Erkut Can Ukrayna lideri kahraman oldu
HABERİ PAYLAŞ

Ukrayna lideri kahraman oldu

Irak Savaşı’nda olduğu gibi bir sosyal medya savaşı izliyoruz 10 gündür. Savaşın kahramanı ise her gün bu videolarda yer alan Ukrayna lideri Volodimir Zelenski oldu. Üyelerin Ukrayna bayraklı tişörtler giydiği Avrupa Parlamentosu’nda yaptığı duygusal konuşmada, “Bizimle olduğunuzu kanıtlayın” dediğinde ayakta alkışlanırken, aynı gün Ukrayna Savaşı’nın görüşüldüğü Birleşmiş Milletler oturumuna video mesajla katılan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise konuşmaya başlayınca, bütün salon boşalıyordu. BM iki gün sonra da ezici çoğunlukla Rusya’yı kınadı.

Haberin Devamı

İşte savaşın fotoğrafı

Putin’in savaşı sürdürmesi, hatta nükleer silah tehdidinde bulunması karşısında, batının ABD öncülüğünde ve AB’nin de katılımıyla uygulamaya başladığı sert yaptırımlar birer birer devreye girerken Putin, artık yalnız kaldı. Ülkesinde bile. Bakalım, bugünleri öngörerek oluşturduğu 633 milyar dolarlık rezervi ve misilleme paketleri Rusya’yı kurtarabilecek mi? Şimdiye kadar tek girişimi hava sahasını kapatmak oldu. Avrupa ve ABD de karşılığını verdi. Bildiğiniz gibi sadece bizim hava sahamız taraflara açık.

Ukrayna lideri kahraman oldu

PUTİN YANILGISI

Geçen hafta bu savaşın, bu kadar uzamayacağını düşünerek, “Bizi fazla etkilemez. Turizm dışında” demiştim. Putin beni yanılttı. Petrol ve doğalgaz fiyatlarını yükseltti. Çekimseriz ama Amerika yaptırımlarının bize de yansımaması için tarafımızı belli ettiğimiz gün, bizim fiyatımız da yükselecektir tabii. Bu da can yakıcı zamlar demektir. Turizme gelince, swift engeli işlemleri durdurdu. Hâlâ Türkiye’de olan Rus turistlerin kredi kartları da çalışmıyor. Peki, bu durumda sektörümüz ne yapacak, bilinmez. Allah Türkiye’yi korusun.

Çıkarın maskeleri

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, oy birliği ile alınmayan müjdeleri verdi. Açık havada maske artık zorunlu değil. HES kodu zorunluluğu kalktı. Belirtisi olmayandan test istenmeyecek. Okullarda sınıflar kapanmayacak. Kapalı alanlarda havalandırma yeterliyse maske takılmayacak. Baktım da COVID-19’un nedeni müzikmiş. Çünkü yasağı kalkamayan bir o kalmış.

Koca’ya göre sürü bağışıklığına ulaşmışız demek ki ama biraz erken davrandık galiba. Keşke nisanı bekleseydik. Bana sorarsanız, korkulu rüya görmeye niyetim yok. Maske takmaya devam edeceğim. Hele hele günde en az 200 kişi ölürken. Siz de yanınızda bulundurun isterseniz.

Haberin Devamı

Hayırlı olsun

Altılı mutabakat metni imzalandı. Ne gerek varsa 700 kişinin önünde ve de yanlış bir zamanlamayla. Gündemin Ukrayna Savaşı olduğu günde. Liderlerin koruma ordusu içinde salona girişlerini de yadırgadım. Metni, altı erkek siyasetçinin açıklamasını da… “Kadın-erkek eşitliği öncelikli devlet politikası olacak” diye okunmasına rağmen. Sahnede iki kadın vardı. Meral Akşener ve dersine pek iyi çalışmamış, heyecanlı sunucu Tuluhan Tekelioğlu. Her şeye rağmen hayırlı olsun. Yarının Türkiye’si için…

Sıradaki haber yükleniyor...
holder