Fatih Öztürk Bakan Çubukçu müjdeyi verdi
HABERİ PAYLAŞ

Bakan Çubukçu müjdeyi verdi

Geçen hafta Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Bursa’da özel Sınav Okulları’nın açılışını yaptı. Bakan Çubukçu, açılışta özel eğitim kurumlarının eğitimin kalitesinin artırılması ve eğitimde yeni yaklaşımlarda öncü görev üstlendiklerini vurguladı. Özel öğretim kurumları uzun zamandır, Milli Eğitim Bakanlığı’nın talepleriyle ilgili görüş bildirmesini, harekete geçmesini, en önemlisi de Türk eğitiminin vazgeçilemez bir parçası olduğunu kamuoyuyla paylaşmasını bekliyordu. Yeni bir yılın ilk haftasında bu beklentileri karşılayan ilk adımın atılması hepimizi çok mutlu etti.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, eğitimin devletin öncelikli görevi olduğunu ve eğitim faaliyetlerini yaparken önemli harcamalar yaptığını belirterek, müjdeyi şu sözlerle verdi: “Özel okulların eğitime verdiği destek çok önemli. Milli Eğitim Bakanlığı olarak 2010-2014 yıllarında arasında uygulamak üzere stratejik bir plan hazırladık. Bu planın dört teması özel eğitime ayrılmıştır. Türkiye’de özel okullarda okuyanların oranı Avrupa ülkelerinin ortalamasının oldukça altındadır. Ülkemizde özel okulların genel eğitimdeki payı 2,9’dur. Gelişmiş ülkelerde bu oran yüzde 10’un üzerindedir.

Türkiye’de 2 bin 740 özel okul, bu okullarda 45 bin 719 öğretmen ve 421 bin öğrenci bulunmaktadır. Ulu Önder Atatürk’ün her zaman altını çizdiği gibi ülkemizin kalkınması çağın gereklerine uygun çağdaş bir eğitimle mümkündür. İnsana yatırım yapan toplumlar geleceğe yatırım yapmış olurlar.” Bu görüşleri bizler de paylaşıyoruz. Bakan Çubukçu’yu, açılışını yaptığı okulda ilköğretim okulu birinci sınıf öğrencisi 7 yaşındaki Arda Çamandibioğlu çok güldürdü.

El yazısıyla Arda’nın defterine yazı yazan Bakan Çubukçu’nun yazısını minik Arda, “Güzel olmadı, beğenmedim” diyerek sildi. Kahkahalar içinde yazıyı yeniden yazan Çubukçu ikinci kez de yazısını Arda’ya beğendiremedi. Ben bu tablonun bir devlet okulunda cereyan etmeyeceğine inanıyorum. Çünkü idareciler, Bakan’a ayıp olmasın diye çocuğu engelleyebilirlerdi. Oysa özel öğretim kurumları ezberleyen değil, soran ve sorgulayan bir nesil için çalışıyor. Bakan’ın verdiği müjde, bu tabloyu daha da ileriye götürecektir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder