Faik Gürses Derbiler Güneş'in işi
HABERİ PAYLAŞ

Derbiler Güneş'in işi

100. yıl şampiyonluğunu getiren kontra hücumda Tümer’in kestiği topa hamle yapan Sergen Yalçın’ın golü ile çılgın bir kutlama yaşanmıştı 2002-2003 sezonunda. O golün ardından 20 koca yıl geçmiş. Beşiktaş hoca ve oyuncu değişiklikleri ile yine şampiyonluklara ulaşmıştı. Ancak bir gerçek var ki Beşiktaş’ın Şenol Güneş’le derbilerde başka bir oyun sergilediği. Kurgulanan oyun sistemleri, rakibe göre 11 ve sonradan tercih edilen oyuncu değişiklikleri Beşiktaş’ın futboldaki sağlıklı yapısını gösteren belgeler oldu.

Haberin Devamı

İŞ BİTİREN ÜÇLÜ

Mesela Ghezzal’ın sakatlığından sonra tıpkı onun gibi geniş alanda top kullanabilen ve öldüren, iyi çıkışla birlikte oyun akışının yönünü değiştirebilen bir Redmond Galatasaray’ın en çekindiği oyuncu olacak. Yürüyerek gördüğümüz Aboubakar’ın topa sahip olduktan sonra anormal işler yapması da, Nelson ve Abdülkerim’i iyice tedirgin edecektir.

Cenk çizgi santrfor rolünü birden ortaya kat ederek veya ölü toplardaki kafa hakimiyetiyle golle sonuçlandıran bir oyuncu kimliğinde Beşiktaş’ın bir başka kozu olacaktır. Toplarsak. Bu üçlüyü Okan Buruk durdurma çarelerini arayacaktır. Elbette bu onun sorunu. Rakip hangi çareye başvurursa vursun Beşiktaş’ı galibiyete götüren oyuncu grubu da bu üçlü olacaktır.

MAXİM SÜRPRİZ OLMAZ

Elbette Gedson ve Salih’in bu üçlüye gol koridoru açması da Beşiktaş’ın bir diğer avantajı. Güneş’in bir sürpriz yaparak çok inandığı Hacıahmedovic’in yerine Maxim’i kullanmak için kafa yorduğunu hissediyorum ve biliyorum. Maxim oyunun iki yönünü de kullanabilen vasatın üstü bir oyuncu. Şutları, boş alan yaratma çabası ve ceza sahası içindeki etkinliğinin yanı sıra oyunu dikine oynamayı çok seviyor. Güneş ilk 11’e koyarsa kimse şaşırmasın.

Onur mu, Rosier mi sorusu Şenol Güneş’in kafasını çok karıştırıyor. Mert garanti, Saiss, Colley ve Masuaku’da öyle. Hatta Masuaku’nun Galatasaray önünde gole soyunan bir isim olacağının da altını çiziyorum. Sonuç itibarıyla evinde rakibine şans tanımayan Beşiktaş yazıya başlarken ifade ettiğim bir galibiyete imza atarsa, Galatasaray’ın şampiyonluk direncini zedeler. Trabzonspor maçında Beşiktaş puan kaybetmeseydi, şimdi başka bir biçimde yazıyı bitirebilecektim. Güneş derbileri iyi oynuyor ve bu maçı kazanabilecek oyuncu grubunu galibiyete çok iyi hazırlamış konumda.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder