Erkut Can YSK’ya sormak lazım
HABERİ PAYLAŞ

YSK’ya sormak lazım

Geçen hafta iki olay yaşadı Türkiye. İzmir’de 500 hektarlık bir alan üç gün boyunca yandı. Rüzgarın durmasıyla da söndürülebildi.

İkinci olay ise, Diyarbakır, Mardin ve Van belediye başkanlarının aynı anda görevden alınmasıydı. Bu yazıyı yazdığım saate kadar sebepleri resmi olarak açıklanmadı.

Sağlam delillerle gerekçelendirilmeli ki, yeni bir toplumsal kutuplaşmaya yol açmasın. Çünkü sadece seçimden önceki soruşturmalarınınve mahkemelerinin devam ettiğini biliyoruz.

Peki, YSK, bu kişiler için nasıl “Seçebilirsiniz” dedi millete. O kurumun haberi yok muydu bunlardan.

Haberin Devamı

Başkanlık dönemlerinde, aykırı icraatlarını, TC’ye ve bayrağımıza karşı alerjilerini, şehit yakınlarını işten çıkardıklarını biliyorduk. Ancak uyarıldıklarını duymadık.

Olan yine Türkiye’ye oldu, dünyaya karşı demokrasimiz sarsıldı. Ayrıca başka şehirlerin de sırada olduğu konuşulmaya başlandı.

Görevden almaları, “Almasaydık, Allah bizi çarpardı” diyerek imzalayan Bakan Soylu, “Türkiye’de demokrasi, Avrupa’dan kat be kat üstün” diyorsa vardır bir bildiği. Bana laf düşmez.

Bodrum mühürlendi

Sahil güvenlik botuyla Bodrum sahillerini dolaşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, açıkladı, içime su serpildi.

Dedi ki: “Sahilde 7200, iç kesimlerde 3260 kaçak yapı tespit ettik. Ruhsata aykırılıklarından dolayı Yalıkavak’ta 75 villa, 275 konut, Gündoğan’da 90 odalı otel ve 330 konut, Gölköy’de 116 konut, Gümbet’te 131 konut, Yalıçiftlik’te 450 villa ve otel mühürlendi.”

Bu arada sosyal medyada çok konuşulan, aykırılığın, doğayı katletmenin simgesi olan otel de inşaatı durdurularak mühürlendi.

İnşallah plan tadili ile, bazı kısımları yıkılarak izin verilmez. Deniz dolgusu ise işin cabası. Bakalım sayın bakanın dedikleri ne kadar gerçekleşecek.

O mu kazanacak yoksa yap-satcılar mı?

Zayıf insanlar intikam alır, güçlü insanlar affeder, zeki insanlar umursamazlar. Konfüçyüs

Devran dönüyor

Şarkıcı Sıla ile sevgilisinin resimlerini gördüm bizim POSTA’da. Gazetecilerden kaçıyorlarmış. Be kızım, beraberliğini deklare etmişsin zaten, peki nedir bu kaçma şovu? Koruma ordusu ile gezme?

Haberin Devamı

Gazeteciler sizi ayırmaz korkmayın. Sonuç belli. Göstermelik şov bitince siz poz vereceksiniz ve bu devran böyle dönüp gidecek. Size de, magazincilere de iş lazım çünkü.

***

Benden bir magazin eleştirisi daha. Sanatçılar arasında yeni bir moda başladı.

Sık sık görüyoruz, “Ünlü şarkıcı-sanatçı hastaneye kaldırıldı” başlıklarını. Biraz çaptan düşen, haberini medyada pek göremeyenler, atıyor kendini hastaneye. Sonu da belli.

Hastane kendi reklamı uğruna hemen açıklama yapıyor. “Sanatçı filancaya serum verildi, kontrolleri yapıldı ve iki saat sonra evine gönderildi.” “Yersen” diyeceğim ama demiyorum. Çünkü yiyenler öyle çok ki…

Siz yine bu hayallerinizin peşinde koşun sanatçı taifesi. Yakalarsanız ne âlâ. Yakalamasanız da biraz spor yapmış olursunuz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder