaz sokağa girince, bu hafta seçim meçim yazmayacaktım ama olmadı. YSK’nın onayı ile tabii, İl Seçim Kurulu, şaşırtan bir kararla Ekrem İmamoğlu’na sihirli mazbatayı verdi. Bir saat sonra da, İBB Başkanı Mevlüt Uysal, başkanlık mührünü verdi. Gün içinde ise, Binali Yıldırım’ın, “Oylar sandıkta iç edilmiştir. Bu seçim murdar olmuştur” demesine, benim “Seçim sözcüsü” dediğim AK Partili Ali İhsan Yavuz’un ise, 17 günün yorgunluğundan olsa gerek, şaşırdığım, “Hiçbir şey olmasa bile, kesinlikle bir şey oldu. CHP yaptı demiyoruz ama, CHP’ye yaradı” demesine rağmen.

Haberin Devamı

★ ★ ★

Gelelim bugüne. İmamoğlu İBB’deki odasında çalışmaya başladı. Ancak seçimle, sayımla ilgili iddialar bitmiyor. Netice değişir mi bilemem ama, şimdi reyting rekorları kıran bir dizi kahramanına benzeyen İmamoğlu’na “Başkanlığın bitti” denir de, seçimi tekrar kazanırsa, işte o zaman bir efsane kahramanı olur.

★ ★ ★

Yapacak bir şey yok. YSK’nın nihai kararını bekleyeceğiz. Tarafar, “İşin patronu YSK’dır” görüşünde birleşiyor ama, YSK İmamoğlu’nu onasa bile, AK Parti “Hukuk yolları bitmez” demekte ısrarlı. İttifak ortağı MHP, daha da öteye giderek, “Hedefimiz, Türkiye’yi yeniden Cumhuriyet değerleriyle buluşturmak ve demokrasiyi getirmek” derken, CHP’liler ise “Demokrasi kazandı zaten” diyorlar. Peki, her iki şekilde de demokrasi ve toplum huzur bulacak mı? Bu şüphe hep içimde. Bekleyip göreceğiz.

HELAL OLSUN

İzmir’in Karaburun ilçesinin kaymakamı kadındı. Şimdi ona, kadın belediye başkanı ve dört muhtarlığın dördünü de kazanan kadınlar katıldı. İşte kadının Karaburun’daki gücü. Yazın bu ilçeye yolunuz düşerse, meydanda alkışlamaya başlayın. Nedenini anlayacaklardır.

MAZBATAYI HAK EDENLER

1- Güler yüzü, sevecenliği, birleştiriciliği, 16 milyon İstanbullu’yu kucaklama sözü ile önce Ekrem İmamoğlu.

2- Kapı kapı dolaşarak, yeni bir CHP ruhu yaratan, yeni bir siyasetçi profili çizen Dr.Canan Kaftancıoğlu.

3- 17 gün oy torbalarının başında nöbet tutan, torbaların üzerinde uyuyan, isimsiz genç-yaşlı partililer.

Haberin Devamı

Evet, İmamoğlu’nun hepsine borcu var. Başkanlığı devam ederse, hepsinden helallik istemeli bence.

İTİRAZI OLAN!

“Aptallara göre insanlar; ırk, cinsiyet, milliyet, yaş, statü, renk, din ve dil başta olmak üzere sekizden fazla kategoriye ayrılır. Halbuki olay bu kadar komplike değildir. İnsanlar sadece ikiye ayrılır: İyi insanlar ve kötü insanlar.” Einstein

Sıradaki haber yükleniyor...
holder