Faik Gürses Orta mı Çakır mı?
HABERİ PAYLAŞ

Orta mı Çakır mı?

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Genel Kurulu’nun bitmesi, liglerin tescil edilmesinden sonra şimdi gözler yeni Merkez Hakem Kurulu (MHK), Tahkim, PFDK ve UÇK kurullarına hangi isimlerin geleceğine çevrildi. TFF bünyesinin içinde şüphesiz en önemli kurul MHK. 1959-60 sezonunda o yılki adıyla Türkiye 1. Ligi’nin başlamasıyla birlikte her gelenin eleştirilerinin odağına yerleştiği, MHK’nın yeni başkanının kim olacağı sorusu şimdiden tartışılmaya başlandı.

Önce Beşiktaş’tan başlayalım. Başkan Ahmet Nur Çebi 2 sezondur eski hakemlerin değişmesi gerektiğini vurgularken genç hakemlere görev verilmesi ve gelecek MHK başkanının bu konuda büyük bir değişim yapmasını istiyor. Çebi isimden çok, hak-hukuk ve adalet istediğini her defasında tekrarlıyor. Ancak Siyah-Beyazlıların, Lale Orta’nın göreve devam etmesinden yana olduğu biliniyor. Fenerbahçe’nin odağında ise eski FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır var.

Haberin Devamı

Büyükekşi döneminde hakem eğitiminden sorumlu olan Çakır’ın yeni MHK başkanlığına mesafeli yaklaştığı öğrenildi. Hem Fenerbahçe, hem de Kulüpler Birliği Başkanı olan Ali Koç, TFF seçiminden önce Büyükekşi’ye desteğini açıkladığı için Çakır ismi bir hayli öne çıkmış durumda. Lale Orta’yı kesinlikle istemeyen kulüplerin başında Galatasaray geliyor. Sarı- Kırmızılı yönetimin Orta’nın göreve devam etmemesi için Büyükekşi’ye sürekli baskı yaptığı da ortaya çıktı. Muhittin Boşat ve Kuddusi Müftüoğlu ise isimlerinin kulislerde dolaştığını ancak kendilerine şu ana kadar kesin bir görüşme talebi gelmediğini bildirdi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder