Erkut Can Tekdir ile uslanmayanın…
HABERİ PAYLAŞ

Tekdir ile uslanmayanın…

Twitter’da, ‘Ekonomi kötüye gidiyor’ diye yazanlar, noktayı, ‘Uyan Türkiye’diye koyuyorlar ya, bu uyanmayı bence artık Covid-19 ile bağdaştırmak lazım. Kimse uyumuyor ama uyanmıyor da. Virüs daha az yaygınken, daha çok korkuyorduk. Vaka sayıları arttıkça daha az korkar olduk. Kimse söylenenlere kulak asmıyor.

Maskeyi takmayanlar, cesur, korkusuz filan değiller bana göre. Terbiyesizler. Çünkü benim hayatımla oynuyorlar. Geçen sabah, evime çok yakın Beyaz Fırın’a gidiyorum. Kaldırımda, karşıdan üç genç geliyor. Hiçbirinde maske yok. Üstüme vazife ya, uyarayım dedim. “Çocuklar maskeleriniz niye yok?”Bir an yan yana geldik, erkek olandan cevaba bakın: “Sosyal mesafeye dikkat amca” deyip gittiler. Dedim ya, terbiyesizler de. Valla, Covid-19 testini bırakıp, zeka testi yapmak lazım bunlara.

Haberin Devamı

Harika oldu

Ve sonunda bakanlık bir karar aldı. Şimdilik İstanbul, Ankara ve Bursa’da açık alanlarda maske mecburi oldu. Cezası da hatırı sayılır miktarda. 3.150 lira. Başkalarının hayatını tehlikeye atmaktan hapis cezası bile verilebilecekmiş. Eee, ne demişler: “Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötekdir.”İki gündür bakıyorum maskesiz sayısı çok çok azaldı. İnşallah tavsamaz. Çünkü yazmaktan, biz gazeteciler de bıktık.

Son olarak

Bir sağlık çalışanı kızımızın feryadı ile bitireyim. “Bizlere de acıyın biraz. Vaka sayısı azaldı, bu tulumdan kurtulacağız diye sevinirken, siz dikkat etmediğiniz için, bizler tulumumuzu çıkaramadık. İzin verin de, ben de normal hayatıma döneyim çünkü yorulduk artık.”

Bu gurur hepimizin

Yıllardan beri ismini başarılarıyla duyduğumuz, Türkiye’ye her zaman itibar kazandırmış duayen sıfatını hak eden hariciyeci Volkan Bozkır sonunda Birleşmiş Milletler Genel Kurul Başkanlığı’na seçildi. 2021 Eylül’üne kadar oturumları o yönetecek.

Bozkır’ın başarısına bakın ki, 192 üyeülkenin 178’inin oyunu almış. Türkiye’nin bu güne kadar hiçbir oylamada ulaşamadığı bir rakam bu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da kutlamak lazım bu başarıda. Evet, 2014’den beri başkan adayı idik ama Volkan Bozkır adını belirleyen o. Ve yanılmadı. Dedim ya, bu gurur hepimizin.

Haberin Devamı

Çok sevdim

Şimdi bana kaybolan yıllarımı verseler, koyacak yer yok.

Yeter artık

Ekranlarda, haftalardır benim tabirimle bir son seçimde aldığı oy yüzdesiyle ‘0.23’var. Türkiye’nin en uzun süreli parti başkanı olduğu için herkesi uyaran. Ama Bahçeli uyarmasıyla, binmeye çalıştığı dalı kesti bence. Bir an unuttu galiba ittifakını. O da, kaale almadı zaten. Ama artık bitsin lütfen onunla karşılıklı oturmak. Çabası niyedir onu da bilmiyorum.

Ne kadar uğraşırsa uğraşsın, 0.23’ün ötesinde kimseyi etkileyemeyeceğini artık bilmeyen yok. Ama hakkını yemeyeyim. Bu noktada onunla beraberim: Ayasofya’nın müzeden camiye çevrilmesinin Türkiye’yi bölgemizde ve dünyada yalnızlaştıracağını, ülkemizi ekonomide ciddi sorunlarla karşı karşıya bırakacağını belirtti Perinçek.

Yanlış

Geçen akşam ekranda ‘Yerli ve milli cips’ diye bir reklam gördüm. Yanlış. Madem yerli ve milli, biz ona patates kızartması diyoruz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder