Faik Gürses İşte bu
HABERİ PAYLAŞ

Önce Hikmet Karaman’ı kutlayalım. Skor 2-1 Manisa’nın aleyhine iken Bekir’i çıkartıp Isaac’i soktu. Burada skoru kendi lehine çevirmenin arayışı vardı. Nitekim Beşiktaş’ı sahasında hapsettirdi. Aradığı golü de buldu. Bernd Schuster’in de demek istediği budur. Beşiktaş Teknik Direktörü, ligde mücadele eden takımlar anlamsız savunma yapıyor sözleriyle ortamı karıştırmıştı. İşte biz Hikmet Karaman gibi düşünenleri çoğaltırsak Türk futbolu, ligimizin marka değeri ve bunun milli takıma yansıyacak yüzü de zenginleşecektir. Hadise; “Manisa bu anlayışla oynadı, yenildi; Beşiktaş kazandı” mantığı değildir. İşte göze hoş gelen seyir zevki yüksek, pozisyonu bol, skoru iki tarafa da kazanma adına yansıyan keyifli bir maç izledik.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Ne diyordu Orhan Veli Kanık: “İşkembe çorbasını tarif ederken “Göze fer, batna kiradır çorba” işte Beşiktaş’ın da canlılığı şairin mısralarında yatan cinstendi. Bol podzisyon buldular, ofanstaki zenginlik, Almeida’nın rakip alanda üs kurması, bölüm bölüm doruğa çıkan yardımlaşma, Schuster’in istediği zenginliklerdi. Sivok’un gelmesiyle hata oranı zayıflayan Beşiktaş savunmasının 5-10 dakikalık yığılma paniğini çıkartırsak, buna Ömer Aysan’ın slalom yaparak attığı golü de eklersek geçen seneye nazaran biraz daha kımıldayan Beşiktaş defansına rastlamamız mümkündür. İsmail’in Quaresma ve Simao’ya destek vermesi Beşiktaş’ın kanatlanmasındaki bir başka güç işaretiydi.

Ancak Eren’in Hilbert’e yaptığı gereksiz penaltı Karaman’ın koyununa nazar değdirdi. Schuster ise belki ilk yarıda kopartacağı maçı sıkıntıya girse bile çekip aldı. Çünkü Beşiktaş biraz daha onun istediği futbola yakın bir oyun sergilemişti. Hemen ifade edelim; bu Beşiktaş’ın temposu ve ofans gücü bence İnönü Stadı’nda daha da kocamanlığa doğru gidecektir. Hakem Özgür Yankaya ile yardımcıları ise ders niteliğinde maç yönetti. Bence herkes memnun ayrıldı maçtan kaybeden Manisaspor da kazanan Beşiktaş da.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder